Ga naar inhoud

Deze FABIA overtuigt je in 60 seconden van zijn spierballen


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-1b334fe764e967780875afcd3c590b3a.jpeg

De Finse coureur Emil Lindholm is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de ŠKODA FABIA RS Rally2 die je in de video ziet. Dit woeste rallywapen is gebaseerd op de FABIA die bij jouw ŠKODA-dealer in de showroom staat. Zo ga je de meest compacte ŠKODA van dit moment opeens heel anders bekijken!

Zijn mannetje staan

Waar de normale ŠKODA FABIA de ideale compacte auto voor Zaterdagfamilies is, is de ŠKODA FABIA RS Rally2 juist speciaal ontwikkeld om op het rallyparcours zijn mannetje te staan. De rallyauto kent vele verbeteringen die andere rallyauto’s doen beven van angst. Een voorbeeld is de maar liefst 290 pk sterke 1,6-liter turbo-benzinemotor die alle vier de wielen aandrijft. Dat is andere koek dan de 95 pk van de huidige ŠKODA FABIA 1.0 TSI Greentech met voorwielaandrijving. Maar met deze gewone FABIA win je op een heel ander vlak, namelijk het verbruik. Je rijdt zomaar 1 op 20!

Als de bliksem

Alhoewel de nieuwe ŠKODA FABIA tot de veiligste auto’s in zijn klasse behoort (‘Best-in-class 2021’ van Euro NCAP), moest de ŠKODA FABIA RS Rally2 op bepaalde aspecten nóg veiliger zijn. Vooral de veiligheid bij zijdelingse crashes heeft extra aandacht gekregen doordat de constructeurs onder meer de stoelbevestigingen hebben versterkt. En als je denkt dat die forse dakspoiler er voor de sier zit, heb je het mis. De achtervleugel zorgt voor meer downforce (neerwaartse druk). Hierdoor ontstaat meer grip en gaat de FABIA RS Rally2 als de bliksem.

Check de video

Er valt over de ŠKODA FABIA RS Rally2 nog veel meer te vertellen, en Emil Lindholm kan dit als de beste. Hij heeft het racemonster van ŠKODA immers mede ontwikkeld. Bovendien is hij de huidige rallykampioen van Finland, achter het stuur van een FABIA RS Rally2 evo! Check dus vooral de video hieronder waarin hij in 60 seconden uit de doeken doet wat er allemaal zo bijzonder is aan de ŠKODA FABIA RS Rally2:

 

-

Speciale FABIA met rally looks

Enthousiast geworden, maar vind je de FABIA RS Rally2 iets te veel van het goede? Dan is de FABIA Monte Carlo misschien wel iets voor jou. Deze speciale FABIA valt op door zijn race looks. De sportiviteit spat ervan af! Behalve de grille zijn ook de spiegelkappen, logo’s, sideskirts en diffuser achter gitzwart van kleur. De pedalen zijn van aluminium en de sportstoelen houden je stevig in het zadel op het moment dat je een wilde bui hebt.

Ontdek de ŠKODA FABIA Monte Carlo op ŠKODA.nl

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe