Ga naar inhoud

Deze populaire Škoda is vanaf 1 januari 2024 weer te koop


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-c04c784035bf83c036effcaf5cd75c27.jpeg

Goed nieuws voor wie elektrisch wil rijden, maar een volledig elektrische auto net nog een stapje te ver vindt. De Škoda Octavia Combi is vanaf 2024 opnieuw leverbaar als plug-in hybride auto.

Een plug-in hybride auto, hoe zit dat ook alweer? Net als een volledig elektrische auto heeft een plug-in hybride auto een stekker. Het grote verschil is dat een plug-in hybride auto ook een vulopening voor een brandstofslang heeft. Je kunt dus stroom laden, maar ook benzine tanken.

De plug-in hybride auto is hiermee een alternatief voor wie wel elektrisch wil rijden, maar zich geen zorgen wil maken over hoe ver de auto op een volle accu komt. Je hebt immers altijd de verbrandingsmotor achter de hand.

Ver genoeg voor woon-werkverkeer

Maar hoe ver kun je dan met een plug-in hybride auto elektrisch rijden? In ieder geval minder ver dan met een volledig elektrische auto zoals de Škoda Enyaq. Maar nog altijd ver genoeg voor het dagelijkse woon-werkverkeer van de meeste Nederlanders.

De Škoda Octavia Combi PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) heeft een elektrische actieradius van ongeveer 60 kilometer. Dat is meer dan de gemiddelde woon-werkafstand van 26 kilometer volgens het landelijk reizigersonderzoek.

Zuinige benzinemotor

Op het moment dat de batterij van 13 kWh van de Octavia Combi PHEV leeg raakt, springt de 1,4-liter TSI-benzinemotor bij. Die is zo zuinig dat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge brandstofkosten. En eenmaal aan de laadpaal is de batterij zo weer opgeladen, omdat het accupakket nu eenmaal kleiner is dan dat van een volledig elektrische auto.

Veel bagageruimte

De Škoda Octavia Combi is ook als plug-in hybride een Škoda in hart en nieren. Dat wil zeggen: veel bagageruimte (minimaal 490 liter en maximaal 1.555 liter), een complete uitrusting met onder meer een digitaal instrumentarium en een 10-inch multimediascherm, en tal van Simply Clever-handigheidjes zoals een ijskrabber in de tankklep.

De Škoda Octavia Combi PHEV (204 pk) is vanaf 1 januari 2024 te koop voor prijzen die beginnen bij 40.490 euro. De laadkabel is bij de prijs inbegrepen.

Lees ook: 3 tips om met een plug-in hybride auto zuinig te rijden

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe