Ga naar inhoud

Skoda museum volledig vernieuwd


EdK
 Delen

Aanbevolen berichten

Skoda museum volledig vernieuwd 30 oktober 2012 |

Het Skoda fabrieksmuseum in Tsjechië is volledig verbouwd en opnieuw ingericht. Als eind november de deuren weer open gaan, is in drie belevingswerelden het verleden van Škoda uitgebreid te ervaren aan de hand van de thema's 'traditie', 'evolutie' en 'productie'. De vernieuwde collectie bestaat niet alleen uit auto's, maar ook uit interactieve en audiovisuele presentaties. Daarnaast zijn er een museum shop en het moderne VÁclav café-restaurant, vernoemd naar Václav Laurin, één van de Škoda-oprichters.

In de belevingswereld 'traditie' is er bijzondere aandacht voor de Škoda-merkwaarden 'merktrots', 'dagelijkse bruikbaarheid' en 'uitdagingen aangaan'. Aan de hand van tentoongestelde auto's is te zien welke ontwikkelingen en innovaties er in de loop der jaren zijn geweest.

In het 'evolutie'-gedeelte wandelen bezoekers chronologisch door de Škoda historie. De trip begint bij de samenwerking tussen grondleggers Václav Klement en Václav Laurin en eindigt met een toekomstblik in het Škoda-lab.

Het derde hoofdthema in het museum is 'productie'. Daarin draait het om Mladá Boleslav als bron van de vele Škoda-tradities. In een nagebouwde werkplaats is zichtbaar hoe oude auto's met moderne gereedschappen worden omgetoverd van 'barn find' tot pronkstuk. Een panoramaoverzicht geeft een gedetailleerd beeld van de hedendaagse autofabriek.

Het museum zit op een historische locatie: in één van de vroegere productiehallen aan de Václava Klementa in Mladá Boleslav, van oudsher de thuishaven van Škoda. De huidige hoofdvestiging ligt op een steenworp afstand van het meer dan 1.800 vierkante meter grote museum.

De verbouwing heeft negen maanden geduurd. De architecten van Jangled Nerves uit Stuttgart hebben historische elementen van het onderkomen in de expositie verwerkt.

Behalve de tentoonstelling, shop en horeca zijn er ook nog zalen voor evenementen en speciale tentoonstellingen. Vanuit deze in totaal 930 vierkante meter grote ruimten is er direct toegang tot de belevingswerelden 'traditie' en 'productie'. Verder heeft de museumlobby nog een dubbelfunctie als receptieruimte. Bezoekers zien daar het eerste tentoonstellingsobject, voordat ze de eigenlijke exposities betreden.

Het volledig vernieuwde Škoda Museum heropent op 26 november 2012. Het ligt in Mladá Boleslav in Tsjechië, zo'n 50 kilometer ten noordoosten van Praag, aan de drukke Václava Klementa, de weg die de Škoda-fabrieken met de stad verbindt.

post-27-0-10771200-1352236618_thumb.jpeg

post-27-0-90716400-1352236627_thumb.jpeg

post-27-0-00564700-1352236639_thumb.jpeg

bron: autozine

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe