Ga naar inhoud

Boefjes hebben mazzel...


Wasmachineman
 Delen

Aanbevolen berichten

Skoda perst ook de nieuwe Octavia RS in een Engels politiekostuum. Hiermee wordt een langdurige traditie voortgezet. De Octavia RS is namelijk geen onbekende voor agenten in het Verenigd Koninkrijk.

Britse agenten kunnen al sinds de eerste generatie Octavia een RS-versie van het model tot hun vloot rekenen. Zowel de hatchback als de stationwagon is in dienst van het politiekorps. De Octavia RS lijkt een logische keuze: hij is ruim en biedt zonder er de hoofdprijs voor hoeven te betalen voldoende vermogen om rap van A naar B te jagen. De nieuwe Octavia RS van de politie heeft een 2.0 TSI met 245 pk en kan daarmee in 6,7 seconden naar de 100 km/h sprinten. In tegenstelling tot wat de Britse regering op termijn wil, kiest de politie dus niet voor de plug-in hybride Octavia iV RS, die eveneens 245 pk heeft. Natuurlijk krijgt de Politie-Skoda het typerende patroon met fluorescerend gele en blauwe blokken van de Britse politie aangemeten. Uiteraard zit er een lichtbalk op het dak en zitten er zowel in de voor- als achterbumper extra waarschuwingslichten.

Net als bij de vorige generaties kan de hermandad de Octavia RS als hatchback of stationwagon bestellen. Skoda past het motorvermogen niet aan, maar voorziet de Octavia desgewenst van ANPR-camera's voor nummerplaatherkenning of een kennel. Dat laatste komt natuurlijk van pas bij de politieteams die met speurhonden werken. Verder is de politie-RS standaard voorzien van onder meer virtual cockpit, een 10-inch touchscreen, ledkoplampen met matrixtechniek en, jawel, stoelverwarming. Of dat laatste in het heetst van de achtervolging een welkome toevoeging is, laten we even in het midden.

 

Bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/boeven-vangen-met-skoda-octavia-rs/

6kuy994brirf_800.jpg

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe