Rabbit

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Rabbit last won the day on August 9 2019

Rabbit had the most liked content!

Community Reputation

4 Neutral

About Rabbit

 • Rank
  GO

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hmm... Ze doen alleen originele cruise control, wel voor een schappelijke prijs inderdaad: 499,- ipv 699,-, maar geen parkeersensoren voor mijn chassisnr. Jammer, ik ben toch benieuwd waarom daar zo veel weerstand tegen is (hetzij vanuit Skoda - hetzij vanuit technische kant), want juist de parkeersensoren vind ik erg belangrijk. Ik begin er zelfs naar te neigen dan maar van die oranje vlaggetjes van een kinderfiets op de achterbumber te plakken 😛 Qua scherm: ik heb geen vooraf ingebouwde navigatie (ook geen behoefte aan), maar wel zo'n touch-screen scherm met daarop radio, media, telefoon, setup, technische aspecten en geluidsinstellingen. Maar dan nog heb ik eigenlijk alleen behoefte aan een simpel "piep, je-gaat-te-ver-parkeersysteem"..
 2. Top! Ik heb ze een mailtje gestuurd. Ik ga het wel horen. Bedankt! 🙂
 3. Wellicht is het er elders al over gehad, excuses hiervoor indien dat het geval is en ik het gemist heb, maar middels de zoekfunctie kom ik niet veel verder dan een topic van zo'n 3-4 jaar oud waar ik ook niet heel veel beter van word. Graag stel ik u de volgende vraag: Ik wil graag cruise control (niet adaptive) en eenvoudige parkeersensoren achter laten installeren in mijn Rapid Liftback (2e hands gekocht) en heb in principe 2 opties voorgelegd gekregen: 1 Via de lokale Skoda dealer 699 euro voor cruise control met het bericht dat parkeersensoren niet mogelijk zouden zijn, 2 Via een bedrijf dat vaker accessoires inbouwt (John Gold cruise control systeem) voor 499 t/m 549 euro, afhankelijk van de uitvoering en parkeer sensoren voor 399 (wat ik erg prijzig vind omdat die sensors om en nabij 20 per stuk kosten). Hebben jullie ervaring met dit John Gold CC systeem? Is dat een beetje betrouwbaar? Ik vind de bijna 200 euro verschil namelijk wel de moeite waard om even goed over na te denken. Op de vraag wat voor cruise control de dealer zou installeren is deze niet meer ingegaan (denk dat ze er niet zoveel zin in hebben) maar ik ga er even vanuit dat dit er uit zou gaan zien alsof het standaard door de fabriek zou zijn ingebouwd. Dat parkeersensoren achter niet mogelijk zouden zijn vind ik eigenlijk een raar verhaal, omdat bijna iedereen die een beetje handig is het kennelijk liever zelf installeert - ongeacht merk/type - om geld te besparen. Hoewel ik zelf in de techniek werk, ga ik liever niet lopen prutsen aan mijn eigen auto en heb ik liever dat iemand die weet waar hij mee bezig is er naar kijkt, om eigen knullige fouten tegen te gaan. Het bedrijf uit optie 2 gaf aan geen reden te zien waarom het niet zou kunnen (het gaat mij dus gewoon om sensoren met een simpele piep omdat het achter-stuk van mijn Rapid vanuit de cabine erg lastig te zien is: ik behoef geen camera's of sensoren-voor, oid.). Wat is jullie mening omtrent deze vragen?
 4. Rabbit

  Even voorstellen

  Sorry voor de late reactie. Een (flink) stukje rijden is inderdaad het eerste wat ik er mee gedaan heb. Ik vind het een zeer fijne wagen. Alleen het schakelen voelt kunstmatig, maar dat schijnen de meeste moderne auto's wel te hebben. Ik ben er erg blij mee 🙂
 5. Rabbit

  Geluid airco

  Het zit hem zowieso in de airco. Als die op off staat is het geluid weg. Staat hij aan, dan komt het weer terug. Is het geen tekort aan vloeistof bijvoorbeeld?
 6. Rabbit

  Geluid airco

  Ik heb elders na wat googlen gelezen dat dit met gas/vloeistof te maken kan hebben. Mijn rapid heeft het ook. Ik ben erg benieuwd of iemand kan zeggen in hoeverre het kwalijk kan zijn..
 7. Goedemiddag, Ik ben Willem, 30 jaar en sinds afgelopen weekend Skoda eigenaar. Voor wie het interesseert: mijn eerste auto was een Nissan Micra uit '88. Daarna heb ik 7 jaar een Ford Ka gereden uit mijn latere studententijd die me nooit in de steek heeft gelaten. Totdat afgelopen week iemand in een bestelbus deze van achteren in de prak heeft gereden. Mijn vrouw en ik waren al langere tijd opzoek naar een wagen die comfortabeler is op de langere afstand en meer ruimte biedt. De sloop van mijn Ka heeft het zoekproces wat versneld. De rapid (2016) waar we uiteindelijk voor gekozen hebben blijkt nu zeer goed te bevallen 🙂 Groet, willem