Ga naar inhoud

McGrover

Members
  • Aantal items

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

McGrover won de laatste dag op 24 april 2012

McGrover had de meest gelikete inhoud!

Profiel Informatie

  • M/V
    Man
  • Woonplaats
    Lochem

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Octavia 1.2 TSi Combi
  • Uitvoering
    Ambition Busines
  • Motor
    1.2 TSI
  • Transmissie
    Hand 6
  • Bouwjaar
    2010-04
  • Eigenaar sinds
    20-10-2011
  • Kilometerstand
    43000
  • Opties
    Ambition Bussines uitvoering
  • Accessoires
    17 inch pegasus.
  • Radio- / Navigatiesysteem
    Amundsen
  • Zomervelg / -band
    17 Inch Pegasus Vredestein 225 45 17
  • Wintervelg / -band
    15 inch

McGrover's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputatie

  1. Zit nu een 5w40 in , wel elke 15.000km vervangen maar dat vind ik geen probleem. Origineel filter is van Mann, zit nu een Bosch filter op. Alle klachten wat betreft geluiden met starten zijn voor 95 % verdwenen. Hulde aan de specialist, ik ga nooit meer naar die betreffende dealer.
  2. Beetje late reactie van mij, maar dan toch nog het eindresultaat......... Bij de desbetreffende dealer kom ik nooit weer, daar zijn woorden voorbij gekomen die beter niet voor herhaling vatbaar zijn. Daarna bij een "vag specialist" geweest en het volgende gedaan. - Ander type motor olie - Ander type olie filter ( bosch ) Geluid komt nauwelijks nog voor, denk van de 100x starten misschien 5x keer nog. Had de dealer dit niet kunnen bedenken?? Verlengde garantie is inmiddels afgelopen, waardeloze klachten afhandeling van Pon en Dealer. Volgende keer als ik weer een auto koop neem ik deze wel zonder garantie, en regel ik het zelf.
  3. We zullen zien. Als het dan een eigenschap zou zijn, waarom lees en hoor ik er van andere mensen niets over? Of klagen die er niet over?
  4. Update, Heb het hele verhaal opgespeeld naar Skoda PON omdat ik het gewoon zat ben met die auto. Heb destijds veel geld betaald ( privé ) voor een product dat tot op de dag van vandaag gebreken vertoont die niet opgelost kunnen / willen worden? Daar ook duidelijk vermeld wat de historie van de auto is. Dat wil zeggen dat de distributie ketting al vervangen is onder een terugroepactie en dat daarbij het ratelende geluid tijdens motorstart daarna ook verdwenen was. Duidelijk aangegeven dat het tikkende geluid ( wat er nog steeds inzit ) enige tijd daarna is ontstaan. Heb zelfs een geluid fragment meegestuurd maar daar deden ze niets mee. Het was volgens PON aan de reparerende dealer de taak om het gebrek te diagnosticeren. ( zucht, voor de zoveelste keer ) Dus er is via PON een afspraak gemaakt bij de dealer waar de auto in onderhoud is ( niet gekocht trouwens ) en daar is toen ook de ketting vervangen. Ben de auto een week kwijt geweest, zodat de heren daar goed kunnen luisteren bij koude start. De conclusie volgens hun was dat alle TSI motoren zo starten, en dat dit tikkende geluid een product eigenschap zou zijn. Er werd wel gezegd dat mijn auto inderdaad wel meer geluid maakt dan een andere, en dat het door de benzine hogedrukpomp die op het kleppendeksel zit veroorzaakt werd. Alleen doen ze er niets aan. Heb ik daarom dan extra betaald voor garantie verlenging? Om er maar niets mee te doen? Gewoon te bezopen voor woorden. Ik zou zeggen zet er dan een andere pomp op ? Heb nu werkelijk geen idee wat ik er mee moet. Kan me niet voorstellen dat dit een product eigenschap is, dat mijn buurman wel eens opmerkingen gemaakt heeft van wat maakt je auto een raar geluid als je die start...... Denk dat ik hem nadat de garantie eraf is maar weg doe, en nooit meer een Skoda weer koop. Zal eens kijken of ik morgen nog wat geluid fragmenten kan posten, die heb ik nog wel ergens. Effe zoeken.
  5. Als hij dit doet, is het met een seconde of 2 / 3 weg. Het geluid wat ik eerst had, dus met de ketting klinkt meer als ratelen. Dat was ook weg nadat de ketting vervangen was. Dit klinkt niet hetzelfde, het is meer het geluid van tikkende klepstoters. Maar zijn er meer 1.2 TSI rijders die dit geluid herkennen bij hun eigen auto?
  6. Ik heb al sinds enige tijd het verschijnsel dat m'n motor tikt bij een koude start. Zo kan het dagen niet voorkomen, en dan zo ineens weer elke dag. Het is niet altijd even erg, maar soms ook behoorlijk hard getik. Auto heeft al diverse malen bij de dealer gestaan, maar ze weten niet wat het is. Wordt afgedaan als normaal. In het filmpje is het redelijk te horen. Dit is nog een milde vorm, meestal gaat het veel harder en langer. Iemmand een iedee? Zat zelf te denken aan of de brandstofhogedruk pomp of de hydrostoter eronder. p.s Distibutie ketting is al reeds vervangen met de terugroep actie, dus dat is het niet. 1.2 koude start.MOV
  7. Naar mijn gevoel is het probleem met de koppeling die ik had nog steeds niet 100%. Voelt niet lekker glad aan met oppakken. Ik vind de motor rumoerig na de turbo actie ( weet zo even de naam ervoor niet meer) en ook ben ik benieuwd hoe een andere 1.2 tsi rijd kwa vermogen cq trekkracht na deze actie. Dan weet ik voormezelf of mijn auto "normaal" is of niet. De dealer kan het wel zeggen maar wil het graag zelf vergelijken.
  8. Hallo, Is er iemmand met een octavia 1.2 tsi hier op het forum die samen met mij een vergelijkings proefrit wil maken? Ik heb namelijk met mijn eigen octavia 1.2tsi (2010) een paar dingetjes die naar mijn gevoel niet goed zijn ogelost door de dealer. Ik heb alleen geen vergelijkings materiaal. Dus ik zou het wel prettig vinden als ik eens met een andere octavia kan rijden. Is er iemmand in de buurt van Lochem die met een Octavia 1.2 tsi rijd en eens samen met mij een proefritje wil maken? Bedankt alvast....
  9. Neem eens contact op met Hans Sloot in Lochem, dat is ook een specialist. Ik ken hem al jaren en hij weet elk probleem tot een goed eind te brengen. Misschien niet naast de deur voor je maar wel de moeite waard. Www.autotechniekhanssloot.nl
  10. Mijn Octavia loopt ook zeer random erg rauw bij koude start, 1.2 TSI. Motor heeft ook een nieuwe ketting.. Mijn ervaring is dat bij lagere buitentemp zeg maar beneden de 13 graden dit geluid vaker voorkomt. Ik heb b.v de afgelopen 3 maanden met warmer weer geen last gehad, misschien 2 a 3 keer. Ik omschrijf het geluid bij mijn auto meer als een tikkend geluid, meer zoiets als tikkende klepstoters geluid zeg maar. (anders dan ratelen v/d ketting) Auto heeft afgelopen week bij een andere dealer gestaan als normaal en zij hebben het gelukkig ook gehoort met koude start. Volgens deze dealer komt dit meer voor, maar niet iedere 1.2 doet dit even erg. Het zou mede veroorzaakt worden door het nagelen van de verbranding bij koude start, schijnbaar kan een TSI een behoorlijke soort van "dieselklop" produceren bij koude start. Ik houd het in de gaten.
  11. Hmmm, ik had ook al dit gevoel namelijk. Lijkt er dus op dat ze het vliegwiel hebben laten zitten en alleen de koppeling hebben vervangen .
  12. Op het plaatje te zien, zijn nummer 6 en 9 allebei een vliegwiel. Ik neem aan dat de ene een vast vliegwiel en de andere een 2 massa vliegwiel is. Maar welke zit er nu in mijn auto dan? Hoe kom ik hier achter?
  13. Bekent verhaal, met die radiateur. Het is trouwens de airco condensor wat je ziet. Bij mijn ex TDI na 205.000 km waren de lamellen er gewoon tussen weg geslagen, en ik kan nu niet echt zeggen dat ik een bumperklever was. Het systeem was nog wel gasdicht, maar de werking van koeloppervlakte is natuurlijk erg vermindert. Nu bij m'n huidige octavia met 45.000 km ziet die koeler er ook al behoorlijk slecht uit. Ik denk wel dat het zeker wat tegen houd als je er iets voor maakt.
  14. Hallo allemaal, Heeft de 1.2 TSI met handgeschakelde 6 bak een 2 massa vliegwiel? Zoals b.v de TDI heeft, en nogal eens problemen / trillingen veroorzaken? Ik vraag dit omdat bij mijn auto laatst de koppeling is vervangen i.v.m trillen met wegrijden. Na het vervangen waren de trillingen met op laten komen van de koppeling weg, maar het lijkt nu of het weer terug komt. Ze hebben alleen de plaat met drukgroep vervangen.
  15. Jep, er staat best wel druk op ja. We gaan het even in de gaten houden hoe dit zich ontwikkeld. Misschien maar een gewone intercooler ervoor bouwen, en dan die koeler op de inlaat eraf halen. En dan langs JD voor een leuk software pakket.....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe