Ga naar inhoud

bramb_2700

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

bramb_2700 won de laatste dag op 4 juni 2021

bramb_2700 had de meest gelikete inhoud!

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Enyaq 60
  • Kleur
    Arctic Silver
  • Bouwjaar
    2021
  • Opties
    LH2-100 kw oplaadmogelijkheid
    PPA-Achterauitrijcamera en parkeersensoren voor
    PSA-Assistentie
    PDA-Comfort
    PFA-Multifunctioneel stuur
  • Accessoires
    Trekhaak

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bramb_2700's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later

Recente badges

7

Reputatie

  1. Heren, mijn auto is gisteren geleverd. Feest om er in te rijden (en ik heb de handleiding ook nog niet helemaal doorgeploegd 😉)... Bandenwissel voor Michelin allseason banden is in goed overleg tussen dealer en naastliggende Profile vestiging uitgevoerd zonder noemenwaardige meerkosten. De marge op deze auto's nadert de 0% volgens de dealer dus alleen een mattenset als cadeautje (arme dealer, je kunt denk ik beter mondkapjes importeren 😄). Wel nog een issue met een niet-geinstalleerde trekhaak die wel was besteld en die volgens de dealer eerder deze week op de auto zou worden gezet; ik maar zoeken naar het ontgrendelknopje...🙄
  2. @PC-Freak: dank voor het opschonen van mijn mijn voorstel/bestellingsposts 🙂 Volgens mij heb ik geen bijzonder kleur noch aparte opties besteld, dus ik begrijp er werkelijk niets van. Maar ja, de dealer wast zijn handen in onschuld en verschuilt zich achter de logistiek bij Pon en fabriek. Inmiddels antwoord van de dealer over de banden. Geen Michelin (staan niet op hun lijst zeggen ze), maar ook geen Conti's; ze stellen Bridgestone voor. Nu weet ik bitter weinig van banden en ik kon de opgegeven 'Ecoseal WS1515' nergens vinden, maar als ik op 235/55/19 zoek komt er WeatherControl uit. ANWB deed een test met 17' ipv 19' en daar vielen ze door de mand bij sneeuw (maar ik was toch al niet van plan te gaan wintersporten, dus dat vind ik niet zo'n punt); slijtvastheid en geluid zijn voor mij belangrijker en wat dat betreft staat deze band geloof ik niet zo goed bekend (72 dB kwam ik op diverse sites tegen). De dealer heeft de banden nu op een aangepaste offerte gezet. Zowaar gaat er wat af voor de retourset, maar ze denken er ~ € 950 voor in rekening te moeten brengen. Op bandensites zie ik prijzen van ca. € 180 en dan komt er natuurlijk nog arbeid bij. Tja... Ik ben benieuwd wat jullie mening is. En is er wellicht nog iemand hier die 4-seizoenenbanden onder zijn Enyaq heeft (besteld) en zo ja, wat krijgt die er onder? Verder heb ik straks geen inruil, dus mij lijkt dat ik in elk geval maar eens ga onderhandelen over een kortingspercentage. In het verleden heb ik bij aanschaf zonder inruil 5-6% gekregen (weliswaar over een iets lager bedrag in €€). Lijkt jullie dat redelijk in dit geval?
  3. Dag ik ben Bram, vorige week plaatste ik mijn bericht onder het verkeerde topic (EV/PHEV/MHEV), dus ik zal hier de essentie even herhalen. Mijn Enyaq 60 staat sinds half oktober vorig jaar in bestelling (als particulier) met de volgende specs: Arctic silver - Loft - 100 kw oplaadmogelijkheid - Achteruitrijcamera en parkeersensoren voor - Assistentie - Comfort - Multifunctioneel stuur - Trekhaakvoorbereiding. Meer over mijn bestelling vind je hier:
  4. Dank voor de verhelderende toelichting. Ik heb enkele bandentests gelezen en voor zover ik begreep is voor de banden die om de Enyaq gaan Michelin een betere keus dan Conti, dus dat heb ik nu aangegeven. Ben benieuwd wat er als antwoord gaat komen...
  5. @EdK: dank voor je suggestie. Ik heb de dealer gevraagd om nadere info over welke banden zij als 4-season gebruiken, want daar waren ze tot nu toe onduidelijk over. @VAG-man: ik heb alle begrip voor overmacht, maar dat er een groot verschil is tussen levertijden (sommigen krijgen hun auto heel snel, anderen niet) snap ik echt niet, en laat zich ook niet verklaren uit bijv. verschil in opties. En onder een ander topic zou ik nog wel e.e.a. kunnen zeggen over de communicatie met de dealer, want het aantal keren dat ik niet teruggebeld ben na een terugbelverzoek, niet-opgenomen telefoon en niet-beantwoorde mails is al aardig lang... @PC-freak: excuses ik zag dat ik mijn post beter in het Enyaq topic had kunnen plaatsen. Misschien kun je mijn bestelling toevoegen aan je lijst? Die geeft een verhelderend beeld van de diverse levertijden.
  6. Dag ik ben Bram en lees sinds vorige week dit forum. Mijn Enyaq 60 staat sinds half oktober vorig jaar in bestelling (als particulier) met de volgende specs: Arctic silver - Loft - 100 kw oplaadmogelijkheid - Achteruitrijcamera en parkeersensoren voor - Assistentie - Comfort - Multifunctioneel stuur - Trekhaakvoorbereiding. De oorspronkelijke verwachte leverdatum was medio april, in maart werd mij verteld dat het eind mei zou worden en vorige week hoorde ik dat het pas eind juni/begin juli wordt. Hierover was ik nogal ontstemd, maar zoals de verkoopadviseur mij gisteren schreef heeft de dealer geen enkele invloed op de levertijden of de beloften of wijzigingen die door Pon tussentijds worden ingevoerd (jullie begrijpen dat dit slaat op het Ionity verhaal). Ik heb dit weekend mijn ongenoegen nog maar eens verwoord in een mail aan de verkoopadviseur. Ik ben namelijk ook niet heel erg content met de infovoorziening vanuit de dealer, die tot nu toe steeds ontwijkende antwoorden heeft gegeven op mijn vraag hoeveel de door mij gewenste dealeropties (all-season banden i.p.v. standaard en een trekhaak) gaan kosten. Geen idee dus... Bovendien heb ik straks geen inruil (mijn huidige auto gaat naar een van de kids) dus het lijkt me redelijk dat er straks wat korting komt (wat is redelijk volgens jullie?) en wellicht wat compensatie voor 8,5 maand levertijd(?). De adviseur geeft vooralsnog niet thuis ("overleg nodig met salesmanager en waar denkt u zelf aan?"). Als ik dit allemaal vorig najaar had geweten had ik mij nog wel een paar keer bedacht... Wellicht hebben jullie enig advies?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe