Jump to content

Besparen in 2022? Zuinig rijden doe je zo!


Recommended Posts

rssImage-7e9e96725676e020e98de3a21e66c8e2.png

Zuinig rijden is niet bepaald opwindend, maar dat verandert als je er een wedstrijdje van maakt. Hoe laag kun jij het gemiddelde verbruikscijfer van je ŠKODA krijgen? Met onze tips bespaar je eenvoudig op je brandstofkosten.

Doe dit voordat je vertrekt

Zuinig rijden begint nog voordat je de contactsleutel omdraait of de startknop indrukt. Controleer de bandenspanning om te voorkomen dat je met te zachte banden rijdt (de juiste spanning vind je in het tankklepje) en haal alle onnodige spullen uit de auto om gewicht te besparen. Daarmee verlaag je het verbruik. In de zomer help je de energieverslindende airconditioning een handje door de deuren open te zetten zodat de warme lucht kan ontsnappen. Haal de dakdragers van de auto als je ze toch niet gebruikt, want die vangen anders onnodig veel wind.

Zuinig rijden doe je zo

Zodra je gaat rijden, bedien je de motor met zijden handschoenen (en sokken). Trek geleidelijk op, houd je snelheid constant (met Adaptive Cruise Control) en laat de auto uitrollen als je een rotonde of verkeerslicht nadert. Hoe minder de motor hoeft te doen, hoe zuiniger hij is. 

Andere manieren om de motor te ontzien en dus brandstof te besparen, zijn vroeg opschakelen, de motor afzetten als het licht op rood staat – als het start-/stopsysteem dit niet al voor jou doet – en langzamer rijden. Het maakt een enorm verschil of je 100 of 130 km/h rijdt, maar kleinere snelheidsverschillen zetten ook al zoden aan de dijk.

 

Rijden op stroom is goedkoper

Met de plug-in hybride-versies van de ŠKODA OCTAVIA en ŠKODA SUPERB, heb je het benzineverbruik grotendeels zelf in de hand. Plug de laadkabel in bij elke laadpaal die je tegenkomt en je rijdt veel kilometers op stroom. Dat is goed voor het milieu en je portemonnee, want rijden op stroom is veel goedkoper dan op benzine. Heb je de laadsmaak eenmaal te pakken, dan ben je klaar voor onze volledig elektrische SUV, de ENYAQ iV. Je kunt hem in 2022 voordelig kopen of private leasen met subsidie, zolang de subsidiepot van de overheid nog voldoende gevuld is.

Zie hoeveel elke rit kost met Connect LITE

Minder snoepen? Stoppen met roken? Vaak helpt het als je met je neus op de feiten wordt gedrukt. In dit geval het aantal keren dat je tankt en de kosten per rit. Bij ŠKODA-modellen die tot 12 jaar oud zijn, kun je dit aflezen op je telefoon. Eerst installeert de dealer een datastekker in je auto en vervolgens zie je deze (pijnlijke) getallen in de ŠKODA Connect LITE-app.

Maak een spelletje van zuinig rijden

Het digitale logboek van de ŠKODA Connect LITE-app houdt alle ritten bij en geeft je inzicht in jouw rijstijl. De app maakt er zelfs een wedstrijdje van om zo zuinig mogelijk te rijden. Hij moedigt je aan met uitdagingen en beloont je met punten en trofeeën. Kun jij het winnen van andere ŠKODA-rijders? Zo worden zuinig rijden en brandstof besparen leuker dan je denkt.

Lees ook: Zo haal je in de winter de meeste kilometers uit je ENYAQ iV

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.Disclaimer in cursief

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe