Ga naar inhoud

MFB

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door MFB

  1. 1 uur terug, Stefan zei:

    Deze lijkt geen roostertje te hebben voor de zijspiegel, of komt dat door de foto? Ook de deurstijl is niet zwart zoals op de foto's op de website. Is dit een specifieke versie, of een pre-productiemodel?

    Rooster is afgeplakt zo te zien. En de raamomlijsting is chrome. Betreft dus een Iv80 of een Iv60 met chromepakket 😄

  2. Beste toekomstige Enyaq rijders, ik las op tweakers toch wel een paar onduidelijkheden rondom de Enyaq standaard opties en eventueel opties die niet genoemd zijn in de prijslijst/config die er wel op de Enyaq zal zitten. Ik zal er een paar noemen:

    1. Dimmende en inklapbare buitenspiegels. In de configurator van België, Duitsland en UK staat dit bij de standaard opties. In NL zie je hierover niks terug.

    2. Bij Comfort Plus in het buitenland is er een melding van meer isolatie / geluidswerend glas.

    Nu is het geen nieuws dat Pon en de prijslijsten /configurator wel eens onvolledig zijn. Maar je zou eens een gelijkwaardige auto moeten configureren bij onze zuiderburen, dan zie je wat puntjes die wat afwijken of niet genoemd zijn in NL. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat PON/NL een volledig aangepaste config kan aanbieden. Mede ook omdat dit een complete productielijn lastiger maakt. Ik vermoed meer de onvolledigheid van PON. Maar wie weet zit ik er naast (hope not!).

  3. 46 minuten geleden, Stefan zei:

    Op zoek naar een betaalbare EV met voldoende actieradius en een binnenruimte om met vrouw en 3 grote tieners op vakantie te kunnen gaan, kwam ik (pas) in januari uit bij de Enyaq. En hij ziet er nog niet slecht uit ook. Toeval wou dat - toen ik de lokale dealer belde - een eerste exemplaar in aantocht was om de ronde te doen langs verschillende showrooms en we dus een week later in een Enyaq zaten die die ochtend rechtstreeks was aangekomen uit Tsjechië (ze hadden zelfs nog geen tijd gehad om de nummerborden te vervangen). We waren onmiddellijk onder de indruk, maar ik durfde toch niet te bestellen zonder testrit waarbij we ook onze kroost zouden meenemen op de achterbank. Daar heb ik al spijt van. De dealer had een showroom- en een testexemplaar besteld, die zouden midden maart aankomen, en de levertijd na bestelling zou zo'n 4 maanden zijn. Lang verhaal (en 5 mails en 3 telefoontjes later) maar de testauto komt nu hopelijk tegen begin mei, en als ik bestel dan zou de levering begin 2022 kunnen gebeuren 😲

    Klopt dit met jullie ervaringen?

    Levering van de Enyaq is bepalend welke opties je kiest. Vertragende opties op het ogenblik zijn: Quartz Grey, Crystal Face, 360 view en Skoda Sound System. Heb de mijne 1 april via de LM besteld en heb een afleverdatum van 10 augustus gekregen.

    Maar als het je gaat om ruimte voor tieners, dan had je net zo goed de Kodiaq even kunnen rijden. Dit is qua binnenruimte zowat gelijk aan elkaar.

  4. Ondertussen (lees vannacht) vanuit de leasemaatschappij de voorlopige leverdatum mogen ontvangen van de Enyaq. Deze is gezet op 10-8

    Ik ben benieuwd! Kan nu de aangewezen dealer (helaas geen vrije dealerkeus) eens gaan bellen om wat dingen te bespreken rondom logo's/teksten etc.

    • Like 1
  5. 16 uren geleden, Cordoba zei:

    Welkom Marc, ik weet niet of je het vroegere Superskoda kent, tegenwoordig Kopacek? Daar kun je veel leuke zaken vinden, inclusief bijvoorbeeld die zwarte logo's. De Enyaq staat nog niet in de lijst van automodellen bij Kopacek, maar wel het hoofdstuk emblemen, waar je alvast rond kunt kijken naar de mogelijkheden, maar ik denk dat je even bij de Kodiaq emblems moet kijken:

     

     

    o3-znk-int.jpg

    Ja Kopacek ken ik inderdaad. Eens zien wanneer die wat in hun webshop gaan plaatsen betreffende de Enyaq.

    De Kodiaq emblemen zouden gelijk kunnen zijn, zag wel op de review van AutoRai dat het motorkaplogo gigantisch is, misschien is dit ook het geval voor de huidige Kodiaq.

  6. De Skoda Enyaq heeft zijn botsproeven en andere testen goed doorstaan in de Euro NCAP. De volle 5 sterren!

    https://www.euroncap.com/en/results/skoda/enyaq-iv/42455

    En hierbij het begeleidende filmpje 🙂

     

     

    Weet iemand nu hoe het nu zit met snelladen en over the air update die iedereen lijkt te melden maar er is geen duidelijkheid.

    Is het nu zo dat de optie IV60 (nu 100kw als optie) naar 130kw gaat? En de iv80 (nu 125kw als optie) ook naar 130kw gaat? Of gaat de iv80 toch naar 170kw snelladen als update? Ik merk uit reviews en teksten dat het niet eenduidig is.

    • Thanks 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe