Ga naar inhoud

John_p

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door John_p

  1. Ah Ik rijdt diesel ;-) vandaar die 3 jaar.. Bij mijn vorige werkgever reed ik ook stukken meer.. 300-500km per dag in het weekend rond de 700km en gemiddeld een uur per dag werken. Meestal maar 10min sturingen.. Dat waren nog eens tijden.
  2. Nou ondertussen de fietsendrager erop gehad, en jawel hij Ziet een caravan/aanhanger dus hoe simpel kan het zijn. Ik heb ergens 1x aangezet dat er een trekhaak handbediend op zit. PDC schakelt dan vanzelf uit als de aanhanger aangesloten wordt. Kind kan de was doen. Dealer zou bellen als het bij hun weer werkt.. nog steeds niets gehoord.. Ook niet meer nodig.. "papa" heeft het zelf al gedaan
  3. Binnen 3 jaar ? dan rijdt je behoorlijk.. Ik zit op 50.000 per jaar dus doe er 3,5 jaar mee bij 180.000 moet de mijne eruit dus de eerste APK die ga ik halen.. Voeg andere media in Heb even bij de RDW gekeken, het mag dus... wist niet zeker of je ook wit knipperlicht voor mocht hebben dus vandaar de APK vraag.. ;-) 2. De richtingaanwijzers en waarschuwingsknipperlichten mogen naar voren niet anders dan ambergeel of wit en naar achteren niet anders dan ambergeel of rood stralen.
  4. Dealer is nog steeds niet in staat geweest mijn Trekhaak te activeren. Heb em zelf maar aangezet met VCDS, heb alleen mijn caravan nog niet hier dus kan niet controleren of het mistlicht en de PDC sensoren in zijn achteruit ook uit gaan bij aangekoppelde aanhanger. Misschien dat ik het met een fietsdrager ook kan testen ? Ik kon zo nergens vinden waar ik de PDC uit zou moeten zetten, in de diverse handleidingen op internet werd overal even wazig gedaan. De meeste waren ook niet voor een Fabia combi-III. Ik heb wel gezien dat er voor de nieuwe polo meer te vinden is dan voor de fabia. We gaan het zien, en anders kan ik altijd nog handmatig de PDC uitzetten met achteruit rijden.. Maarja hoe vaak doe je dat met een caravan. Wel heel beroerd dat het de skoda dealer niet lukt. Ze zouden een algehele "skoda trekhaak" storing hebben bij PON. Ben nu 2x voor niets bij de dealer geweest. Ben er eigenlijk wel klaar me..
  5. Punt 5 moet zijn Bit 5 inschakelen (aanvinken)
  6. Er zijn nog geen Label files voor de Fabia-III, heb er de files van de betaversie bijgezet.. maar ook daar nog niets van de Fabia-III of maar heel minimaal
  7. Nog een leuk speledingetje om "erbij" te hebben Met deze optie kun je zien hoeveel je ongeveer kunt tanken. Getest op Fabia III Stappenplan Ga naar: Controller 17 - Instruments Open: 7 Longcoding Byte 10 Bit 4 inschakelen Het veranderen van instellingen met VCDS is altijd op eigen risico !!!
  8. In het Park-assist display kun je de stuurrichting / rijrichting zichtbaar maken. Het ziet er niet zo gaaf uit als in de VW Golf Sportsvan die ik voorheen had maar toch weer een leuk speledingetje erbij.. ;-) Getest op de Fabia III Stappenplan Ga naar: Controller 10 - Park/Steer Assist Open: 7 - Coding Open: Longcoding Byte 1 Bit 4 inschakelen (aanvinken) Het veranderen van instellingen met VCDS is altijd op eigen risico !!
  9. John_p

    Fabia III

    Wil je van de irritante piep af als je de bestuurdersdeur open doet bij een draaiende motor/contact aan? Getest op Fabia III Stappenplan: Ga naar: Controller 17 - Instruments Ga naar: 10 Adaption Zoek: 'Ignition active message; actuator' Verander de waarde naar 'Driver door' naar 'No display ' Eigenlijk precies hetzelfde als bij de Octavia dus.... Het veranderen van instellingen met VCDS is altijd op eigen risico .!!
  10. Ik hoor toch liever van een bestuurder "ik heb een beetje teveel getankt" dan "ik heb een beetje teveel gedronken"
  11. Ik heb ondertussen Power Timer contacten, we hadden ze gewoon op het werk liggen. Wordt niet zoveel gebruikt door ons zat in een grote kist met allerlei stekkertjes.. Het bakje van de Power Timer contacten zat nog helemaal vol..
  12. Precies ! Bij mijn Fabia heb ik maar een paar kleine dingen aangepast. Stuurrichting bij parkeerhulp, meter sweep, de rest zat er al op heb een Style Businessline. In geval van twijfel maak ik altijd een screenshot voordat ik maar iets verander.
  13. Als ik op vakantie ga dan tank ik hem vol en rijdt dan minimaal 700 tot 1000 km dan is hij echt wel weer leeg.. en diesel zet niet zoveel uit.. mocht je vulpijp tot aan zijn nek vol staan en je brandstof zet 1% uit da's heel veel bij 50 liter is dat een halve liter. Ik vind het gewoon handig dat ik geen 5x per 2 weken maar 4x hoef te tanken. Ik zeg voor alles is een catastrofe theorie te bedenken.
  14. Volgens mij omdat de vulbuis niet helemaal bovenin de tank zit aangesloten. Als dan de tank vol zit en je vulpijp ook dan kan de diesel die in de vulpijp zit niet meer naar beneden zakken. door te ontluchten zakt de brandstof weer naar beneden en kun je langzaam doortanken totdat ook de extra ruimte vol zit. hierdoor is er "expansie ruimte" voor als het heel warmer wordt.. opgevuld met brandstof.. maarja hoe vaak komt het voor dat het hier in eens heel warm wordt en ook nog net met een violle tank.. Als ik getankt heb dan rijdt ik meestal nog enkele kilometers naar huis. Ik tank hem vol tot hij afslaat en laat er langzaam nog 12 liter bij lopen, krijg er zo meestal rond de 52 liter in als ik 50Km op reserve sta.
  15. Heb een paar maanden een Golf sportsvan gehad uit 2015 en die had het in ieder geval niet..
  16. Weet niet of de Benzine uitvoeringen deze "extra" tankinhoud ook hebben.
  17. Maar aan roomboter en Ardenner ham wens ik niet mee te werken Als het aan mij ligt vreten ze droog brood... hahaha
  18. Lijken inderdaad power timer contacten heb ze bij rick donkers gezien. Kijken of ik ze daar ook op kan halen, is 7Km bij mij vandaan en 6 Euro verzendkosten voor een paar pennetjes van 38 cent is nogal zuur ;-)
  19. Dealer kreeg vandaag de trekhaak niet ingeleerd. Ik had natuurlijk van tevoren de aansluiting getest, alle signalen aanwezig op de 13 polige stekker, de gehele verlichting in orde. Volgens de dealer een "storing bij PON" ben benieuwd of ze hem volgende week wél ingeleerd kunnen krijgen anders toch maar via VCDS. Weet iemand toevallig waar ik een klemmetje haal voor aan een kabel om in de zekeringhouder te steken. Ik heb nu op F43 de spanning naar de "aanhanger module" zitten. Ik wil ook nog constante 12V naar de trekhaak hebben deze kan vanaf F47 komen maar dan moet er een klemmetje in de zekeringhouder geklikt worden waaraan de draad naar de trekhaak komt te zitten. Ik zou alleen niet weten waar ik die vandaan zou moeten halen. De dealer wist het ook niet. Ik kan het natuurlijk oplossen met een zwevende zekering vanaf de accu maar dat is niet zo'n nette oplossing. Zie tekening voor stekkertje J in de tekening
  20. Goede avond allen, Voor de mensen die er niet zo van houden om "vaak" bij het tankstation te staan.. De Fabia Combi heeft net zoals mijn vorige auto's VW Lupo 3L en Seat Ibiza ST een tank ontluchtingsnippel in de tankbuis zitten. Als je na het voltanken (zo rond de 40 liter meestal) deze nippel een centimeter of 3 naar achter drukt met bijvoorbeeld je contactsleutel dan hoor je de tank ontluchten. Als je de ontluchtingsnippel ingedrukt houdt en rustig doortankt gaat er nog zo'n 12 liter extra in. Ik rijd op mijn gemak 1100Km met een volle tank. Met mijn Lupo 2 jaar zo getankt en met de Ibiza bijna 4 jaar, nu met de Fabia al weer een maand. Ook voor de vakantie handig in één keer 1100km doorknallen zonder te tanken. Op en neer naar Parijs zonder te tanken ;-) Mijn tankpas werkt niet in het buitenland, zo toch 12liter extra "voordeel"
  21. Sleutel in het voorportier.... mijn fabia heeft niet eens meer een sleutelgat ook geen contactslot overigens. Nog steeds wél een sleutel. Na wat rondgelezen te hebben blijkt dat de trekhaak door de dealer de beste optie is gezien dat bij een VCDS aanmelding van de trekhaak de gegevens verloren gaan bij een software update. Gezien ik 60.000 per jaar rijdt komt de auto zo'n 2x per jaar in de garage. En het is een leasewagen.
  22. Bedankt voor de info, als ik de CAN-bus aangesloten heb zal ik eens contact met hem gaan opzoeken, of ik moet nog iemand in de driehoek van Den-Bosch / Veghel / Uden kunnen vinden. En anders met 1 op 24 zijn die paar Kilometers extra ook niet zo erg.. ;-)
  23. Productinformatie_nieuwe_SKODA_Fabia View File Productinformatie Fabia-III hatchback en Combi Submitter John_p Submitted 12-06-16 Category Skoda Fabia  
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe