Ga naar inhoud

Škoda laat eerste details volledig elektrische Elroq zien


 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-5e1eb30db2fd7be1f6dea758bae3db4a.png

  • Elroq breidt Škoda’s elektrische modellengamma uit in strategisch belangrijke klasse van compacte SUV‘s
  • Eerste Škoda-model op basis van nieuwe Modern Solid designtaal 
  • Wereldpremière deze herfst

Škoda heeft de eerste silhouetbeelden van de geheel nieuwe Elroq vrijgegeven. De volledig elektrisch aangedreven compacte SUV is het eerste productiemodel van Škoda dat is ontworpen op basis van de Modern Solid designtaal. Het minimalistische exterieur combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit, en straalt tegelijkertijd veiligheid en kracht uit. De wereldpremière van de Škoda Elroq deze herfst markeert de start van Škoda’s nieuwe offensief van e-modellen, met de introductie van zes elektrische modellen gedurende de komende jaren.

Oliver Stefani, hoofd Škoda Auto Design: “Bij Škoda is design een wezenlijk onderdeel van de merkidentiteit en één van de belangrijkste succesfactoren. De doorontwikkeling van belangrijke optische elementen is zowel een veeleisende als spannende taak. Daarom zijn mijn team en ik verheugd vooruit te kunnen blikken op het eerste Škoda-model dat de nieuwe Modern Solid designtaal als basis heeft, inclusief de Tech-Deck Face en een stoerdere overall look. Bovendien is het de eerste auto in ons gamma met de Škoda-signatuur op de motorkap. De gloednieuwe Elroq is met recht een nieuw geluid van Škoda en is een echte eyecatcher.”

Nieuw front met Škoda-signatuur en Tech-Deck Face 

Het front van de Škoda Elroq wordt gekarakteriseerd door het gedeelde koplampdesign. Het smallere bovendeel loopt naadloos door in de zijschermen. De Škoda-signatuur komt nu prominent terug op de motorkap en weerspiegelt de merkidentiteit van Škoda. De innovatieve Tech-Deck Face is een moderne, herkenbare en nieuwe interpretatie van de traditionele Škoda-grille, met een vlakker en breder ontwerp. Bovendien is de auto voorzien van grote wielen die de robuuste uitstraling versterken, terwijl geavanceerde LED-matrixkoplampen de opvallende look van de Elroq compleet maken.

Innovatief design meets MEB-technologie

Na de Enyaq en Enyaq Coupé wordt de Elroq het derde model van Škoda dat op het modulaire elektrische MEB-platform van de Volkswagen Groep staat. De compacte SUV krijgt een ruim interieur en tal van praktische mogelijkheden, in lijn met de focus van Škoda op comfort en functionaliteit. De wereldpremière van de Škoda Elroq staat gepland voor dit najaar. Daarmee luidt de elektrische tegenhanger van de Karoq een omvangrijk e-mobiliteitsoffensief van de Tsjechische autofabrikant in, met zes nieuwe elektrische modellen gedurende de komende jaren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe