Sign in to follow this  
Snelle

Tsjechen zetten vol in op cross-overs

Recommended Posts

 
9phymqdbyrzb_600.jpg
 
 
28 september 2015  |  11:00  |  Tekst: Lars Krijgsman
    Print     Mail
 
Skoda heeft het er maar druk mee. Volgens berichtgeving van het Britse Car Magazine hebben de Tsjechen momenteel namelijk de handen vol aan de ontwikkeling van liefst vier nieuwe SUV's.
 

We wisten al dat Skoda achter de schermen in de weer was met een auto die voorlopig als Snowman door het leven gaat. We hebben hem al eens in de vorm van een verbouwde Yeti op de Nürburgring gezien. Skoda's eerste SUV gaat z'n genen delen met de uiteindelijke productieversie van de Seat 20v20. We verwachten hem eind volgend jaar op de markt, dan mag hij de degens kruisen met auto's als de Nissan Qashqai en de Mazda CX-5. 

Het tweede model zou gaat meeliften op de Coupe-SUV-hype waar BMW met de X6 en X4 en Mercedes-Benz met de GLE Coupé momenteel mee de nodige aandacht trekken. Skoda zou de 'Snowman' namelijk een sportief broetje gaan geven met een sterk aflopende daklijn. In tegenstelling tot de Snowman - die een zevenzitter wordt - zou z'n meer pretentieuze broer slechts plek bieden aan vijf inzittenden.

Hier houden de Tsjechen het volgens Car Magazine niet bij, want ook de Yeti krijgt natuurlijk een opvolger. De nieuwe Yeti zou rond 2018 op de markt moeten verschijnen en wisselt z'n huidige verpakking om voor die van een meer conventionele SUV-koets. Hij zal onder de Snowman gepositioneerd worden. Het vierde model moet een relatief kleine maar vooral hippe cross-over worden die auto's als de Nissan Juke van repliek moet gaan dienen. Wel zullen we er nog even op moeten wachten, hij zal pas tegen het eind van dit decennium op de markt moeten verschijnen.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this