Jump to content

ENYAQ iV wint Gouden Stuurwiel voor Beste Elektrische SUV


Recommended Posts

rssImage-e31333c5ac5fbd1fe348a1282820d486.jpeg

  • ŠKODA ENYAQ iV maakt indruk op jury van coureurs, presentatoren en journalisten
  • Eerste ŠKODA op MEB-basis wint zevende ‘Gouden Stuurwiel’ voor ŠKODA

Tijdens de 2021-editie van de Gouden Stuurwiel-verkiezing, die de beste auto-innovaties van de afgelopen twaalf maanden erkent, konden lezers hun favorieten kiezen uit een selectie van in totaal zeventig auto’s. Het was de eerste keer dat de redactie onderscheid maakte tussen auto’s met een verbrandingsmotor en elektrisch aangedreven deelnemers, onder andere via de categorieën ‘SUV’ en ‘Elektrische SUV’. In totaal reikte de jury twaalf Gouden Stuurwielen uit.

Uit een voorselectie van zeven modellen nomineerden lezers van Auto Bild en Bild am Sonntag de ENYAQ iV samen met twee andere kandidaten in de categorie voor elektrische SUV's. Daarmee kwalificeerde ŠKODA’s eerste SUV op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep zich begin oktober voor de praktijktest op het Lausitzring-circuit. De juryleden baseerden hun oordeel over elke nieuwe auto op onder meer handling, ruimte en het zicht rondom. Op basis van die criteria oordeelde de jury dat de ENYAQ iV het beste totaalpakket biedt in de klasse voor elektrische SUV’s.

ENYAQ iV wint zevende Gouden Stuurwiel voor ŠKODA

Het eerste Gouden Stuurwiel werd in 1976 uitgereikt door Bild am Sonntag. Sinds 2009 maakt ook het toonaangevende Duitse automagazine Auto Bild deel uit van de organisatie van de verkiezing. ŠKODA is nu de trotse winnaar van zeven Gouden Stuurwielen. Het succesverhaal begon in 1999 met de eerste-generatie FABIA, in 2007 gevolgd door zijn opvolger. De tweede-generatie OCTAVIA won de award in 2004, terwijl de ŠKODA SUPERB in 2008 eveneens een Gouden Stuurwiel claimde. De KAROQ ontving de prestigieuze prijs in 2017, gevolgd door de KAMIQ in 2019.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe