Ga naar inhoud

Raywa40

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Raywa40

  1. Raywa40

    Winterbanden

    Afgelopen winter heb ik voor het eerst op winterbanden gereden (2e hands conti TS800) en dat is mij heel goed bevallen. Ze waren na de winter dusdanig versleten (4 mm) dat ik ze weer heb verkocht voor dezelfde prijs waar ik ze voor heb gekocht (100 euro) dus dat viel niet tegen. Van de zomer via Marktplaats stalen velgen gekocht 5x100 / 15" 6j ET38 die onder een Seat hebben gezeten. Via Popgom.nl heb ik zaterdag jl. nieuwe Goodyear Ultra Grip 8 (185-60 R15 84T) laten monteren via Popgom.nl. Je kan online zelf een montagebedrijf in de buurt uitzoeken waar de banden naartoe worden gestuurd en een afspraak plannen. 316 euro voor 4 nieuwe banden incl.montage en balanceren. Van mij mag de winter komen.
  2. Hoi Sibbele, ook ik wil de goden niet verzoeken en zal het direkt afkloppen: na ca. 1500 km te hebben gereden tot op heden geen enkele probleem en hoop dit ook zo te houden. Heb ik nog even een andere vraagje over jouw velgen. Zag in het andere forum dat jij velgen heb gekocht ET38. Passen deze zonder problemen onder de Fabia? Wil een setje stalen velgen voor winterbanden aanschaffen en ET43 is nauwelijks aan te komen voor een redelijke prijs.
  3. gisteren hebben ze nieuwe remtrommels gemonteerd. Geen nieuwe remschijven, deze hebben de "afgedraaid / afgevlakt" maar wel nieuwe remblokken. Wat een genot om weer te remmen zonder dat het stuur trilt en rempedaal schokt. Hopelijk ben ik nu van het probleem en gezeik af. Zodra ik weer iets merk laat ik het weten.
  4. Ik ben zojuist gebeld door mijn dealer. Importeur erkent ondertussen enkele problemen bij Seat Ibiza en Skoda Fabia GL (vergelijkbare autos'). Probleem wordt veroorzaakt door de trommels achter. Nu worden volgende week de trommels, remschijven en remblokken vervangen. Daar de remblokken "slijtage" onderdelen zijn, moet ik die zelf betalen. Dat vind ik nogal een behoorlijk bedrag € 140 euro incl. montage. Ik vroeg de dealer om ook die bij Pon te claimen daar de remblokken nog lang niet aan vervanging toe zijn en het probleem door een fabricagefout wordt veroorzaakt. Coulance regeling van mijn dealer (niet van Pon), ik hoef alleen de blokken zelf te betalen, scheelt toch bijna de helft. Naven hoeven volgens Pon niet vervangen te worden omdat het probleem dus doro de trommels wordt veroorzaakt. Ben benieuwd! Hou jullie op de hoogte
  5. Hallo Sibbele, Ik heb gisteren maar weer eens een email gestuurd naar de garage of ze al bericht van Pon hebben ontvangen. Ik heb hierin wel aangegeven dat ik binnen 1 week een passende oplossing verwacht alvorens ik (juridische) stappen ga ondernemen. Ik heb het probleem al in Juni aangekaart en 2 weken geleden bij de laatste grote beurt binnen garantie termijn heeft de garage het ook geconstateerd. Alleen moeten zij "groen licht"krijgen van Pon om dit onder garantie te vervangen. Wordt vervolgd
  6. Raywa40

    even voorstellen

    Ik ben Raymond, woon in Vlijmen en rijdt dagelijks voor mijn werk naar Breda. Heb nu inmiddels 2 jaar een Fabia II Greenline met 62000 km op de teller. Reed hiervoor een Octavia 1.9 TDI (105pk). Heb hoofdzakelijk voor een nieuwe GL gekozen vanwege de vrijstelling van BPM en wegenbelasting en de ruimte. Ben ook al 2 jaar member van skoda forum NL maar kwam via via vandaag pas achter dit forum en wil mijn steentje bijdragen in mijn ervaringen met mijn GL etc etc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe