Ga naar inhoud

L Serrel

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Superb III
  • Uitvoering
    Combi Ambition
  • Motor
    1.6 CRTDI
  • Transmissie
    DSG-7
  • Kleur
    Lava Blue
  • Bouwjaar
    2020
  • Eigenaar sinds
    12/2020
  • Kilometerstand
    3500
  • Opties
    PACK GPS
    Pack Comfort
  • Accessoires
    geen

L Serrel's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputatie

  1. Ik heb een Superb 2020 met Amundsen GPS. Eerlijk gezegd, serieuze tegenvaller in vergelijking met met mijn vorige auto's en losse GPS'en (Garmin, TomTom,) die ik tot op heden heb gebruikt. Ik word precies 20 jaar terug gekatapulteerd in de tijd. Het begint bij de layout van de kaart. Wie gebruikt er nu blauw voor autowegen? Blauw = water op zowat elke kaart. En ik heb nog nergens gevonden hoe je dat kan aanpassen. Iemand enig idee? De stem: als je voor Nederlands kiest krijg je uitsluitend een vrouwelijke stem met een flink hollands accent. Je kan niet kiezen voor een "vlaamse" stem, man of vrouw. Hoogte weergave: Ik kan de coordinaten weergeven waar ik ben, maar nergens vind ik de hoogte. Iemand enig idee? De GPS gaat regelmatig in de mist. Regelmatig zit de GPS er flink naast. makkelijk 500 m, maar tot 1,5 km heb ik al meegemaakt. En er lag niks op het dak dat de ontvangst van het GPS signaal verhindert. Ander voorbeeld: gisteren reed ik op de ring van Leuven en naderde het station. Ik moest aan de achterzijde van het station zijn (Koning Alberlaan). Je zou verwachten dat de GPS me naar de Tiensepoort stuurt, maar neen hoor, ter hoogte van het station wil hij me gewoon naar links laten afslaan " onder" het station door. Je kan daar fietsen, maar niet met de auto onderdoor. Zelfs toen ik de tunnel uitkwam wilde hij me ter hoogte van het provinciehuis links laten afdraaien terug naar het station sturen. Zoiets geeft je geen vertrouwen. Ik heb een tankkaart van Q8. Laat dat nu blijkbaar zowat het enige merk van takstations zijn dat je niet kan aanvinken in de "weergave" opties. Allerlei obscure merken van tankstations uit Duitsland en Tsjechie zie ik in de lijst, maar helaas Q8 niet. Weet iemand of ik deze als custom POI's kan opladen via USB? Het systeem kent ze wel, want als ik zoek een Q8 station in de buurt dan geeft hij de lijst. Wat ik wens is dat enkel Q8 tankstations getoond worden, aan de rest heb ik geen boodschap. Kaart updates heb ik nodig: Hoewel de auto van December 2020 is, geeft de GPS regematig aan dat ik 90 km/h mag rijden terwijl al jaren de standaard snelheid op gewone wegen 70 km/h is in Belgie. Vroeger had je hiervoor een SD slot. Die is er in de uitvoering 2020 niet meer. Blijkbaar kan enkel de garage houder de kaart nog updaten (tegen betaling als je pech hebt). Ik verwacht in dit type wagen dat minimaal 3 jaar kaart updates in begrepen zijn. Zeker als je weet dat het systeem gebaseerd is op "Here" kaarten, die je gewoon gratis kan downloaden op je Android telefoon.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe