Jump to content

j0p3Y_NL

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by j0p3Y_NL

 1. Hmm, ik heb de MFI es doorgenomen en zag dat Bluetooth multimedia niet 'gekoppeld' zat aan mijn telefoon. Dat dus gedaan, maar nu dus het nadeel dat hij random overspringt van radio naar Bluetooth, terwijl er niks via Bluetooth aan het afspelen is. Helaas kan ongedaan maken van die setting niet, krijg de melding dat verwijderen niet kan omdat deze telefoon ook als telefoon (en dus niet ook als mediaspeler) via Bluetooth aan de Columbus verbonden is. Wat een ellende die ingebouwde multimedia oplossingen. Die 18Gb harddisk zit er ook al nutteloos in. Dvd gebruik ik niet (doet niks tijdens het rijden). Ik hoopte nog op surround 5.1 dts maar helaas werkt ook dát niet. Bagger van de bovenste plank. Oké, de geluidskwaliteit is gelukkig wél top... Nu op zoek naar een goeie mediaspeler die ik aan de aux hang. That reminds me, éérst die aux es testen, voordat ook dat een disappointment wordt. Best jammer dit... Helaas komt bt niet in het menu van media voor, alleen nog de aux. Waar die 18Gb harddisk is moet ik checken, die popt soms op
 2. Hallo, Sinds enkele weken ervaar ik in het ventilatie of inblaassysteem een irritante fluittoon, bij stand 2 en 3. Vreemde is dat bij accelereren of remmen de fluittoon even weg is, alsof de stand van een ventilator door de snelheidsverandering zó is dat hij niet 'aan' loopt. Het lijkt ergens bij het middenconsole vandaan te komen. Iemand hier ervaring mee en een oplossing voor?
 3. Helaas past het niet zomaar, omdat de skoda-plug nét tegen de koelribben aan komt. Zou eigenlijk een kort verloopkabeltje moeten hebben, male-female H8 met kort kabeltje ertussen. Nog nergens gevonden.
 4. Ander linkje: https://www.amazon.com/AUXITO-Light-Lights-Daytime-Running/dp/B081F5496Z Ik bedoel de onderste lampen, die de berm aanlichten. Ga je naar links, dan gaat het linkse licht aan, draai je terug, gaat het weer uit. Hetzelfde voor rechts.
 5. Hallo. Onlangs mijn stadslicht vervangen door led, werkt prima. Nu wil ik ook het bermlicht vervangen. Iemand ervaring of dat werkt met bijv de canbus? De lampen lijken langzaam te dimmen als ze uit gaan, mss stoort dat op canbus) Ik heb deze gekocht (H8: € 13,51 | AUXITO 2x H8 https://a.aliexpress.com/_BPPhvo) Moet nog wel met de Dremel aan de slag, de kap van de stekker komt tegen de koelvinnen van de lampen aan. Andere bewezen werkende opties zijn welkom.
 6. Hallo, Ik kom er maar niet achter wat het is met de Columbus. Ik heb mijn telefoon gekoppeld aan het systeem en kan bellen en gebeld worden. Maar alle overige audio van telefoon (Spotify of navigatie) wordt niet doorgegeven. Bij afspelen van Spotify muziek geeft de telefoon geen geluid op de eigen speaker, maar ook niet op die van de auto. Ik heb ergens lezen dat het van de mfi zou afhangen. Ik heb een foto gemaakt van het kastje onder de bijrijdersstoel. Wat mee ook nog steeds een raadsel is, is hoe ik van het sublieme surround geluid gebruik zou moeten kunnen maken. Ik zou niet weten hoe je 5.1 muziek kunt afspelen. Ook de ingebouwde harddisk zit er helaas maar werkloos in, data overzetten vanaf een usb stickje wilde maar niet lukken... Maar eerst es proberen om een audio via Bluetooth werkend te krijgen.
 7. Hallo, Het zal vast handig te doen zijn, maar ik kom niet verder. Hoe haal je de fitting (A) van het stadslicht uit de behuizing? De handleiding geeft geen uitsluitsel. Ik kan de fitting draaien, maar hij komt niet los.
 8. Tot slot deze Halogeenpitjes (bochtenverlichting) waar ik vanaf wil. Benieuwd hoe dat gaat met de canbus:
 9. Hallo. Bedankt voor de uitgebreide info. Ik ga es op AliExpress kijken of ik zo'n lampje (canbus proof) kan vinden. De rest last ik waarschijnlijk vooralsnog gloeilamp. Mocht je een linkje hebben naar die alu strip met lijm dan hou ik me aanbevolen.
 10. Hallo. Ik heb de parkeersensoren maar zou daar graag een camera bij voegen. Heb onderstaande camera op Ali gevonden, de vraag is alleen of en hoe dat te koppelen valt aan mijn Columbus. Mijn Škoda Superb is uit 2011 (Dec) : € 15,42 30%OFF | Car Rear View Camera for Skoda Roomster Fabia Octavia Yeti superb for Audi Dynamic Trajectory Car Reverse Trunk Handle Camera https://a.aliexpress.com/_BPD1FH
 11. Yesss, eindelijk binnen en meteen erin gezet. Was een piece of cake (Zoals je op de camera kon zien). Wel verrekte fel licht, hopelijk past dat binnen de wettelijk toegestane grenzen. Nu nog de kleine stadslichtjes, die zijn kansloos geel naast mijn witte xenons. Enig idee welk type dat is en hoe díe eruit gehaald moeten worden? Ook zo'n vernuftig trucje? (grootlicht blijf ik vanaf, dat gebruik ik toch al zelden) Ps: die aluminium strips op die onderste grille ziet er vet uit. Ik zag hoeveel werk dat is, dat weerhoudt me om het ook te doen.
 12. Ik heb deze besteld, zal vast goed zijn, anders geld terug ... Zie foto's voorbij komen waarbij ze in een Superb 2 zijn gezet: #Aliexpress € 5,49 29%OFF | 2x 1200LM Canbus P21W 1156 BA15S LED Bulb For Skoda Superb Octavia 2 FL 2010 2011 2012 2013 LED Daytime Running Light DRL Lamp https://a.aliexpress.com/_d6FBdA4 #camera-afdekken-gaat
 13. Ik heb je fotoalbum gekeken (mooie modificaties!) maar kan er niet uit opmaken hoe die verlichtingsunits eruit gehaald kunnen worden. Ik heb deze leds gevonden op AliExpress, moet dus even kijken wat voor fitting erin zit (kun jij wellicht zo zeggen :-).) : https://a.aliexpress.com/_dVJZ5aw Of: https://a.aliexpress.com/_dZPK74O
 14. Volgende klusje bedacht... Dagrijlicht vervangen door led. Heb net gekeken (dacht even snel het soort lampje te kunnen bepalen) maar het lijkt alsof ik de hele wielkast eraf moet schroeven. Ik dacht enkel die vier schroefjes rondom het bodempaneeltje te kunnen verwijderen, maar dat is één groot geheel met wielkast. Misschien is er een handiger manier Yip, die handleiding was super. Tóch het zijpaneel verwijderd, kon anders echt niet bij de torx schoef. Lukte met wat wringen prima om hem onder het andere paneel (ter hoogte van middenstijl) uit te krijgen.
 15. Hahaha, heb je de inlogcode van mijn bewakingscamera of zo? Ik kom echt nét binnen na het monteren van de steun! Ziet er super uit!
 16. Hallo, ik heb een setje vervangende pedalen besteld via Ali (<€11,=) en heb moeite met de linker voetsteun (automaat). Schroef zit achter paneel, de vraag is hoe/waar dat paneel los moet zonder dat er iets afbreekt 😉 Heeft vast al iemand gedaan...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe