Ga naar inhoud

Škoda geeft startschot voor productie nieuwe Kodiaq


 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-9fc52c3b649421921d6dccf0285c4a86.jpeg

  • Investering van € 49 miljoen in modernisering en toekomstbestendigheid productielijn en las-workshop Kvasiny
  • Meer dan 870.000 Kodiaqs geproduceerd sinds introductie in 2016
  • Nieuwe Kodiaq vanaf maart te bestellen en vanaf mei in de showrooms

Škoda is in Kvasiny gestart met de productie van de nieuwe, tweede-generatie Kodiaq. Vooruitlopend op de bouw van de grote SUV investeerde Škoda fors in de modernisering van zowel de productielijn als de las-workshop van de fabriek in Tsjechië. Door de productie van de nieuwe Superb over te hevelen naar Bratislava in Slowakije, heeft Škoda extra capaciteit in de fabriek in Kvasiny vrijgemaakt voor de assemblage van de succesvolle Kodiaq en Karoq. 

“In 2016 markeerde de Kodiaq de start van ons omvangrijke SUV-offensief. Nu zijn we klaar om een nieuw hoofdstuk aan dit succesverhaal toe te voegen”, aldus Andreas Dick, bestuurslid van Škoda Auto voor Productie & Logistiek. “We hebben veel tijd gestoken in de voorbereidingen voor de productiestart. Dankzij een investering van € 49 miljoen in de modernisering van de productiefaciliteiten hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan het toekomstbestendig maken van de productie in onze fabriek in Kvasiny.”

De productie van de nieuwe Kodiaq blijft plaatsvinden op de oorspronkelijke productielijn, waarop ook de nieuwe uitvoering met de plug-in hybride aandrijflijn wordt gebouwd. De investeringen zijn aangewend om de productielijn verder te moderniseren, met onder meer updates voor de chassis-assemblage, transporttechnologieën en verdere verfijning van robotfuncties voor het aanbrengen van de raamvoeringlijm.

Tot 410 Kodiaqs per dag

Door het verplaatsen van de Superb-productie naar de Volkswagen-fabriek in Bratislava, heeft Škoda in Kvasiny extra productiecapaciteit gecreëerd. Daar kan de fabriek nu jaarlijks 150.000 extra Karoqs en Kodiaqs produceren, waarbij er dagelijks tot 410 Kodiaq-modellen van de lijn gaan rollen.

De nieuwe Kodiaq is vanaf maart te bestellen en arriveert in mei bij de Nederlandse Škoda-dealers.

Kodiaq: een succesverhaal

Škoda begon zijn SUV-offensief in september 2016 met de wereldpremière van de grote Kodiaq. Deze mijlpaal werd in 2017 gevolgd door de lancering van de compacte Karoq, de Kamiq stads-SUV in 2019 en de volledig elektrische Enyaq in 2021. De Kodiaq RS, die in het najaar van 2018 debuteerde, was de eerste SUV binnen Škoda‘s sportieve RS-familie. Tot dusver hebben de fabrieken van Škoda in Tsjechië, Oekraïne, China en – tot begin 2022 – Rusland ruim 870.000 exemplaren van de eerste-generatie Kodiaq geproduceerd, voor klanten in zestig markten over de hele wereld. De grote populariteit van het model werd onderschreven door meer dan veertig prestigieuze internationale onderscheidingen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe