Ga naar inhoud
  • entry
    1
  • comments
    3
  • views
    2821

inrijden


bjorn1201

2287 weergaven

 Delen

Vanaf vandaag ga ik bijhouden wat mijn skoda doet met rijden; of deze olie verbruikt, en zo ja hoeveel, hoe de skoda presteert, hoe de auto accelereert en noem zo maar op.

Eventuele vragen of opmerkingen hoor ik graag.

Groet, bjorn

Update: inmiddels staat de teller na 9 dagen op 1250km, en geleidelijk aan gaat de auto beter rijden..eerst wachten tot de olietemperatuur op ca. 90 graden staat, en vanaf dat moment gaat het gas er wat meer op.Ik verwacht dat de motor het fijnste wordt rond de 10, 15 duizend km.

13-08-2012.

Gisteren weer een lekker stuk gereden naar (cliche) scheveningen; met 5 personen in de auto en het nodige aan spullen in de kofferbak.

De skoda rijdt ondanks 4 volwassenen en 1 maxicosi met baby erin prima, ik merk aan de motor amper dat er beduidend meer belasting in zit.

Dit, i.c.m. met een prima werkende navigatie en climatronic, zorgen ervoor dat (ondanks het niet zo grote vermogen) rijden erg plezierig is.

Qua verbruik zou ik zeggen dat ik gevoelsmatig op schema lig, ik zou na 1100 - 1200 km weer moeten tanken.

Ok, het kan altijd zuiniger, maar de climatronic/airco staat permanent aan en zodra de motor warm is, heb ik wel een beetje een zware rechtervoet.. ;)

Desalniettemin is de tevredenheid nog erg groot, en bij de volgende post zal ik mijn oliepeil stand doorgeven, zoals beloofd.

27-09-2012

Hallo allemaal, het is al weer even geleden dat ik een (schriftelijke) bijdrage heb geleverd op dit forum, in de vorm van mijn blog.

de teller van de auto staat nu op 7666 km, en de tevredenheid is nog steeds erg groot.

Net 2 weken vakantie achter de rug, en de fabia heeft het prima gedaan. in de tussentijd 2x naar duitsland gereden, (ca. 600km. per retour)

en de auto heeft geen krimp gegeven.

Echter, vorige week reed ik in Utrecht, met start-stop uitgeschakeld, en met rijden bokte de motor zo nu en dan eens. Sindsdien is dat nog 1 keer voorgekomen, en daarna niet meer. :huh:

Misschien toch even naar laten kijken als de auto dit nog een keer doet.

Inmiddels hebben de eerste piep/kraakjes zich ook al geopenbaard: als ik op een bepaalde manier ga zitten, dan hoor je wat piepjes en kraakjes uit de stoel komen..(misschien moet ik gewoon wat afvallen :onzeker: )

Het oliepeil zal ik nog even moeten meten, maar daar kom ik nog op terug.

 Delen

3 reacties


Aanbevolen reacties

1100-1200 kilometer om te tanken is een mooie waarde hoor, daar ben ik in de praktijk nooit bij de buurt gekomen (max 1043 met een beetje valsspelen - meer tanken dan er eigenlijk in kan)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe