Ga naar inhoud

Diederik

Members
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Diederik

  1. Bij de koop hebben we naar de ketting gevraagd; de ketting was niet vervangen; ze waren daar open in. Wat ik indertijd kon vinden (op internet) over dit onderwerp ging vrijwel alleen over oudere auto's, van voor 2011. Nu weet ik dat het probleem nog steeds voorkomt (ook bij nieuwere modellen) en ook bij grotere motoren. Fouten kan iedereen maken, bij het maken van auto's en bij het kopen . Maar het probleem afschuiven (door S-Point) is onbehoorlijk.
  2. Onze Octavia Combi 2 uit 2011 (1.2 TSI 90.000km) heeft sinds de zomer ook ketting-problemen; een paar seconden ratelen bij het starten, meestal koud. S-point adviseert de ketting te vervangen, en geeft de schuld aan het onderhoud door de eerste eigenaar, Athlon-lease, en aan onze eigen garage, die weliswaar geen officiele dealer is maar wel veel VAG-auto's onderhoudt. Zo proberen ze de produktiefout (wat het is) weg te moffelen. S-point suggereert dat er geen coulanceregeling kan zijn, omdat de auto niet bij hun in onderhoud is (geweest). Ik voel mij behoorlijk belazerd door deze houding; ik voel er niets voor om nu het onderhoud door S-point te laten doen, gezien wat ik lees op het forum bij anderen. (Mijn vorige Octavia was bij S-point in onderhoud, maar de service was de laatste tijd niet meer correct.) Waarschijnlijk zal ik de ketting laten vervangen door mijn eigen (algemene) garage, die vertrouw ik wel. De eigenaar van die garage is een ervaren exVAG-monteur. De kosten zal ik wel zelf moeten betalen; maar als S-point de ketting zou vervangen, zou het op het hetzelfde uitdraaien en die vertrouw ik niet meer. In de toekomst zou S-Point eventueel weer coulance kunnen geven, als wij maar bij hun het onderhoud laten doen. Ja Ja !
  3. Diederik

    Nieuw forumlid

    Mijn naam is Diederik. Sinds begin 2014 rijdt ik in een Octavia-combi 2, 1,2 tsi. Dit is onze derde Octavia, maar helaas geen goede keuze vanwege de kettingproblemen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe