Ga naar inhoud

ŠKODA produceert twee miljoenste SUV


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-fad2bd6e9329be737f726e74ad924cea.jpeg

  • Twee miljoenste ŠKODA SUV is tegelijkertijd het 250.000e ŠKODA KAMIQ
  • SUV-modellen cruciaal onderdeel van ŠKODA’s productportfolio

Met de wereldpremière van de YETI in 2009 legde ŠKODA de basis voor zijn succes in het SUV-segment. Toen het model in 2017 uit productie ging, waren er 685.500 exemplaren van de populaire YETI geproduceerd. ŠKODA startte zijn SUV-modellenoffensief in datzelfde jaar en presenteerde niet één, maar direct twee modellen: de KODIAQ en KAROQ. Voorzien van de bekende en veelgeprezen ŠKODA-kwaliteiten – een strak design, een riant ruimte-aanbod en een grote hoeveelheid praktisch gebruiksgemak – bouwden beide SUV’s naadloos verder op het succes van de YETI. Tot dusver heeft de Tsjechische autofabrikant ongeveer 593.600 exemplaren van de KODIAQ en 454.800 KAROQ's geproduceerd. 

In 2019 voegde ŠKODA de KAMIQ toe aan zijn modellengamma, waarmee het SUV-gamma werd verbreed naar een compacter segment. In dit dynamische groeisegment van stads-SUV's combineert de KAMIQ het beste van dit voertuigtype, zoals een grotere bodemvrijheid en een verhoogde zitpositie, samen met de wendbaarheid van een compacte auto en ŠKODA's kenmerkende design. Deze eigenschappen worden door klanten over de hele wereld bijzonder gewaardeerd en zodoende is de twee miljoenste ŠKODA SUV tegelijkertijd ook de 250.000e KAMIQ die wordt geproduceerd. 

Een heel bijzonder SUV-model – de volledig elektrische ENYAQ iV – vierde in september 2020 zijn wereldpremière: het is het eerste model van ŠKODA dat is gebaseerd op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen Groep. Met de lancering van deze SUV heeft ŠKODA een belangrijke stap gezet in de uitvoering van zijn strategie voor elektromobiliteit. Bovendien is de ENYAQ iV het enige op het MEB-platform gebaseerde model in Europa dat buiten Duitsland wordt geproduceerd. Tot nu toe heeft ŠKODA ongeveer 1.100 exemplaren van de ENYAQ iV geproduceerd in zijn fabriek in Mladá Boleslav.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe