Ga naar inhoud

6,6% rendement voor ŠKODA AUTO in eerste kwartaal ondanks grote uitdagingen


 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-82a3d817f0afa147e94544097345b461.jpeg

  • Wereldwijd 186.200 auto’s afgeleverd
  • Operationale winst in totaal 337 miljoen euro 
  • Toelevering van onderdelen naar verwachting verbeterd vanaf tweede helft dit jaar

ŠKODA AUTO kijkt terug op een buitengewoon uitdagend eerste kwartaal. Ondanks de grote uitdagingen, startte het merk het jaar 2022 met de succesvolle introductie van de nieuwe FABIA, KAROQ en ENYAQ COUPÉ iV. De omzet van de ŠKODA AUTO Groep* steeg licht, tot 5,1 miljard euro (+1,0% ten opzichte van het voorgaande jaar) als gevolg van consolidatie-effecten. Het bedrijfsresultaat daalde echter met 24,8% tot 337 miljoen euro, terwijl het rendement op de omzet is uitgekomen op een solide 6,6%. 

ŠKODA AUTO pakt de huidige uitdagingen aan met zijn NEXT LEVEL EFFICIENCY+-programma. Het belangrijkste doel is het bereiken van een leiderschapspositie op het gebied van kosten, in vergelijking met de belangrijkste Europese concurrenten. Het bedrijf wil daarnaast op termijn een duurzaam rendement op de omzet van ten minste 8% bereiken. Het programma richt zich op het maximaliseren van het winstpotentieel en het optimaliseren van materiaal-, productie- en vaste kosten. Door de consolidatie van Volkswagen Group Rus onder ŠKODA AUTO in het begin van het jaar zijn de gerapporteerde indicatoren niet direct te vergelijken met dezelfde periode vorig jaar.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe