Ga naar inhoud

MFB

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

MFB won de laatste dag op 13 april 2021

MFB had de meest gelikete inhoud!

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Enyaq
  • Uitvoering
    IV80
  • Motor
    IV80 204pk/310Nm
  • Transmissie
    Automaat
  • Kleur
    Moon White Metallic
  • Bouwjaar
    2021

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

MFB's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

9

Reputatie

  1. Rooster is afgeplakt zo te zien. En de raamomlijsting is chrome. Betreft dus een Iv80 of een Iv60 met chromepakket 😄
  2. Beste toekomstige Enyaq rijders, ik las op tweakers toch wel een paar onduidelijkheden rondom de Enyaq standaard opties en eventueel opties die niet genoemd zijn in de prijslijst/config die er wel op de Enyaq zal zitten. Ik zal er een paar noemen: 1. Dimmende en inklapbare buitenspiegels. In de configurator van België, Duitsland en UK staat dit bij de standaard opties. In NL zie je hierover niks terug. 2. Bij Comfort Plus in het buitenland is er een melding van meer isolatie / geluidswerend glas. Nu is het geen nieuws dat Pon en de prijslijsten /configurator wel eens onvolledig zijn. Maar je zou eens een gelijkwaardige auto moeten configureren bij onze zuiderburen, dan zie je wat puntjes die wat afwijken of niet genoemd zijn in NL. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat PON/NL een volledig aangepaste config kan aanbieden. Mede ook omdat dit een complete productielijn lastiger maakt. Ik vermoed meer de onvolledigheid van PON. Maar wie weet zit ik er naast (hope not!).
  3. Levering van de Enyaq is bepalend welke opties je kiest. Vertragende opties op het ogenblik zijn: Quartz Grey, Crystal Face, 360 view en Skoda Sound System. Heb de mijne 1 april via de LM besteld en heb een afleverdatum van 10 augustus gekregen. Maar als het je gaat om ruimte voor tieners, dan had je net zo goed de Kodiaq even kunnen rijden. Dit is qua binnenruimte zowat gelijk aan elkaar.
  4. Ondertussen (lees vannacht) vanuit de leasemaatschappij de voorlopige leverdatum mogen ontvangen van de Enyaq. Deze is gezet op 10-8 Ik ben benieuwd! Kan nu de aangewezen dealer (helaas geen vrije dealerkeus) eens gaan bellen om wat dingen te bespreken rondom logo's/teksten etc.
  5. Ja Kopacek ken ik inderdaad. Eens zien wanneer die wat in hun webshop gaan plaatsen betreffende de Enyaq. De Kodiaq emblemen zouden gelijk kunnen zijn, zag wel op de review van AutoRai dat het motorkaplogo gigantisch is, misschien is dit ook het geval voor de huidige Kodiaq.
  6. De Skoda Enyaq heeft zijn botsproeven en andere testen goed doorstaan in de Euro NCAP. De volle 5 sterren! https://www.euroncap.com/en/results/skoda/enyaq-iv/42455 En hierbij het begeleidende filmpje 🙂 Weet iemand nu hoe het nu zit met snelladen en over the air update die iedereen lijkt te melden maar er is geen duidelijkheid. Is het nu zo dat de optie IV60 (nu 100kw als optie) naar 130kw gaat? En de iv80 (nu 125kw als optie) ook naar 130kw gaat? Of gaat de iv80 toch naar 170kw snelladen als update? Ik merk uit reviews en teksten dat het niet eenduidig is.
  7. Moon White is een keer wat anders, rij nu een zwarte auto. En ook al hou ik van detailing/wassen van auto's blijft zwart wel een irritante kleur. Je ziet daar echt alles op 😞 Hopelijk vallen de kosten mee om te de-chromen. De letters en logo gaan sowieso gewijzigd worden. Bedankt! Dat is wel de bedoeling! Tot nu toe met alle auto's mij altijdf wel aangemeld bij een forum en daar mijn ervaringen gedeeld. Dit zal dit keer niet anders zijn. Hopelijk is het straks ook mogelijk bij de Enyaq om met coding te gaan werken voor extra features. Begreep al dat Ross-Tech een ID4 ter beschikking nu heeft, hopelijk komen die ook snel met updates/features. Tot nu toe alleen diagnose. Ja ben erg content met de keuze! Hoe meer reviews ik zie en lees hoe blijer ik begin te worden. Die komen er sowieso 😉 nu alleen nog wachten.... wachten... en nog meer wachten. Thanks!
  8. Hallo allemaal! Toch wel zo netjes om mij voor te stellen. Ik ben Marc en ondertussen al weer 38 jaartjes jong, en vader van 2 dochters (1 van 3 jaar en 1 van 11 Maanden). Mijn auto historie is nogal divers (zowel privé als lease). Het lijstje wat ik tot nu toe heb gereden: - Opel Astra G Sport 1.8 16v (Privé) - Opel Astra GTC Sport 1.8 16v (Privé) - Audi A3 Sportback 1.4TFSI Pro Line (rampen bak) (Lease) - Audi A3 Sportback 1.4TFSI Proline S (Lease) - Audi A1 Sportback 1.2 TFSI Admired (Vrouwlief) (Lease) - Renault Talisman Estate Intense 1.5DCI (Lease) - Mini Cooper Clubman F54 (Vrouwlief) (Privé) Ik heb mij aangemeld hier omdat ik een Skoda Enyaq IV80 in bestelling heb staan (terug bij VAG). Ik was totaal niet van plan een nieuwe leasewagen te bestellen, tot ik bericht kreeg van onze fleetsupport dat mijn huidige leasewagen er verplicht uit moet (lees per 1 juli) i.v.m. kosten (diesel en corona is geen gelukkig huwelijk volgens de werkgever.) Tja en daar sta je dan, compleet onvoorbereid dat je een nieuwe auto moet gaan kiezen. En dat is tegenwoordig niet gemakkelijk meer bij mijn werkgever. Het beleid is bij ons al dat je A. B label moet hebben. En dan ook nog eens een merkenbeleid waarbij merken als Audi, Volvo, BMW en Mercedes genoemd staan, maar die je ook direct maar moet vergeten i.v.m. hoge leaseprijzen of torenhoge eigen bijdrage. Omdat ik nu een Renault Talisman Estate 1.5Dci rij, was de wens dat de auto veel ruimte dient te hebben. Dus een station of SUV is dan al direct voor de hand liggend. Uiteindelijk ook vanwege bijtelling gekeken wat de elektrificatie tegenwoordig te bieden heeft naast Tesla, en moet zeggen dat verraste mij dus positief in de vorm van de VW ID4 en de Skoda Enyaq. Tja dan is de keus snel gemaakt, de bijtelling lager dan dat ik nu heb (12% ipv 22%) en toch nog een redelijk acceptabele range. Om die reden de volgende Skoda Enyaq besteld: Skoda Enyaq IV80 Moon White Metallic Loft Interieur 19" Regulus velgen Comfort Plus Pakket Assistentie Plus Pakket Family Pakket Klimaat Pakket 125Kw snelladen Panoramadak Optioneel toegevoegd in overleg dealer: Skoda letters in Zwart, overige letters eraf. Logo motorkap zwart (wrap of logowissel moet nog even uitgezocht worden). En mogelijk dat ik alles laat de-chromen door te wrappen (even afhankelijk van kosten.) Nu is het wachten maar.... met een beetje geluk is het aug/sept voor levering. Maar kon zelfs iets eerder komen omdat de vertragende opties niet op de auto zitten. Ben erg benieuwd hoe dat hele elektrisch rijden mij gaat bevallen. Qua auto weet ik zeker dat ik daar wel tevreden over ben. Voor een electrische auto een naar mijn mening, prachtige verschijning.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe