Ga naar inhoud

Škoda bereidt zich voor op productie nieuwe Kodiaq


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-251cee1f27d200e267ea72d92e338f31.jpeg

  • Wereldpremière deze herfst, marktintroductie in 2024
  • Plek voor maximaal zeven inzittenden, ook als plug-in hybride

“De voorbereidingen voor de productie van onze nieuwe, tweede-generatie Kodiaq zijn al in volle gang. Typerend voor Škoda is dat we opnieuw gebruikmaken van de bestaande infrastructuur, waarop we vervolgens op slimme wijze nieuwe technologieën integreren. Het aanpassen en verder toekomstbestendig maken van een productielijn is echter zowel technisch als logistiek een zeer veeleisende klus. Tegelijkertijd hebben we ook onze modelproductie opnieuw verdeeld en geoptimaliseerd, en zo extra capaciteit kunnen creëren”, aldus Michael Oeljeklaus, Škoda Auto bestuurslid voor Productie en Logistiek bij Škoda Auto.

Nieuwe Kodiaq ook als plug-in hybride

Net als zijn voorganger wordt de nieuwe Kodiaq in Kvasiny op dezelfde productielijn als de Karoq, Superb en Superb iV geproduceerd. De productie van de nieuwe Superb start begin 2024 in Škoda’s fabriek in Bratislava, waarmee jaarlijks extra capaciteit wordt gecreëerd voor zo’n 150.000 extra Kodiaqs en Karoqs.

Škoda investeert zo’n 12 miljoen euro in de ombouw van de productielijn in Kvasiny, om ook rekening te houden met toekomstige vereisten. Tegelijkertijd wordt de lijn nu al klaargemaakt voor de productie van de Kodiaq iV, die is voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Uiteindelijk zullen er dagelijks maximaal 410 exemplaren van de nieuwe Kodiaq van de productielijn in Kvasiny rollen.

Kodiaq als pionier in SUV-offensief

De wereldpremière van de nieuwe Kodiaq staat voor deze herfst gepland, gevolgd door de marktintroductie in 2024. De grote SUV wordt leverbaar met moderne benzinemotoren, als plug-in hybride en voor het eerst ook als mild-hybride. Met het oog op veiligheid, technologie en veelzijdigheid tilt Škoda de grote SUV naar een nog hoger niveau. In zijn nieuwe vorm blijft de Kodiaq optioneel ook leverbaar als zevenzitter.

Sinds zijn wereldpremière op 1 september 2016 heeft Škoda in de fabrieken in Tsjechië, Oekraïne, China, India en – tot begin 2022 – ook in Rusland meer dan 800.000 Kodiaqs geproduceerd. De grote SUV was de voorloper van het succesvolle SUV-offensief van Škoda. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe