Jump to content

Op deze manier stel je de autostoel optimaal in


Recommended Posts

rssImage-242be206670a6d3bcfe14979754a25be.jpeg

Een goede zithouding achter het stuur is belangrijk. Want dit kan voorkomen dat je oververmoeid raakt. Of dat je fysieke klachten krijgt, bijvoorbeeld kramp in je benen. Neem dus altijd even de tijd om de bestuurdersstoel van je auto goed in te stellen. En bedenk dat je dit opnieuw moet doen als er iemand anders in je auto heeft gereden. Diegene heeft wellicht de leuning versteld of de stoel naar achteren verzet.

Geen hogere wiskunde

Een autostoel goed instellen is geen hogere wiskunde, maar je moet wel even weten wat de beste manier is. Als je de volgende 5 tips ter harte neemt, is je zithouding achter het stuur goed:

1.       Ga goed naar achteren zitten, tegen de rugleuning aan. De hoek tussen je benen en romp moet ongeveer 90 graden zijn. De bovenbenen dienen volledig op de zitting te rusten. 

2.       Verstel de stoel in lengterichting totdat je met licht gebogen benen zit op het moment dat je de pedalen intrapt. 

3.       Stel de rugleuning dusdanig in dat je polsen bij licht gestrekte armen op de bovenkant van het stuurwiel rusten. Hierbij raken de volledige rug en schouders de leuning. 

4.       Let bij het instellen van de stoelhoogte erop dat je minimaal een vuist kunt maken tussen je hoofd en het dak van de auto. Zorg er verder voor dat je door het midden van de voorruit kijkt. 

5.       Positioneer de hoofdsteun dusdanig dat de bovenkant ervan gelijk is aan de bovenkant van je hoofd. Let erop dat de hoofdsteun zo dicht mogelijk bij het hoofd zit, in ieder geval niet verder verwijderd dan vijf centimeter.

Ook passagiersstoel kan de hoogte in

Op welke manieren je de bestuurdersstoel van jouw Škoda kunt verstellen, is afhankelijk van het model dat je hebt. De Škoda Fabia heeft bijvoorbeeld een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel standaard. Kies je voor het tweede uitrustingsniveau Ambition, dan krijg je ook een middenarmsteun waardoor je nog comfortabeler zit. Met de uitvoeringen Business Edition en Monte Carlo kun je ook de passagiersstoel in hoogte verstellen.

Nog behaaglijker met stoelverwarming

De Škoda Karoq is altijd uitgerust met zowel een bestuurdersstoel als een passagiersstoel die in hoogte verstelbaar is, ongeacht de uitvoering. Vanaf de Business Edition Plus behoort stoelverwarming tot de uitrusting zodat je in de winter nog behaaglijker zit. Al vanaf het tweede uitrustingsniveau (Business Edition) beschik je ook een lendensteunverstelling op de voorstoelen. Die zorgt ervoor dat de holte van de rug goed wordt opgevuld.

Elektromotortje

De lendensteunverstelling laat zich elektrisch bedienen in de Škoda Kodiaq (Sportline Business). En ook de bestuurdersstoel is met een elektromotortje te verstellen. Bovendien zit er een geheugenfunctie op. Hierdoor hoef je de stoel niet helemaal opnieuw in te stellen nadat iemand anders in je auto gereden heeft.

Op welke manier je de stoelen van jouw Škoda kunt verstellen, vind je in het instructieboekje. Ben je dit kwijtgeraakt? Dan kun je op Škoda.nl heel simpel en snel de handleiding van jouw Škoda gratis downloaden, ook als je in een wat ouder model rijdt.

Lees ook: Zo wordt fileparkeren een fluitje van een cent

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe