Jump to content

Jes

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jes last won the day on May 2

Jes had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Jes

 • Rank
  GO

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Arnhem
 • Beroep
  ingenieur in ruste
 • Interesses
  techniek, 3D fotograferen, websites, motorrijden, tuinieren,

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Octavia II
 • Uitvoering
  Elegance
 • Motor
  2.0 FSI
 • Transmissie
  Hand-6
 • Kleur
  rood
 • Bouwjaar
  2005
 • Eigenaar sinds
  juni 2020
 • Kilometerstand
  240.000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inmiddels rijd ik nu een halve tank met cleaner en het herhaald starten lijkt langzaam beter te gaan! Nu start ik steeds 2x en als ik stop start ik nog een keer. De 2e keer starten duurt iets langer, maar hij start wel. Ik ben er nu wel van overtuigd dat het probleem de verstuivers zijn. Over 2 weken weer een afspraak met de garage.
 2. Inmiddels rijd ik voorlopig weer in de auto maar met cleaner in de benzine om de injectors schoon te maken. Over 2 weken terug naar de garage om te zien of dit wat oplost. Vraag: Als de diagnose van VAG-man juist is, wat is dan de oplossing? Heeft cleaner dan wel zin of moet je de verstuivers vervangen?
 3. Is daar en oplossing voor? Voor een auto van oude mannetjes? De auto staat nu ruim 2 weken bij de garage. Deze (Skoda dealer) heeft nu alles vervangen wat met de storing te maken zou kunnen hebben, 3 relais en de control unit. Deze laatste moest eerst naar een bedrijf in Eindhoven waar de code van de sleutel naar het apparaat gekopieerd moest worden om te kunnen worden herkend. Uiteindelijk blijkt alles in orde en is alles weer teruggezet. De storing is dus nog niet opgelost. Het lijkt nu een 'erekwestie' te worden. Het kan toch niet zo zijn dat een Skodagarage de fout niet kan iden
 4. Een update. De garage heeft aangeboden een 'collega garage' (van hetzelfde bedrijf) de auto te laten onderzoeken gedurende een bepaalde periode en voor rekening van de garage. Inmiddels zijn verschillende onderdelen onderzocht en zou zijn vastgesteld dat de oorzaak van het probleem moet worden gezocht in de centrale control unit. Die is nu vervangen maar de garage wil de auto nog een dag houden om te testen... Dat vind ik vreemd. Met de nieuwe controller kun je goed starten of niet goed. Ik vrees dat deze regelaar het probleem ook niet oplost. Morgen (maandag) hoor ik daar meer va
 5. Kan een (niet te) laag oliepeil ook een reden zijn dat de motor wel koud aanslaat en niet als die even gereden heeft?
 6. Ik weet even niet hoe ik dat kan vaststellen. Kun je dat uitleggen? De garage meldde eerder dat er geen vonk was, maar dat dit door een te lage benzinedruk kon worden veroorzaakt. Dit snapte ik niet maar mij werd uitgelegd dat de ontsteking door de benzinedruk beïnvloed wordt. Dat snap ik nog steeds niet, maar ik meen begrepen te hebben dat het pomprelais een pulserende spanning geeft op de tankpomp en die zo een variabele benzinedruk geeft. Zoals ik eerder aangaf heb is de drukpomp vervangen door de garage en heb ik het pomprelais en tankpomp getest met een vervangend exemplaar. Is
 7. Het probleem is dat de motor de eerste keer na geruime tijd stilstaan vlot start en daarna moet ik om weer te starten herhaaldelijk starten tot die aanslaat. Soms moet ik het opgeven om de accu niet leeg te starten. Als ik dan weer een tijd wacht (weet niet waar de grens ligt) dan start hij gewoon weer. Ook als ik koud start en de motor weer uitzet kan ik direct al niet goed starten. Het lijkt erop dat naarmate de motor warmer is het moeilijker gaat. Met beide sleutels ervaar ik geen verschil.
 8. De startonderbreker lijkt niet het probleem. Verschillende sleutels maakt geen verschil en het lampje op het dashboard gaat gewoon uit.
 9. Jes

  Jes

  Ik heb nog niet zo lang een gebruikte Octavia uit 2005 gekocht. Ziet er als nieuw uit en rijdt prima. Maar nu zijn wat problemen ontstaan met het starten, maar vooral met de garage. Daarom hulp gezocht op dit forum. Fantastisch dat er veel mensen zijn die anderen willen helpen! Daartoe zijn wij op aarde zou ik zeggen. Ik heb redelijk verstand van auto's en onderhoud mijn Volvo 740 uit 1987 veelal zelf. Die is betrekkelijk eenvoudig, maar ik haat de elektronica in modernere auto's. Bron van veel ellende. En ik ben toch elektrotechnisch ingenieur...
 10. Interessant. Ik had zo'n 10 jaar geleden met een Audi A6 ook problemen met de startonderbreker en konden ook toen niet door dezelfde garage worden opgelost. Daarom had ik er nu ook naar gevraagd. Heeft toen ook veel geld gekost voor niets. Ik zal er bij het vervolgonderzoek nadrukkelijk op wijzen.
 11. Ja, daar had ik ook aan gedacht, maar volgens de garage heeft deze auto geen startonderbreker. Dan zou die even moeten starten en dan weer afslaan. En dat is niet het geval. Inmiddels heeft de garage een second opinion aangeboden om de auto door een collega-garage te laten onderzoeken. Ben benieuwd.
 12. ... en o ja, de garage meldde nog dat als de auto niet start er geen vonk is. Maar dit zou veroorzaakt worden door een te lage benzinedruk. Herkent iemand dit? Ik heb het zelf nog niet vastgesteld, maar ga het proberen.
 13. Goeie vragen. De kortste waargenomen tijd is op een parkeerplaats: auto starten, naar de uitgang rijden, stoppen, kaartje kopen, en dan niet willen starten. Na 10 minuten probleemloos... De langste tijd: boodschappen doen bij de supermarkt in de buurt (pakweg 20 minuten) niet starten gedurende meer dan 3 kwartier. Auto later opgehaald met probleemloze start. Als de auto uren heeft stilgestaan is starten geen probleem. Geen idee wat de olie- of koeltemperatuur was, maar je krijgt met bovenstaande een idee.
 14. Bedankt voor je reactie VAG-man. Ja, ik zou bij 'Wie ben ik' mij moeten kunnen voorstellen, maar zie wel een lijst namen, maar geen link of veld om in te vullen. Bij 'Profiel' wel wat ingevuld, maar dat werkt kennelijk niet. De garage (Skoda dealer!) beweert dat het uitlezen geen aanwijzing geeft over de oorzaak. Wel zou zijn vastgesteld dat er geen vonk is en handmatig zoeken zou tot de benzinepomp als 'waarschijnlijke' oorzaak geleid hebben. Ik ben wel klaar met deze garage. Foute diagnose, nutteloos werk en hun fouten doorberekenen aan de klant. Ik ben nu bezig verhaal te halen.
 15. Mijn Octavia II (2005) start koud gewoon goed. Maar als ik enige tijd gereden heb en opnieuw wil starten, slaat hij niet aan. Als ik enige tijd wacht start hij weer. Omdat ik hem nog niet zo lang heb en er weinig kennis van heb ben naar een Skoda dealer geweest om te laten repareren. Deze heeft eerst werd het geheugen uitgelezen en meldde dat hieruit geen diagnose gesteld kon worden. Dus moesten ze 'handmatig' zoeken en dat was lastig, moest ik begrijpen. Na € 400 kwamen ze tot de conclusie dat het 'waarschijnlijk' de benzinedrukpomp was, een mechanische pomp. Ik kan me niet voorstelle
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe