Jump to content

ŠKODA wordt wereldwijd verantwoordelijk voor MQB-A0 Global Platform van Volkswagen Groep


Recommended Posts

rssImage-e91e60503348678e7f351bbc7044488c.jpeg

  • MQB-A0 Global Platform basis voor toekomstige instapmodellen van ŠKODA en Volkswagen
  • Beoogde markten: o.a. India, Rusland, Afrika, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika

“Door de verantwoordelijkheid voor het MQB-A0 Global Platform op ons te nemen, krijgt ŠKODA voor het eerst de leiding over de wereldwijde ontwikkeling van een platform,” verklaart Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO. “Hiermee krijgen we een nog grotere verantwoordelijkheid binnen de Volkswagen Groep en versterken we tegelijkertijd de rol van ŠKODA AUTO als belangrijk Europees ontwikkelingscentrum voor de Groep. Ik ben ervan overtuigd dat we met het MQB-A0 Global Platform veel nieuwe klanten zullen trekken en de positie van de Groep in de instapsegmenten gaan uitbreiden.”

Schaalvoordelen

“Via onze uitgebreide platformstrategie realiseren we schaalvoordelen die ons in staat stellen onze klanten wereldwijd state-of-the-art technologie en hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen te bieden,” aldus Ralf Brandstätter, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen. “Op basis hiervan kunnen de volumemerken van de Groep – Volkswagen en ŠKODA – snel producten leveren die uniek zijn in het volumesegment. Als merk met een aanzienlijke expertise op het gebied van entry-level mobiliteit is ŠKODA binnen de Volkswagen Groep ideaal gepositioneerd om de wereldwijde verantwoordelijkheid voor de succesvolle doorontwikkeling van het MQB-A0 Global Platform op zich te nemen. Zo creëren we synergieën die de winstgevendheid binnen de volumemerken verder verhogen.”

“Ons ontwikkelingsteam is zeer ervaren met modellen in de meest toegankelijke segmenten. Met de doorontwikkeling van het MQB-A0 Global Platform maken we nu maximaal gebruik van die knowhow. Op basis van dit platform gaan we nieuwe modellen creëren die nauwkeurig zijn afgestemd op de verschillende klantbehoeften in uiteenlopende markten,” licht Johannes Neft, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij ŠKODA AUTO, toe.

Groeipotentieel

Het MQB-A0 Global Platform wordt wereldwijd gebruikt en vormt de basis voor nieuwe modellen met een verbrandingsmotor in de entry-level segmenten. De focus voor auto’s op deze basis ligt met name op India, Latijns-Amerika, Rusland, Afrika en de ASEAN-landen, waar de meest toegankelijke segmenten van groot belang zijn en tegelijkertijd groeipotentieel bieden.

ŠKODA AUTO: zeer ervaren in entry-level segmenten

De Volkswagen Groep vertrouwt op ŠKODA AUTO’s grote ontwikkelingsexpertise en jarenlange ervaring in de prijsgevoelige instapsegmenten. Binnen de Volkswagen Groep is de Tsjechische autofabrikant al verantwoordelijk voor India, Rusland en Noord-Afrika. Begin juni startte de serieproductie van de KUSHAQ in de Indiase fabriek in Chakan, Pune. Dit is het eerste serieproductiemodel op basis van de MQB-A0-IN-versie van de Modular Transverse Toolkit die ŠKODA speciaal heeft aangepast voor de Indiase markt. Het platform gaat ook worden gebruikt voor andere Volkswagen- en ŠKODA-modellen. Op de middellange termijn zijn er plannen om de KUSHAQ ook in andere opkomende markten te gaan leveren. Het tweede model staat al klaar in de startblokken en wordt later dit jaar onthuld.

Door de verantwoordelijkheid voor het MQB-A0 Global Platform op zich te nemen, creëert ŠKODA als onderdeel van zijn NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 een belangrijke basis om op de lange termijn de grootste Europese autofabrikant te worden in de groeimarkten India, Rusland en Noord-Afrika.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe