Ga naar inhoud

Testverslag O3 Scout


Wmm is er niet meer
 Delen

Aanbevolen berichten

http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_tests/22866875/__Eerste_testnoties__Skoda_Octavia_Scout__.html

Eerste testnoties: Skoda Octavia Scout

Door Wouter Spanjaart | Autovisie

HAMBURG -

Drie centimeter hoger, vierwielaandrijving, dikke bumpers, maar nog belangrijker: een hoger trekgewicht. De eerste testnotities van de Skoda Octavia Scout.

Skoda Octavia Scout

Foto: Autovisie / Wouter Spanjaart

1 / 7

Skoda Octavia Scout

Foto: Autovisie / Wouter Spanjaart

Skoda Octavia Scout

Foto: Autovisie / Wouter Spanjaart

Het modellengamma van de Octavia is met de komst van de Scout weer compleet. Van het vorige model bestond immers ook een - oneerbiedig gezegd - opgehoogde Octavia Combi. Het nieuwe model volgt hetzelfde recept: grotere bodemvrijheid, verbrede plastic wielkastranden, dikkere bumpers en vierwielaandrijving.

Modderige bospaden

Dat laatste gebeurt met een Haldex-koppeling die zijn kracht over de vier wielen verdeelt. Normaal gesproken gaat praktisch alle kracht naar de voorwielen. Alleen als de situatie erom vraagt, stuurt hij tot maximaal 90% aan kracht naar de achterwielen. Bij gladde ondergrond verdeelt hij zijn kracht evenredig over de wielen. Over wat modderige bospaden en gravelwegen in de buurt van Hamburg was dit goed te voelen. Zodra de voorwielen grip verloren, sprongen de achterwielen bij. Hier is niets handmatig aan te regelen, je moet dus als bestuurder volledig vertrouwen dat het systeem het allemaal goed voor je doet.

Niet goedkoop

Voor de Nederlandse markt is de Octavia Scout een lastig verkoopbare auto. Hij is in ons land leverbaar met twee motoren die we al kennen uit de Octavia. Een 180 pk sterke 1,8 liter benzinemotor en een 2,0 liter dieselmotor met 150 pk. De sterkste diesel (met automaat) komt vooralsnog niet naar Nederland. Met een minimale vanafprijs van ruim 35 mille is hij niet goedkoop, maar zo voelt hij ook op geen enkel moment aan. Hij is zo’n 3.000 euro duurder dan een vergelijkbare Octavia Combi met louter voorwielaandrijving. Zijn meerwaarde moet je vooral zoeken in zijn kracht als reiswagen. Zijn trekgewicht is met 2.000 kg zo’n 25 procent hoger dan dat van een vergelijkbare Octavia Combi. De verhoogde wielophanging is echter het grootste pluspunt van de Scout. Naast dat je niet bang hoeft te zijn voor drempels, is hij ook vooral op comfort afgesteld, zonder deinerig te worden. Op wegen met kasseien, kapot wegdek en zelfs gravelwegen blijft hij comfortabel. Een knappe prestatie.

PLUS

- Comfort

- Trekgewicht

- Goed werkende vierwielaandrijving

MIN

- Prijs

- Geen automaat i.c.m. diesel leverbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe