Jump to content

Iemand een aftersales achteruitrijcamera op Columbus gekoppeld?


j0p3Y_NL
 Share

Recommended Posts

Hallo. 

Ik heb de parkeersensoren maar zou daar graag een camera bij voegen. 

Heb onderstaande camera op Ali gevonden, de vraag is alleen of en hoe dat te koppelen valt aan mijn Columbus. Mijn Škoda Superb is uit 2011 (Dec)

 

€ 15,42  30%OFF | Car Rear View Camera for Skoda Roomster Fabia Octavia Yeti superb for Audi Dynamic Trajectory Car Reverse Trunk Handle Camera
https://a.aliexpress.com/_BPD1FH

Link to comment
Share on other sites

Tsja als ik naar de Ali link ga en al zie hoe het er uit ziet dan vraag ik me al af of je het moet bestellen deze !?
Heb zelf bij me Fab 3 ook de achteruit camera ingebouwd achteraf en er zijn toch wat dingen vooraf waar rekening mee te houden.
De plek van de camera eerst de deurgrendel verwijderen en gat opmeten of deze camera gaat passen.!?
Zijn al wat Skodarijders die uiteindelijk met een dremel in hun achterklep stonden te slijpen om de camera passend te krijgen..

Ikzelf ben uiteindelijk voor een OEM versie gegaan en heeft uiteindelijk ook nog eerst een jaar op de plank hier gelegen voor ik hem heb laten inbouwen.
Dit heb ik uiteindelijk laten doen door Mark van Lowering ( https://www.lowering.nl/Shop/  )

Dat ik hem laten inbouwen had ook te maken dat daar me schokdemper set werd ingebouwd en ik vroeg wat het koste om camera ook die dag meteen in te bouwen ?En dit wat voor mij zo'n aantrekkelijke prijs dat ik besloten had om het Mark te laten doen.
Deze heeft de door mij aangeleverde camera met bedrading dus ingebouwd en aangesloten en tevens met VCDS de camera aangemeld zodat je uiteindelijk ook beeld hebt.
Tevens heeft hij de door mij aangeleverde ruitenwisser slang gelegd en aangesloten op de sproeikop van de camera en meesproeiend op de achteruit wissersproeier.

Mark bouwt alleen met meegeleverde OEM camera's in en doet geen Ali camra's meer daar hij hiermee vaak genoeg problemen mee heeft ondervonden.www.cars-equipment.com  heb ik uiteindelijk mijn OEM set gekocht.
Maar er zijn nog wel wat meer plekken (e-bay ) die ook de OEM versie met kabelboom leveren.
Ja wat duurder dan Ali, maar uiteindelijk zeker werkend en te verkopen als OEM bij inruil !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • By j0p3Y_NL
   Hallo, 
   Ik kom er maar niet achter wat het is met de Columbus. 
   Ik heb mijn telefoon gekoppeld aan het systeem en kan bellen en gebeld worden. Maar alle overige audio van telefoon (Spotify of navigatie) wordt niet doorgegeven. Bij afspelen van Spotify muziek geeft de telefoon geen geluid op de eigen speaker, maar ook niet op die van de auto. 
   Ik heb ergens lezen dat het van de mfi zou afhangen. Ik heb een foto gemaakt van het kastje onder de bijrijdersstoel. 
   Wat mee ook nog steeds een raadsel is, is hoe ik van het sublieme surround geluid gebruik zou moeten kunnen maken. Ik zou niet weten hoe je 5.1 muziek kunt afspelen. 
   Ook de ingebouwde harddisk zit er helaas maar werkloos in,  data overzetten vanaf een usb stickje wilde maar niet lukken... 
   Maar eerst es proberen om een audio via Bluetooth werkend te krijgen. 

  • By j0p3Y_NL
   Hallo, 
   Het zal vast handig te doen zijn, maar ik kom niet verder. 
   Hoe haal je de fitting (A) van het stadslicht uit de behuizing? De handleiding geeft geen uitsluitsel. Ik kan de fitting draaien, maar hij komt niet los. 

  • By Snelle
   Stond in de file en dan is de LED verlichting goed zichtbaar in de bumper van mijn voorligger.
   En het viel mij op dat er ėėn geen licht meer gaf schrok wel even nog maar een jaartje oud, verder op de parking nog eens nagekeken en de L heeft veel minder licht dan de R dus ze is niet echt stuk.
   Na een uurtje vertrek ik en ze geven beide weer evenveel licht.
   Oorzaak??
  • By Ran
   Goedemorgen,
   Ik heb een superb uit 2005. Nu gaat de binnenverlichting niet aan bij het openen van de deur. De knop staat op de juiste positie en gaat de verlichting wel gewoon aan als ik deze handmatig omzet. Dus het lampje zelf is niet defect. Iemand een idee?
  • By hoedemjop
   Su perb combi 2011 4x4 tdi. Soms blijft de radiatorfan doordraaien na t afzetten van de motor terwijl de temperatuur normaal is. Motor starten en weer afzetten....fan stopt....Is  volgens mij niet normaal. Is al meermalen gebeurd.Oplossing????
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe