Ga naar inhoud

Dit is de bekendste Škoda uit de Tour de France


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-022674481621e0998a13ebbff89dcd3b.jpeg

Al sinds 2004 gaat een rode Škoda aan kop van het peloton van de beroemdste wielerronde ter wereld, de Tour de France. Van de honderden auto’s die als assistentievoertuig mee rijden, komt deze Škoda het vaakst in beeld. Logisch, want het is de auto van de Tourdirecteur, de Fransman Christian Prudhomme. Op de auto prijkt dan ook de aanduiding ‘direction générale’.

Het begon allemaal met de eerste generatie Škoda Superb. Een rood exemplaar ging aan kop van de toenmalige Tour de France, die gewonnen werd door de Amerikaan Lance Armstrong. Je weet wel, de renner die later zijn titel moest inleveren vanwege dopinggebruik. Acht jaar later werd deze auto vervangen door een derde generatie Superb, ook in het rood gespoten.

Plug-in hybride doet zijn intrede

In 2019 kwam de Superb iV in beeld, een plug-in hybride. Het voordeel was dat deze Škoda deels elektrisch reed en op die momenten uitstootvrij reed. De elektrische trend werd vanaf 2020 voortgezet door de puur elektrische Škoda Enyaq iV. Fijn voor de profrenners, want hoe schoner de lucht, hoe beter je kunt presteren.

Tijdelijk Tourvoordeel

Wist je trouwens dat de Škoda Enyaq iV tijdelijk met Tourvoordeel te verkrijgen is? Bekijk dit voordeel op de speciale actiepagina op škoda.nl!

Benieuwd naar alle rode Škoda-modellen die de afgelopen jaren de tourdirecteur vervoerden? Dat komt mooi uit, want dit heeft veel mooie plaatjes opgeleverd, bijvoorbeeld van etappewinnaars met net achter hen een fraaie rode Škoda Superb. Ga mee terug in de tijd en bekijk ze allemaal:

Lees ook: Škoda 20 jaar partner Tour de France: focus op e-mobility tijdens 2023-editie

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe