Ga naar inhoud

Zo hard mag je in deze Europese vakantielanden


 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-13c0a830d14b82b48b2f4fb62310094a.jpeg

De zomervakantie is iets om naar uit te kijken. Logisch dus dat je zo snel mogelijk op je bestemming wil aankomen. Maar houd je wel aan de maximumsnelheid. Dit is de maximumsnelheid op de snelweg in de meest populaire vakantielanden.  

Frankrijk  

Op de Franse snelwegen mag je 130 km/h rijden. Ook als je met een caravan achter de auto rijdt, mits de combinatie auto/aanhanger niet meer dan 3500 kg weegt. Anders mag je maar 90 km/h. Onderweg kom je tolpoortjes tegen, maar ook wegen zonder tolpoortjes waarvoor je toch tol moet betalen. Hoe herken je deze tolwegen en hoe voorkom je boetes? 

Duitsland  

Wie met zijn auto oostwaarts gaat en de Nederlandse grens passeert, mag hier en daar flink doorrijden. Op de Autobahn geldt geen maximumsnelheid, tenzij anders aangegeven. Wel hanteert Duitsland een richtsnelheid van maximaal 130 km/h. Wie een aanhanger achter zijn auto heeft, mag 80 km/h rijden. Met een zogeheten Tempo-100-ontheffing is dit 20 km/h hoger.  

Italië 

De Italiaanse autosnelwegen (autostrade) herken je aan hun groene borden. Hier mag je maximaal 130 km/h rijden. Is het autosnelwegbord blauw van kleur, dan heb je te maken met een superstrade. Deze hebben vaak twee rijstroken per rijrichting, maar toch mag je hier maar 110 km/h rijden. Goed opletten dus. Met een caravan moet je het nog rustiger aandoen (80 km/h). Bovendien moet een aanhanger voorzien zijn van twee stickers met de aanduiding 70 en 80, ook als die een Nederlands kenteken heeft.  

Oostenrijk  

Dit Alpenland hanteert op de snelwegen een maximumsnelheid van 130 km/h. Maar let op: op sommige snelwegen geldt in de nacht een lagere maximumsnelheid van 110 km/h. Voorbeelden zijn de A12 door het Inntal en de door vakantiegangers veelgebruikte snelweg A13, de Brenner Autobahn. Caravan mee? Dan mag je 100 km/h. En 80 km/h als de combinatie auto/aanhanger zwaarder is dan 3500 kg.  

Zwitserland  

In het strenge Zwitserland mag je vast niet harder dan 90 km/h, denk je misschien. Maar nee, op de snelweg geldt een maximumsnelheid van 120 km/h. Met een caravan mag je 100 km/h (onder een combinatiegewicht van 3500 kg), maar alleen als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Het advies is om een maximumsnelheid van 90 km/h aan te houden, net als in Nederland.  

Kroatië 

Dit land wordt onder vakantiegangers steeds populairder. Op de snelweg hanteert het land een maximumsnelheid van 130 km/h. Wie met een caravan achter zijn Škoda Octavia Combi rijdt, mag maximaal 90 km/h. Let op: Kroatië heeft op de snelweg een minimumsnelheid van 60 km/h.  

Lees ook: Hier komt de naam Octavia vandaan

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe