Ga naar inhoud

Stefan

Members
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Stefan

  1. Ik heb mijn Enyaq besteld in mei, waarbij de verkoper toen inschatte dat de levering in februari 2022 zou gebeuren. Anderhalve coronapiek en anderhalve vaccinatieronde later ziet de wereld er natuurlijk anders uit dan we in mei hadden gehoopt, zo kreeg ik vandaag te horen dat mijn bestelling nog niet was opgenomen in de productieplanning van de fabriek. Daarom vroeg ik me af, kan je ergens online de productieplanning bekijken (of interpreteren aan de hand van het aantal afgeleverde voertuigen, of van spotters rond de fabriek die hun bevindingen delen, of ...)? Of heeft er iemand een idee van wanneer een in mei in België bestelde Enyaq zo ongeveer aan de beurt zou komen?
  2. Heb je hem inmiddels voor de deur staan? Tevreden van? Heb je foto's?
  3. Sprint yellow klinkt behoorlijk gewaagd als je niet bij de Wegenwacht werkt. Maar Pacific Blue of zelfs Denim Blue zien er interessant uit. Al blijft die Lava Blue wel mooier, toch vreemd dat Skoda die niet aanbiedt op z'n duurste model.
  4. Zitten er nog andere kleuren aan te komen voor MY2022? Zelf heb ik Quartz Grey gekozen, mogelijk te vervangen door Graphite Grey tegen dat hij in productie gaat. Maar er zijn Skoda-kleuren die ik mooier vind (zoals Lava Blue (Superb) of Emerald Green (Karoq)), en aangezien het kleurenpallet op de Enyaq beperkt is, vroeg ik me af of deze wordt uitgebreid naar volgend modeljaar?
  5. Op de configurator is de optie "DC acculading 125kW" niet meer beschikbaar, en de oplaadmogeljkheden op de standaard website vermeldt nu "een vermogen van 125 kW". Is deze optie nu toch standaard geworden? Ik heb ook gemerkt dat de prijzen in de configurator gestegen zijn met 1,04% tot 1,61% sinds begin mei.
  6. Hoeveel tijd op voorhand wordt een bestelling door de fabriek in de planning opgenomen, inclusief een concretere fabricagedatum? Mijn Enyaq kreeg als richtdatum feb-2022 mee, maar ik vroeg me af wanneer ik hiervan bevestiging mag verwachten van de dealer. Spreken we dan over 4 maanden, of toch langer op voorhand?
  7. Eigenlijk wel en ik heb er ook naar gevraagd bij mijn dealer, maar volgens hem waren er geen plannen in die richting. Anderzijds wacht ik al 4 jaar op een betaalbare elektrische auto met voldoende binnenruimte en bereik. Ik heb dan maar de knoop doorgehakt en zal over 6 jaar wel zien hoever de technologie staat. Maar als je erop kan wachten, zou ik het zeker doen!
  8. 😲 Ik denk dat dit zinnetje de enige juiste conclusie is. Zo'n volledige configuratie aan zo'n prijs en zo snel beschikbaar ... ik zou er geen 2 keer over nadenken en pakken die handel!
  9. Sinds vorige week zijn eindelijk de testwagens beschikbaar in België. We zijn er zaterdag mee gaan rijden en hebben ineens besteld. Dit is 'em geworden; Enyaq iV 80 Quartz Grey* Leder - Cognac (EcoSuite) Inklapbare trekhaak Panoramisch open dak DC acculading 125kW Design Selection EcoSuite Pack Climate Basic Pack Family Basic Met als extraatjes vanuit de importeur; 1 jaar gratis laden (= korting € 749.99 iBTW) ŠKODA & EDI bieden u een gratis laadstation aan * Afhankelijk van de productiedatum is het mogelijk dat dit voertuig in Graphite Grey geleverd wordt. Leverdatum: Februari 2022
  10. Deze lijkt geen roostertje te hebben voor de zijspiegel, of komt dat door de foto? Ook de deurstijl is niet zwart zoals op de foto's op de website. Is dit een specifieke versie, of een pre-productiemodel?
  11. Op zoek naar een betaalbare EV met voldoende actieradius en een binnenruimte om met vrouw en 3 grote tieners op vakantie te kunnen gaan, kwam ik (pas) in januari uit bij de Enyaq. En hij ziet er nog niet slecht uit ook. Toeval wou dat - toen ik de lokale dealer belde - een eerste exemplaar in aantocht was om de ronde te doen langs verschillende showrooms en we dus een week later in een Enyaq zaten die die ochtend rechtstreeks was aangekomen uit Tsjechië (ze hadden zelfs nog geen tijd gehad om de nummerborden te vervangen). We waren onmiddellijk onder de indruk, maar ik durfde toch niet te bestellen zonder testrit waarbij we ook onze kroost zouden meenemen op de achterbank. Daar heb ik al spijt van. De dealer had een showroom- en een testexemplaar besteld, die zouden midden maart aankomen, en de levertijd na bestelling zou zo'n 4 maanden zijn. Lang verhaal (en 5 mails en 3 telefoontjes later) maar de testauto komt nu hopelijk tegen begin mei, en als ik bestel dan zou de levering begin 2022 kunnen gebeuren 😲 Klopt dit met jullie ervaringen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe