Ga naar inhoud

FastFred

Members
  • Aantal items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

FastFred won de laatste dag op 31 januari 2018

FastFred had de meest gelikete inhoud!

Over FastFred

  • Verjaardag 07/23/1964

Profiel Informatie

  • M/V
    Man
  • Woonplaats
    Hoogeveen
  • Beroep
    Productieplanner Hoomark BV
  • Interesses
    Auto's natuurlijk.
    Muziek (Rock, Blues etc.)
    Gadgets
    Wetenschap (WEET magazine)

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Octavia III HB
  • Uitvoering
    Elegance Businessline
  • Motor
    1.8 TSI
  • Transmissie
    DSG-7
  • Kleur
    Brillant Silver
  • Bouwjaar
    2013-05
  • Eigenaar sinds
    24-1-2016
  • Kilometerstand
    65.000
  • Accessoires
    Trekhaak
  • Radio- / Navigatiesysteem
    Columbus
  • Zomervelg / -band
    Zoek nog leuke 17 of 18 inch LMV's
  • Wintervelg / -band
    Helix 16 inch met 205/55R16 Michelin Alpin4

Contact Methodes

  • Skype
    freddytencaat@hotmail.com

Recente bezoekers van dit profiel

2258 profielweergaven

FastFred's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

6

Reputatie

  1. Schadevrije en keurig onderhouden 17" Dezent TD alu-velgen. Steekmaar 5x112 en asgat van 57,1mm met naafkappen met Skoda-logo. Deze velgen zijn met de huidige banden leverbaar. De vraagprijs is dan € 650,-. Het zijn 4-seizoenen banden van Michelin type Crossclimate 225/45 R17. De banden hebben er ca. 17.500km op gezeten en hebben nog ruim profiel (nog niet gemeten) ca. 5 à 6mm
  2. Zo ziet mijn Octavia III eruit als het thermostaathuis vervangen moet woren En dat was'm oorspronkelijk!
  3. FastFred

    IMG-20161116-125556.jpg

    Even een koelvloeistof thermostaat(huis) vervangen. Vroeger een klusje van een klein uurtje. Tegenwoordig vergt het een halve dag en kost het ruim 900 euro!
  4. Na ongeveer 10 maand met onze Skoda Octavia 1.8TSI Elegance Businessline te hebben gereden, zijn er serieuze problemen ontstaan. De thermostaat voor de koelvloeistof blijkt kapot. Tijdens een langere snelwegrit begon het motormanagement controlelampje te branden. Gelijkertijd hield ook de start-stop functie ermee op. De dealer dacht in eerste instantie bij het uitlezen dat het een sensor probleem van een par tientjes zou zijn, maar nu blijkt de thermostaat kapot te zijn. Het gevolg is dat het motormanagement registreerd dat de temparatuur plotseling fors daalt/stijgt en slaat alarm. Overigens niet alleen dat, maar schakelt ter compensatie ook allerlei mogelijke systemen uit! Nu blijkt het vervangen van de thermostaat een lastige klus te zijn waar m'n zomaar een halve dag mee bezig is. Voorlopige indicatie is dat we een rekening van tussen de 800 en 900 euro kunnen verwachten! Daarnaast blijkt het Columbus infotainment systeem sinds enkele weken van slag te zijn. Met name dan de touchscreen bediening: - het ene moment werkt alles perfect. - het ene moment reageert het touchscreen helemaal niet. Als ik dan erop duw (voorzichtig) wordt de aanraking niet omgezet in het uitvoeren van een commando. De bewegingssensor merkt wel op dat de hand in de buurt van het scherm komt. Maar als ik het scherm aanraak, gebeurt niets (er licht ook geen vakje op en ik krijg geen bevestigingssignaal of piepje te horen. Het meest irritante is wanneer de touchscreen af en toe werkt: ik selecteer bijvoorbeeld een radiostation en een paar seconden daarna wordt dit commando nog een paar keer herhaald. Of erger nog, ik selecteer via de touchscreen het vakje van radio 1 maar het touchscreen kiest 3Fm, dat 3 vakjes verderop staat. Of er wordt - zonder dat ik het scherm daarna aanraak - een andere zender geselecteerd. Het is om gek van te worden, vooral onder het rijden. Het leidt enorm af. In het instructieboekje vind je geen aanwijzingen wat te doen in dit soort situaties. Kan ook geen reset-knop vinden, etc. Ben benieuwd of andere Skoda rijders hier al eens mee te maken hebben gehad, en hoe dit is opgelost.
  5. Beste EdK, De aanbiedingen van Lidl en Aldi zijn wellicht bruikbaar voor stationwagon maar volgens mij niet voor de Hatchback uitvoering van de Octavia. Daarbij is immers geen sprake van lengterails.
  6. Geacht forum,Voor mijn Octavia 3 hatchback ben ik op zoek naar een set dakdragers. Pon heeft ze in de aanbieding, maar een gebruikte set zou mij financieel gezien beter passen. Mits in goede staat natuurlijk.Wie heeft er een set liggen en zou ze willen verkopen?Ik zie de stortvloed aan reacties graag tegemoet!
  7. Dit toont vertrouwen in je eigen merk aan! Zie deze link naar Autoblog.nl
  8. Bedankt voor je uitvoerige toelichting PC-fre@k! Ik denk dat ik inderdaad beter voor veilig kan gaan door voor de ET-45 te kiezen. En omdat deze een naafgat van 57,1 heeft passen de originele naafdoppen waarschijnlijk ook.
  9. Beste forumleden, Bij de volgende afweging zou ik graag jullie advies willen horen. Ik heb het voornemen mijn huidige standaard velgen set te vervangen door 17" Dezent TD velgen voor mijn Octavia III. Welke ET-waarde zou ik het beste kunnen laten monteren? Ik heb van verschillende leveranciers verschillende varianten aangeboden gekregen: ET 38 met naafgatdiameter 70,1 ET 45 met naafgatdiameter van 57,1 Bij de eerstgenoemde variant moet er met centreerringen gewerkt worden, bij de tweede niet aangezien Skoda standaard 57,1mm heeft. Persoonlijk vind ik het met ET-38 iets stoerder staan omdat de wielen iets verder naar buiten staan, maar ik weet niet of dit niet te veel afwijkt van de door Skoda gehanteerde standaard ET-47. En weet iemand of er dan nog naafdoppen met Skoda logo te koop zijn voor naafgat 70,1mm? Jullie reacties zie ik belangstellend tegemoet. Freddy
  10. FastFred

    All Saison banden

    Beste forumleden, Aangezien de lente is aangebroken, wil ik mijn standaard "Helix"-velgen met winterbanden vervangen door een zomerset. Hierbij stuite ik op de Michelin CrossClimate welke de fabrikant als zomerband in de markt zet met winterprestaties. Dat lijkt mij voor het Nederlandse klimaat een uitstekend alternatief. Mijn plan is om een set Dezent TD velgen met deze banden in de maat 225/45R17 W94 op mijn Octavia III te laten monteren. De tests in verschillende landen geven een zeer positief reseltaat. Ik ben benieuwd naar de praktijkervaringen. Heeft iemand van jullie ervaring met deze banden?
  11. FastFred

    Aflevering van onze Octavia

    Op 23 januari 2016 afgeleverd door Skoda Expert Vruggink in Halle
  12. FastFred

    Newbie

    Beste forumleden, Sinds gisteren heb ik mijzelf geregistreerd voor dit Skoda forum, omdat ik sinds kort (23-1-2016) in het bezit ben van mijn allereerste Skoda. En dat is voor een verstokt BMW fan toch wel een stap vind ik. Na vanaf mijn negentiende (nu 51) bijna uitsluitend BMW te hebben gereden, heeft de ratio het uiteindelijk gewonnen van de emotie. In de loop der jaren "Simply clever" geworden denk ik. De afgelopen 9 weken waarin ik in mijn Octavia III 1.8 TSI Elegance Businessline rijd, heb ik genoten van het comfort, de stilte en het vermogen van deze auto. Zeker in vergelijking tot mijn laatste BMW welke op 18" LMV met superplatte RunFlat banden stond en daardoor stuiter hard (lees sportief) geveerd was. De kwaliteitsbeleving vind ik eerlijk gezegd wel iets minder, maar zeker goed te noemen en het uitgebreide optiepakket ervaar ik als pure verwennerij. Deze Octavia biedt toch net weer iets meer dan mijn vorige BMW 318i Businessline Executive. En de DSG-automaat is fantastisch! Alleen het terugvallen van de toerenteller naald, en het cijfertje op het dashboard verklapt dat er alweer overgeschakeld is. Tevens merk duidelijk het verschil tussen de ca. 180PK van de Skoda met de ca.150PK van de BMW en de vlakke koppelkromme maakt dat gevoel alleen maar sterker. Tenslotte moet ik vaststellen dat ik nauwelijks de aandrijfkrachten van de voorwielaandrijving kan merken in de besturing. Iets wat ik bijvoorbeeld Opel wel duidelijk(er) kon voelen. Voorlopige eerste conclusie is dat ik erg tevreden ben en geniet van elke rit. Tenslotte ben ik nieuwsgierig wat er zoal te melden en te lezen is op dit forum, want ik heb inmiddels al wel gemerkt dat ik hier iets kan leren. Freddy ten Caat
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe