Ga naar inhoud

Met de Enyaq iV op vakantie? Op deze mooie plekken laad je met plezier


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-361f0d84634e51e113819b7da76084b8.jpeg

De in Tsjechië geboren Lukáš Kroča heeft misschien wel de mooiste laadlocatie van heel Oostenrijk gevonden. “Haha, dat kan zomaar kloppen. Een prachtig gelegen laadstation bij het grootste bergmeer van het land, de Wörthersee in Karinthië”, vertelt hij enthousiast. "Vlak bij de Pyramidenkogel, een houten uitkijktoren van 100 meter hoog met een zelfbedieningsrestaurant dat een adembenemend uitzicht op het water biedt. Op deze mooie, maar ook afgelegen plek vind je maar liefst vier snelladers.”

Zonnige regio in Oostenrijk

Wie vervolgens anderhalf uur naar het westen rijdt, komt uit bij de 1530 meter hoge Nassfeldpas, die Karinthië verbindt met de Italiaanse plaats Pontebba. Aan de Oostenrijkse zijde bevindt zich het skiresort Nassfeld. Het is een van de zonnigste regio’s van Oostenrijk waar de zon gemiddeld 850 uur per jaar schijnt. “Het is een ontzettend fijne plek voor gezinnen. Je vindt er een van de langste rodelbanen van Oostenrijk. En in het dorp zijn genoeg mogelijkheden om je auto op te laden”, vertelt Lukáš.

Gratis parkeren

Lukáš komt met zijn Enyaq iV ook graag in de bergen van Slowakije. Een laadtip is het snellaadstation in het resortdorp Štrbské Pleso, nabij het gelijknamige meer. Lukáš: “Er is hier een groot parkeerterrein met gratis plaatsen voor elektrische auto’s die opladen. Dat geldt trouwens ook voor de Hongaarse hoofdstad Budapest; ook hier parkeer je gratis als de auto aan de laadpaal hangt.”

Opladen bij het meer van Bled

Opladen kan ook aan de oevers van het onder Nederlanders populaire meer van Bled in Slovenië. “Vrije parkeerplekken langs het water zijn schaars, maar niet als je je auto wilt opladen, want dan vind je gemakkelijk een plekje. Ondertussen wandel je naar het kasteel van Bled of maak je een boottochtje naar de kerk op het eilandje dat in het meer ligt”, tipt Lukáš.

Lees ook: Met je Škoda op vakantie? Zo bespaar je geld!

In één woord: schitterend

Martin Thirolf uit Frankfurt heeft er met zijn Enyaq iV al aardig wat kilometers opzitten. Hij maakt er een sport van om op een volle batterij zoveel mogelijk plaatsen te bezoeken. Martin: “Breng vooral een bezoek aan Erfurt. Deze Duitse stad staat waarschijnlijk niet hoog op je bucketlist, maar het oude centrum moet je echt gezien hebben. Hier vind je de Krämerbrücke, de langste met huizen bebouwde brug in Europa. In één woord: schitterend.”

Vanaf de Nederlandse grens is het nog geen 450 kilometer rijden naar het mooie Erfurt. Eenmaal daar aangekomen zijn er volgens Martin voldoende mogelijkheden om je Enyaq iV op te laden.

Dat is in de Franse stad Besançon wel anders. Martin: “Hier is nauwelijks sprake van een elektrische infrastructuur. Maar al snel kwamen we tot de ontdekking dat dit geen probleem hoeft te zijn. Wie niet te snel rijdt, kan zomaar een actieradius van 500 kilometer uit zijn Enyaq iV 80 halen. Het is mij ook gelukt. Hierdoor hoefde ik in Besançon niet eens te laden.”

Rijden door de bergen

De derde Enyaq iV-gebruiker die aan het woord komt, is Duitser Matthias Speicher die in Zwitserland woont. “Wie elektrisch rijdt, denkt vaak dat het rijden door de bergen veel actieradius kost. Dat klopt, maar vergeet niet dat je bergafwaarts optimaal gebruik kunt maken van regeneratief remmen en juist actieradius bijwint. Bovendien vind je in Zwitserland bij wijze van spreken op elke straathoek een oplader.”

Martin raadt vakantiegangers de grand tour aan, een ongelooflijk mooie autoroute van ruim 1600 kilometer langs belangrijke bezienswaardigheden waarvan er dertien op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. “Langs de route vind je bovendien tal van oplaadpunten. Terwijl je Škoda aan het laden is, geniet jij van de mooiste vergezichten”, besluit Martin.

Lees ook: Met de nieuwe MyŠkoda-app haal jij nog meer uit je Enyaq iV

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe