Ga naar inhoud

rullzer

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rullzer

  1. Ja voor dat soort dingen was ik dus al bang. En het lijkt me dat je dan beter een tientje meer kan uitgeven. Ik neem aan dat die Mahn filters wel prima zijn (aangezien ik die bij meerdere webshops voorbij zie komen). Vanavond maar eens even het onderhoudsboekje erbij pakken wanneer het filter voor het laatst vervangen is.
  2. Handige tip en inderdaad snel verdiend! Heeft echter iemand een idee hoe vaak je gemiddeld je interieur luchtfilter moet vervangen? Bij de vorige auto pakte de dealer het gewoon mee (meestal elke grote beurt omdat er nogal veel met de auto gereden werd). Maar er zal ongetwijfeld een vuistregel voor zijn. Verder zag ik na even kijken dat op mister-auto er 3 verschillende filters zijn. Zit er nog verschil tussen? Want als ik zo naar de specificaties kijk zijn zie ik geen verschil.
  3. rullzer

    Lakeman Purmerend

    Mijn vorige fabia is lange tijd in onderhoud geweest bij Lakeman. Enkel toen hij over ging van mijn schoonmoeder naar mijn vrouw is hij een tijdje in onderhoud geweest bij S-Point in Amsterdam omdat we daar toen woonde. Maar de laatste 2.5 jaar ook weer een paar keer bij Lakeman geweest. En ik moet zeggen dat mijn ervaringen positief zijn. Word altijd netjes gebeld over meer werk en ze denken ook mee. Zo was een jaar geleden ongeveer de lichtschakelaar stuk, de mistlichten voor wouden nier meer uit. Ik had toen gewoon de zekering eruit getrokken en aan ze gevraagd of ze er even naar konden kijken (ik zag er niks aan toen ik hem eruit had gehaald). Ze wisten ook niet exact wat er was maar er stond nog een oude Skoda bij ze en die konden ze er wel voor me in zitten. Verder indedaad altijd netjes gespecificeerde rekeningen met toelichting (ik wil natuurlijk altijd wel weten wat er op staat). En tevens de checklists. Dit alles maakt het gewoon net even wat inzichtelijker wat ze allemaal gedaan hebben. Ik ben dus zeker niet ontevreden en de algemene skoda onderhoudsprijzen zijn ook nog wel redelijk schappelijk.
  4. Ik heb geen ervaring met de Columbus. Maar wel redelijk wat ervaring met het upgraden van firmware in het algemeen. In mijn ervaring is het vaak niet eenvoudig zelf op te lossen als een firmware upgrade mis gaat. Vaak met er ergens een jumper o.i.d. worden omgezet om dan (vaak via JTAG o.i.d.) nogmaals de firmware te kunnen flashen. Maar nogmaals ik heb geen idee hoe dit precies werkt bij de Columbus. Even bij de dealer langs rijden is denk ik de beste optie. Succes er mee!
  5. rullzer

    Koelvloeistof

    @Tjurven ik ken iemand met ook een Skoda Octavia en daar moet G12+Longlife in. Maar dit staat gewoon in je onderhousboekje inderdaad. En zoals aangegeven in de TS is het wel belangrijk dit even te controleren zodat je geen verschillende types gaat mixen.
  6. Howdy! Ik ben Roeland en heb net (sinds donderdag) mijn tweede Skoda. De eerste was een Fabia uit 2001 met inmiddels ruim 250k km op de teller dus het was tijd voor een nieuwe. Ook werd hij wat te klein (nouja in Januari word hij wat te klein) dus na wat zoeken weer uitgekomen bij een Skoda. Ook wederom een Fabia maar nu een Combi 1.4 TDI Greenline. Tot nu toe erg tevreden over de auto en het verbruik valt me alles mee: 1:23 voor de eerste tank (ja er is meteen flink mee gereden). Ik heb hier al even rond gekeken en het aanpassen van de auto via VCDS staat me wel erg aan. Al vind ik die origniele kabel toch wel erg duur. Dus mocht iemand goede suggesties hebben voor een clone cable dan hou ik me aanbevolen, al zal ik daar op het subforum genoeg over kunnen vinden denk ik. Dan ga ik nu maar rustig het forun lezen. Cheers, --rullzer
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe