Ga naar inhoud

Škoda-dealer is drukker dan ooit; zo help je hem (en jezelf)


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-5df4a4e1690a17bc96141d10088fa91e.jpeg

Wie het nieuws volgt, weet dat veel bedrijfstakken kampen met personeelstekorten. De bouw, de horeca en de gezondheidszorg. Maar ook autodealers. Het gevolg is dat je voor service en onderhoud minder snel bij de Škoda-dealer terecht kunt dan je gewend bent. Maar met de volgende 3 tips heb je hier zo min mogelijk last van.

Zie het een beetje als een bezoek aan de website vanAnaarBeter.nl. Als je met de auto van huis gaat, is het slim hier te kijken of er wegwerkzaamheden op je route zijn. Vooruitzien is regeren. Dat geldt momenteel ook voor een serviceafspraak bij de Škoda-dealer. Vanwege personeelstekort heeft-ie het momenteel zo druk dat je gerust mag spreken van een figuurlijke file van auto’s die onderhoud nodig hebben.

Om vertraging te voorkomen, wil je niet in die file voor de Škoda-dealer terechtkomen. Dat hoeft ook niet voor wie de volgende adviezen ter harte neemt:

Tip 1: Maak je afspraak zo vroeg mogelijk

Plan je serviceafspraak zo ver mogelijk van tevoren in. Maak de afspraak minimaal twee maanden eerder als je op safe wilt spelen en niet voor verrassingen komen te staan.

Als je de komende winter op winterbanden wilt rijden, is het slim om de afspraak hiervoor dus nu al in te plannen. Dat klinkt nu nog als een ver-van-je-bedshow, maar wat houdt je tegen om de afspraak nu al in te plannen? En plan ook de apk zo vroeg mogelijk in. 

Tip 2: Maak meerdere afspraken tegelijk

Probeer de afspraken zoveel mogelijk te bundelen. Als je Škoda binnenkort voor onderhoud naar de dealer gaat, is het bijvoorbeeld slim om meteen de winterbanden te laten monteren. Ook al betekent dit dat de bandenwissel iets vroeger dan gebruikelijk is. Het klimaat is tegenwoordig zo wispelturig dat je niet gek moet opkijken als al in oktober de eerste sneeuwvlokjes op de weg vallen.

En als je auto toch bijna toe is aan zijn apk, laat de Škoda-dealer die dan gelijk meenemen. Als je je auto binnen twee maanden voordat de apk vervalt laat keuren, blijft het oorspronkelijke apk-interval voor jouw auto gewoon geldig. 

Tip 3: Verzeker jezelf van kwaliteit

Ook al heeft de Škoda-dealer het momenteel razend druk, het loont om je auto juist hier te laten vertroetelen. De medewerkers aan wie je je auto toevertrouwd, zijn gecertificeerd en vakkundig. Bovendien kennen ze elk Škoda-model door en door. Ze maken uitsluitend gebruik van originele onderdelen. Die zijn door Škoda uitgebreid getest en goed genoeg bevonden voor gebruik in jouw auto.

Verder profiteer je van 4 jaar garantie op reparatie en krijg je een jaar gratis pechhulp in Nederland en de rest van Europa. En wist je dat je altijd 15 procent korting op onderhoud krijgt als je Škoda vijf jaar of ouder is?

Om nog even terug te komen op de Škoda-pechhulp: die blijft geldig zolang je je aan de voor jouw auto geldende intervallen houdt (1 of 2 jaar, of 30.000 km). Mocht je dit overschrijden maar de afspraak is gemaakt, dan blijf je recht hebben op pechhulp, zónder onderbreking.

Maak hier een afspraak voor service en onderhoud

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe