Ga naar inhoud

Autorijden en het coronavirus – hoe zat het ook alweer?


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-5e66443d211a22673afa2b2f809bd706.jpeg

Toen de corona-ellende begon, reed de ŠKODA ENYAQ iV nog in camouflagekleuren. Al in maart gaven we tips over autorijden in coronatijd. Dat bericht heeft veel automobilisten geholpen om veilig op pad te gaan met hun ŠKODA. Nu doen we dat graag opnieuw.

Met hoeveel mensen mag je in de auto?

De regels die bepalen met hoeveel mensen je in de auto mag, veranderen continu. Vaak is het zo dat wanneer premier Rutte vertelt dat je maximaal met z’n tweeën op straat mag lopen, dit aantal ook in de auto geldt. Kijk voor de zekerheid op de website van de politie. Daar lees je ook of het dragen van mondkapjes in de auto alleen een streng advies is, of mogelijk wordt bestraft met een boete.

Reizen naar het buitenland: wel of geen lockdown

Een vakantie naar het buitenland zit er tot half maart niet in. Dat is het huidige advies van de Nederlandse overheid. Maar wat nu als er straks wel weer meer mag en kan? In welke vakantielanden ben je dan welkom? We verheugen ons er nu al op. Kijk voor de status per vakantieland naar de ANWB Reiswijzer voor Europa.

Minder kans op besmetting met ramen open

Corona speelt nu al zo lang, dat onderzoekers met steeds meer resultaten naar buiten kunnen komen. Het Algemeen Dagblad bericht over een onderzoek dat aantoont dat je minder risico loopt om besmet te worden door je mede-inzittende, als je met de ramen open rijdt. Is het daar niet te koud voor? 

Gelukkig helpt het al om twee ramen op een kier zetten. Hiervoor neemt de passagier plaats op de achterbank, schuin achter de bestuurder. Vervolgens doen jullie de ramen bij de twee lege zitplaatsen open, dus bij de bijrijdersstoel en achter de bestuurder. Dan ontstaat een soort barrière van stilstaande lucht in het midden van de auto. Die beschermt jullie tegen elkaar. Evengoed is het veiliger en comfortabeler om simpelweg een mondkapje te dragen. 

Deze delen van de auto moet je schoonmaken

Om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moet je alle oppervlakken die je aanraakt voor en na de rit desinfecteren. Vooral als je de auto met iemand deelt of iemand een lift geeft. Je begint vast met het stuur, de portiergrepen, de versnellingspook en het centrale touchscreen. Maar dan ben je er nog niet. Poets ook de handrem, de knoppen van de radio, de stoelverstelling en de stengels voor de ruitenwissers en de richtingaanwijzers. Heb je de armsteun ook meegenomen?

Aan de buitenkant van de auto ben je vlugger klaar. Daar desinfecteer je de deurgrepen, de deurlijst en de handgreep van de achterklep.

Met deze middelen maak je de auto schoon

Schoonmaken doe je met een microvezeldoekje en middelen die je misschien al in huis hebt. Desinfecterende zeep met een alcoholoplossing van minstens zeventig procent is effectief tegen het coronavirus. Ook isopropanol (toegepast als ontsmettingsmiddel in de gezondheidszorg) is prima om te gebruiken. Deze middelen brengen geen schade toe aan de oppervlakken in je auto. Sterker nog, autofabrikanten en dealers gebruiken ze zelf ook om onderdelen te desinfecteren.

Veilig tanken en contactloos betalen

Ook als je minder kilometers rijdt dan normaal, moet je vroeger of later tanken. Wees bij het tankstation alert op je hygiëne, dus draag je mondkapje, houd anderhalve meter afstand en desinfecteer na afloop direct je handen met desinfecterende gel. Deze tip is nu belangrijker dan ooit, want het lijkt alsof elk modern tankstation tegenwoordig een broodjesbar met een rij hongerige klanten heeft. Liever ga je tanken bij een onbemande pomp en gebruik je een contactloze betaalmethode om af te rekenen. Gooi de tank helemaal vol, zodat je even vooruit kunt.

Maatregelen bij de ŠKODA-dealer

Bij de ŠKODA-dealer staan veiligheid en gezondheid voorop. Voor onze klanten en voor onze medewerkers. Kijk voor vragen en antwoorden met betrekking tot jouw (nieuwe) ŠKODA op onze informatiepagina over maatregelen bij de ŠKODA-dealer. Daar vind je antwoorden op veel gestelde vragen en onze contactgegevens. We doen er alles aan om de werkplaatsen open te houden voor reparaties en onderhoud, en nieuwe auto’s in aangepaste vorm af te leveren.

Lees ook: 4 redenen om toch winterbanden te nemen

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe