Jump to content

ŠKODA boekt succes in Nederland


Recommended Posts

rssImage-ddc747b1bae96462b97da74523c8cb17.png

  • Sterke start voor elektrische ENYAQ iV met bijna 45.000 leveringen wereldwijd in 2021
  • ENYAQ iV in 2021 de bestverkochte elektrische auto van Nederland
  • Marktaandeel ŠKODA Nederland historisch hoog, top 5 positie in merkenranglijst

De resultaten van ŠKODA AUTO waren wereldwijd weliswaar, vanwege de zware marktomstandigheden, lager dan gepland, maar in een groot aantal landen wist het merk de verkopen en het marktaandeel flink te laten stijgen. Zo steeg het verkoopvolume in Noorwegen (+36.9%), Ierland (+21.8%) en Spanje (+17%). De grootste groeimarkt voor ŠKODA AUTO in 2021 was India. Mede vanwege de lancering van de nieuwe KUSHAQ stegen de verkopen daar in totaal met 108,9%. De top drie van de in 2021 meest verkochte modellen bestaat uit de OCTAVIA (200.800 exemplaren), de KAMIQ (120.700) en de KAROQ (119.200).

ŠKODA in Nederland: flinke verkoopstijging en ENYAQ iV bestverkochte EV

Ook in Nederland liet ŠKODA sterke resultaten zien. De Nederlandse automarkt daalde in 2021 met 9,2% terwijl de verkopen van ŠKODA met maar liefst 22,4% stegen. Het marktaandeel van ŠKODA in Nederland was met 6,3% historisch hoog, waarmee het tot de 5 grootste automerken behoorde. De vorig jaar geïntroduceerde ENYAQ iV bestormde de markt en was niet alleen de bestverkochte elektrische auto van Nederland, maar haalde ook de top 5 van meest succesvolle auto’s overall. ŠKODA trekt eind deze maand het doek van de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV, waarmee de line-up van de zeer gewilde elektrische SUV verder wordt uitgebreid. 

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO over het afgelopen jaar: “2021 was een van de meest uitdagende jaren in de geschiedenis van ŠKODA AUTO. De COVID-19-pandemie en het tekort aan halfgeleiders hebben onze wereldwijde groei aanzienlijk vertraagd. Dankzij de flexibiliteit en vindingrijkheid van het ŠKODA-team en partners, zijn we erin geslaagd om wereldwijd toch een goed resultaat te behalen. We verwachten dat het aanbod van halfgeleiders in de tweede helft van het jaar geleidelijk zal versoepelen en we kijken dan ook met veel vertrouwen vooruit.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe