Ga naar inhoud

Gecamoufleerde nieuwe Škoda Superb Combi vergezelt Tour de France-winnaar naar de finish


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-a872c373484c62a5634c3fb6122776a2.jpeg

  • Tour-winnaars ontvangen trofeeën ontworpen door het Škoda Design-team 
  • Gecamoufleerde Superb Combi begeleidt Jonas Vingegaard naar de finish van de slotetappe
  • Unieke Enyaq Coupé Respectline trekt de aandacht van het internationale publiek 
  • Škoda ook sponsor van de komende Tour de France Femmes avec ZWIFT

De gecamoufleerde nieuwe Škoda Superb vergezelde de renners naar de finish. Daarnaast trok de unieke Enyaq Coupé Respectline de aandacht als symbool van diversiteit, gelijkheid, eerlijkheid en inclusie.

Volgens Klaus Zellmer, CEO van Škoda Auto, verdienen alle deelnemers oprechte felicitaties voor hun opmerkelijke prestaties. “Het is altijd een mooi moment om de fans te zien genieten terwijl de renners aan ze voorbijflitsen. Het is ook een bijzondere sensatie voor iedereen met een hart voor Škoda om meer dan 200 Škoda’s voorbij te zien rijden die de teams, de Tour-staf en de medische staf gebruiken. Škoda is al twintig jaar een trouwe sponsor van de Tour de France. We koesteren de sterke band die we hebben opgebouwd met de Franse Tourorganisatie. We voelen ons thuis bij de meest bekende wielerwedstrijd ter wereld – wetende dat ons bedrijf 128 jaar geleden startte met het bouwen van fietsen. Door de gecamoufleerde nieuwe Superb Combi vlak voor de wereldpremière al naar de Tour te brengen, was onze manier om ‘dank je wel Tour de France’ te zeggen.”

Nieuwe Superb Combi begeleidde renners naar de finish

Bij de proloog van de 110e Tour de France vergezelden twee Superb Combi's van de vierde generatie het peloton naar de finish op de beroemde Champs-Élysées. Ze waren voorzien van een camouflagetrim die speciaal voor deze gelegenheid was ontworpen. De nieuwe Superb is veiliger en ruimer dan ooit en is klaar om een ​​nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de jarenlange successtory van dit model. De première van de Combi- en hatchback-versies van het vlaggenschip van Škoda staat gepland voor dit najaar.

Elektromobiliteit in de schijnwerpers

Na 3.404 afgelegde kilometers voltooide het peloton gisteren de 21e etappe van de Tour de France, op de voet gevolgd door de ondersteuningsvoertuigen van Škoda. Voor het twintigste achtereenvolgende jaar was Škoda één van de officiële hoofdpartners en voertuigleverancier. Extra bijzonder was dat het Tour de France-wagenpark van Škoda dit jaar nagenoeg geheel was geëlektrificeerd: van de in totaal 209 auto’s hadden er 207 een hybride of volledig elektrische aandrijflijn. Een hoofdrol was voor het derde jaar op rij weggelegd voor de volledig elektrische, felrode Enyaq iV, het mobiele commandocentrum van Tour-directeur Christian Prudhomme. 

Trofeeën voor de dertiende keer ontworpen door het Škoda Design-team

Het Škoda Design-team creëert bij de Tour de France traditiegetrouw de trofeeën voor de Tour-winnaar en de winnaar van de groene trui. De kristallen trofeeën van zestig centimeter en vier kilogram aan gewicht worden vervaardigd door het bedrijf Lasvit in de Tsjechische stad Nový Bor. Elk jaar hebben de trofeeën een uniek design dankzij verschillende glasslijptechnieken. Hun silhouetten lopen taps toe. Op die manier doen ze volgens de ontwerpers denken aan een breed peloton aan het begin, met geleidelijk aan opkomende kanshebbers, totdat een eenzame winnaar aan het einde over de finish komt.

Enyaq Coupé Respectline trekt ook de aandacht van het publiek

Naast de gecamoufleerde Superb Combi kregen de honderdduizenden toeschouwers in Parijs nog een unieke Škoda te zien tijdens de proloog van de Tour de France: de Enyaq Coupé Respectline. Met deze speciale Enyaq Coupé onderstreept Škoda het belang van mensenrechten, respect voor alle mensen en het milieu. Het is een uiting van de kernwaarden van Škoda: acceptatie, gelijke kansen, culturele diversiteit en wederzijds respect.

Tour de France Femmes avec ZWIFT

Na de Tour de France van dit jaar nemen de vrouwen het ‘wielerstokje’ over tijdens de tweede editie van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. De wedstrijd, bestaande uit acht etappes over een afstand van 956 kilometer, vindt zijn hoogtepunt op 30 juli in de Zuid-Franse stad Pau. Hier ontvangen de winnaars hun trofeeën, die uiteraard ook weer zijn ontworpen door het Škoda Design-team.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe