Ga naar inhoud

JvdK

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • M/V
    Man
  • Woonplaats
    Apeldoorn

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Fabia Combi
  • Uitvoering
    Ambition
  • Motor
    1.2 TSI 86pk
  • Transmissie
    Hand-5
  • Kleur
    Black
  • Bouwjaar
    2010
  • Eigenaar sinds
    januari 2014
  • Kilometerstand
    21.000
  • Opties
    Velgen, ingebouwde navigatie, Cruise control.

JvdK's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputatie

  1. Wat betreft Toyota: top dat ze terugroepacties organiseren en open over problemen organiseren. Rondom de TSI VW/Skoda problemen heeft (als ik verschillende nieuwsberichten moet geloven) VW in eerste instantie vooral ontkend en geprobeerd de problemen uit de media te houden. Maar goed, even terug naar het onderwerp van dit topic (: Het probleem is opgelost, de ratel werd inderdaad veroorzaakt door stangen/slangen die bij een bepaald aantal toeren tegen de wielkast aansloegen/tikten. Aardige controle: doe je Airco aan. Als de ratel dan verdwijnt, dan heb je hetzelfde onschuldige probleempje als ik. Dat komt omdat als je de Airco inschakelt de motor net iets meer toeren gaat maken, waardoor de ratel, die uit het dashboardkastje lijkt te komen, weer verdwijnt. De dealer heeft het trouwens prima/gratis opgelost. Ik lijk verder een 'goede' 1.2 TSI te hebben gekocht, hij loopt super! Vooral opvallend meer power dan mijn vorige Fabia met 'klassieke' 1.4 motor. Heerlijk! Ik wordt er steeds enthousiaster over.
  2. JvdK

    Hallo Skoda rijders

    Ja EdK, absoluut, een geheel andere auto. De eerste was een gefacelifte Fabia 1 uit 2005. Best netjes uitgevoerd, metallic lak, mooie Skoda Velgen. En standaard ESP en bijvoorbeeld van die rode veiligheidslampen in de deuren. Beide heeft de nieuwe niet. Maar goed, eerlijk is eerlijk, de Fabia II voelt veel moderner en volwassener aan. En de 1.2 TSI is een stuk pittiger dan de 1.4, en dan ook nog eens zuiniger. Dus mij hoor niet klagen. Alleen nog even dat geratel laten oplossen, hahaha....
  3. Vanavond geluisterd en gekeken. Het lijkt bovenstaand probleem, dus het rammelen van leidingen te zijn. Ga morgen de dealer bellen en laten checken. Bedankt voor het meedenken en alle antwoorden, top!
  4. @EdK, mee eens ik ga het sowieso melden! Bedankt. @CaseyBasey: waardoor weet je zeker dat het met de koppeling/vrijloop heeft te maken, en hoezo 'hoeft niets te betekenen"? Komt het 'geratel' je bekend voor?
  5. Bedankt Skoody Boo, ga het morgen (in het licht...) eerst zelf checken, dan stappen ondernemen. Ik hoop echt dat dat het is.... Ben superblij met de wagen, en dat wil ik graag zo houden!
  6. @McGrover, hoe staat het ervoor? Heeft de garage inmiddels al iets ondernomen? Is het geluid erger geworden?
  7. Wauw top PC-fre@k, ziet er goed uit. Heb in januari een Fabia Combi (zwart 2010) gekocht. Ik wordt nu erg gemotiveerd om ook de nieuwe logo's te gaan plaatsen. Het nieuwe logo is een stuk strakker en moderner dan de oude/groene. Maakt de auto bijzonder. Zag afgelopen weekend bij de dealer een nieuwe Fabia met het nieuwe logo, absoluut een verbetering.
  8. Bedankt voor je tips! Ben ik blij mee. Althans ik hoop natuurlijk niet dat het echt de versnellingsbak of toch riem is.... Ik lees trouwens net iets wat ik nog niet eerder had gezien/gelezen: Vraag: Sinds kort hoor ik rechts voorin een vreemd geluid. Het is alsof er iets loszit in het dashboardkastje. Ons is opgevallen dat het met name te horen is wanneer je een stukje gereden hebt en voor een stoplicht staat te wachten. Dan is het toerental van de motor anders en dan hoor je het rammeltje. Antwoord: Bij mij was er ook zo een irritant geluidje wat uit dashboard kastje leek te komen. Waren de slangetjes/stangetjes die tegen de rechter voorveerpoot aan stonden te trillen. Motorkap open, links bovenin, iets verleggen en of vastzetten met tape of tierap en het is over. Dit ga ik morgen checken, dat zou wel een heel eenvoudige oplossing zijn. Ik hoop het..... Ik zal het resultaat melden!
  9. Hahaha,oeps, sorry Rosinfield. Bedankt Bone collector. Als ik stil ga staan met de auto en de koppeling heb ingedrukt, begint het geratel. Als ik vervolgens iets de koppeling laat opkomen en de auto zonder gas geven laat rollen, verdwijnt het geluid. Trap ik hem dan weer in, dan komt 9 van de 10 keer het geluid weer terug. Ik zal nog beter gaan luisteren en checken wanneer het wel/niet voorkomt.
  10. Dankje L & K. Snap ik, dat wik ik ook. Ik heb de filmpjes al eens bekeken en beluisterd. Het klinkt niet helemaal als hetzelfde geluid, maar ja ik heb wel dat rare geluid in de motor. Ik heb het gevoel dat ik met zo'n vage klacht weer zonder oplossing de garage uitloop... Vandaar dat ik op zoek ben naar vergelijkbare ervaringen.
  11. Beste Skoda forum lezers en leden, Ik heb onlangs een Fabia 1.2 TSI combi gekocht. Ik ben heel tevreden over de wagen. Zwart, mooie velgjes, mooi interieur: Rijd heerlijk. Het is mijn tweede Fabia. Met de vorige heb ik ruim 150.000 Km gereden, en dat met grote tevredenheid (1.4 uit 2006, gekocht met 33.000 op de teller). Het verbruik op de snelweg valt me overigens wel een beetje tegen. De oude trouwe Fabia 1.4 was zuiniger op de snelweg. Maar de TSI is stukken zuiniger op 80 en 100 wegen. Maar dat weegt niet op tegen mijn algemene tevredenheid! Tevreden, maar.... Toen ik de auto in januari kocht was ik op de hoogte van bestaande TSI problemen, met name bouwjaar 2010. Bij de proefrit niets gemerkt, goed naar de motor geluisterd. Maar sinds enkele weken komt er een ratelend geluid uit de motor. Als ik in de auto rijd hoor ik het met name als ik even stil sta, en de koppeling is ingedrukt. Er lijkt dan een ratelend geluid uit het dashboardkastje te komen. Soms gaat het even weg, en dan komt het weer terug. Als je gas geeft, dus rijd, dan hoor je niets. Ik heb de motorkap tijdens het ratelen open gedaan, dan hoor je het geluid van linksonder komen. Ik ben niet heel technisch onderlegd, dus geen idee of het echt om het kettingprobleem gaat. Ik heb alle bestaande topics over de 1.2 TSI problemen gelezen, niet alleen op dit forum maar ook op andere websites. Graag hoor ik jullie mening, bij voorkeur ook van gebruikers met vergelijkbare problemen. Is het opgelost? Ik heb nog een jaar garantie van de dealer gekregen (dus tot januari volgend jaar). Maar hoe pak ik dit aan? Natuurlijk melden bij de dealer, dat snap ik, maar ik wil 'goed beslagen ten ijs komen'. Kan dit volgens jullie nog onder coulance worden geregeld? Ik lees her en der negatieve verhalen over hoe het opgelost wordt, vandaar mijn vragen.
  12. JvdK

    Hallo Skoda rijders

    Hallo Skoda rijders, ik heb onlangs mijn tweede Fabia gekocht. Hiervoor had ik een Fabia combi uit 2006. Heb met mijn Fabia ongeveer 150.000 Km gereden. Heeft altijd zijn beurtjes gehad, ik heb er geen enkel probleem mee gehad. Maar mijn trouwe Fabia werd ouder en ouder en het werd tijd om eens op zoek te gaan naar een opvolger. Natuurlijk weer een Fabia. Onlangs heb ik een Fabia combi uit 2010 gekocht met slechts 21.000 Km op de teller. Een 1.2 TSI, zwarte kleur, mooie velgjes. Ziet er gelikt uit. Wissel graag ervaringen uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe