Ga naar inhoud

CO2-registratie voor bedrijven en hoe Škoda je hierbij kan helpen


Aanbevolen berichten

rssImage-fe691ee799ea37d9e68ad4a3455eedbd.jpeg

De datum 1 juli 2024 staat in veel bedrijfsagenda’s rood gemarkeerd. Vanaf die dag moeten werkgevers de CO2-uitstoot van de zakelijke ritten en het woon-werkverkeer van hun werknemers registreren. Waarom moet dit en hoe kan Škoda je hierbij helpen? 

De verplichting geldt voor bedrijven die 100 of meer medewerkers in dienst hebben. Zij moeten het aantal kilometers, het gebruikte vervoermiddel en de brandstofsoort van al het zakelijk verkeer van hun werknemers vastleggen en rapporteren aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Maar let op: dit is alleen van toepassing op werknemers die minimaal 20 uur per week in dienst zijn.  

De reden is dat de overheid een beter beeld wil krijgen van de CO2-uitstoot van het zakelijk verkeer in Nederland. Hierbij gaat het om alle vormen van vervoer, zoals de auto, het openbaar vervoer, de taxi, maar ook de fiets. De zakelijke tripjes die met het vliegtuig worden afgelegd, tellen niet mee. Uiteindelijk wil de overheid naar een situatie waarin het zakelijk verkeer minder CO2 uitstoot dan nu het geval is.  

Veel winst te behalen  

Er valt veel winst te behalen, want volgens MKB Servicedesk is het zakelijk verkeer verantwoordelijk voor de helft van de uitstoot van de mobiliteitssector. En die maakte op zijn beurt in 2022 bijna 20 procent uit van de gehele CO2-uitstoot in Nederland.  

De CO2-registratie levert ook jou als ondernemer een beter beeld op van de CO2-uitstoot van werknemers. Als er ruimte voor verbetering is, kan dat met de elektrische Škoda-modellen en plug-in hybride modellen van Škoda.  

Woon-werkverkeer zonder één druppel benzine  

Een voorbeeld is de nieuwe Škoda Superb Combi Plug-in Hybrid. Die heeft een elektrische actieradius tot 133 kilometer. Dat is in veel gevallen meer dan genoeg voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Zo kun je dus naar en van het werk rijden zonder ook maar één druppel benzine te gebruiken. Daar wordt de overheid blij van, want die wil dat Nederland in 2030 maar liefst 1,5 miljoen ton minder CO2 uitstoot.  

Je helpt de overheid dit doel te bereiken door je werknemers zoveel mogelijk zonder CO2-uitstoot te laten rijden. Bijvoorbeeld met de Škoda Enyaq. Met een elektrische actieradius van 565 kilometer, en zelfs 573 kilometer voor de Škoda Enyaq Coupé, leg je niet alleen het woon-werkverkeer zonder uitstoot af, maar ook het weekendje weg naar bijvoorbeeld de Ardennen. Al hoef je dit niet te registreren. 

Lagere mobiliteitskosten 

Natuurlijk hebben de elektrische en plug-in hybride modellen van Škoda ook voor jou als ondernemer voordelen. Zoals mogelijk lagere mobiliteitskosten. Maar ook een schoner geweten. En denk eens aan de mogelijk toekomstige situatie waarin de overheid normen gaat stellen aan de CO2-uitstoot van wagenparken. Die wil je voor zijn en dat doe je door er nu al op in te spelen.   

Lees ook: Nieuwe Superb Combi Plug-in Hybrid, tot maar liefst 133 km aan elektrische range

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe