Jump to content

3 redenen om de SKODA ENYAQ iV 80x met 4x4 te bestellen


Recommended Posts

rssImage-61aa1a6c7e30f271d6c0fd3a234f1eb2.jpeg

De keuze is reuze bij het configureren van jouw ideale ŠKODA ENYAQ iV. Op dit moment zijn er twee accu’s (de iV 60 en iV 80), drie uitvoeringen en zes interieurdesigns om uit te kiezen. Pasgeleden is daar een extra optie bijgekomen: vierwielaandrijving. Dan worden niet alleen de achterwielen, maar ook de voorwielen aangedreven. We noemen dit de ENYAQ iV 80x – met de ´x´ van 4x4.

Om de voorwielen aan te drijven, voorziet ŠKODA de ENYAQ iV 80x van een tweede elektromotor. Die ligt in de neus van de elektrische SUV en werkt met de soepelheid van een trapeze-duo samen met de elektromotor bij de achterwielen.

1. Meer kracht en dynamiek

Een ENYAQ iV met twee elektromotoren is krachtiger dan een met één motor. De iV 80x levert een gecombineerd vermogen van 265 pk en 425 Nm koppel. Bij elke stoplichtsprint of inhaalactie pluk je daar de vruchten van: zodra je het stroompedaal vloert, schiet de elektrische SUV nog krachtiger naar voren dan de standaard iV 60 of iV 80. Zelfs de sportieve OCTAVIA RS iV trekt-ie eruit, want de standaardsprint van 0 tot 100 km/h duurt slechts 6,9 seconden.

2. Meer grip en stabiliteit dankzij 4x4

Een ENYAQ iV met 4x4 rijdt naast sportiever, ook veiliger. Hij heeft namelijk twee extra wielen waarmee hij zijn krachten op het wegdek kan overbrengen. Intelligente elektronica leidt de samenwerking van de elektromotoren in goede banen. Zo wordt de tractie van alle vier de wielen optimaal benut en wordt slip voorkomen. Een prettig idee nu de gladde wintermaanden voor de deur staan.

3. Hoger trekgewicht voor ENYAQ iV 80x

Voor ŠKODA-rijders die zaterdag met een aanhanger, caravan of paardentrailer op pad gaan, is de 80x-uitvoering eerste keus. Deze extra potige versie van de elektrische SUV heeft namelijk een hoger trekgewicht: 1.200 kilo in plaats van de normale 1000 kilo. Een elektrisch inklapbare trekhaak is leverbaar voor alle ENYAQ iV-modellen.

496 kilometer actieradius

Zo´n extra elektromotor bezorgt de ENYAQ iV niet alleen maar voordelen: hij maakt de elektrische SUV iets zwaarder en onzuiniger. Logischerwijs krimpt de actieradius hierdoor een beetje. Op een volle accu rijd je niet langer 537 kilometer*, maar een evengoed respectabele afstand van 496 kilometer*. Gezien de bovengenoemde voordelen, kun je daar vast mee leven.

Lees ook: Opladen en inladen! Zoveel kofferruimte heeft de ENYAQ iV

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Lees hier het volledige artikel

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe