Ga naar inhoud

Škoda’s ambitieuze elektrificatiestrategie in 5 getallen


Ons Skoda Nieuwsmeisje
 Delen

Aanbevolen berichten

rssImage-a37914ebca46c3697953e3f173c72e07.jpeg

500.000

Škoda heeft in zijn grootste fabriek – die in Mladá Boleslav, Tsjechië – al een half miljoen batterijen geproduceerd. Die komen niet alleen in Škoda-modellen terecht, maar ook in de modellen van Volkswagen, Audi en SEAT. Hierbij gaat het om volledig elektrische modellen zoals de Škoda Enyaq iV en Škoda Enyaq Coupé iV, maar ook om plug-in hybridemodellen.

1500

Škoda gaat in Mladá Boleslav de productie van batterijen voor volledig elektrische auto’s verhogen naar 1500 stuks per dag. Om dit te kunnen bereiken, opent Škoda een nieuwe productielijn die naar verwachting nog dit jaar in gebruik wordt genomen. Tel hier de accupakketten voor plug-in hybridemodellen bij op en je komt op een dagelijkse productie van 2300 stuks!

4

Die extra batterijen zijn hard nodig, want tot 2026 kun je vier nieuw ontworpen elektrische Škoda-modellen tegemoetzien. Zo bijt de Škoda Elroq in 2024 de spits af. Deze uitstootvrije SUV is de elektrische opvolger van de Škoda Karoq. In 2025 verschijnt een compact model dat ongeveer 25.000 euro gaat kosten en zijn kofferbak is net zo groot als die van de Škoda Scala.

De derde nieuwe elektrische Škoda is een stationwagon in de klasse van de Škoda Octavia Combi. Het vierde model is het nieuwe topmodel: een elektrische 7-zitter, gebaseerd op het studiemodel Škoda Vision 7S.

23.000

Die nieuwe elektrische Škoda-modellen kunnen heel veel, maar zichzelf in elkaar zetten, hoort daar niet bij. Daarom heeft Škoda al meer dan 23.000 fabrieksmedewerkers opgeleid en klaargestoomd voor de productie van EV’s en PHEV’s, respectievelijk Electric Vehicles en Plug-in Hybrid Electric Vehicles. Per 2030 wil Škoda in alle Tsjechische fabrieken geëlektrificeerde modellen of componenten hiervoor produceren. Behalve Mladá Boleslav zijn dit Kvasiny en Vrchlabí.

5.600.000.000

Škoda investeert de komende tijd het duizelingwekkende bedrag van 5,6 miljard euro in zijn elektrificatiestrategie. Dat is heel veel geld en geeft aan hoe serieus Škoda schone mobiliteit neemt. Met de huidige productielijn van batterijen in Mladá Boleslav is een investering van 130 miljoen euro gemoeid.

Lees ook: Škoda lanceert e-mobiliteitsoffensief met 6 nieuwe elektrische modellen voor 2026

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe