Ga naar inhoud

peterhaa

Members
  • Aantal items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door peterhaa

  1. Dat herken ik wel. 
    Bij de CX viel de claxon niet te missen...

    Gerelateerde afbeelding

    maar ik heb weleens in een Citroën Visa gereden. Die had een soort beschuitbus langs het stuur zitten, waar een boel knoppen op zaten. Als je het wist was het prima, maar ik hoorde van een autojournalist die er niet aan gewend was, en die, toen hij stil stond voor een spoorwegovergang en er een vrachtwagen langzaam achteruit rolde in de richting van zijn voorbumper, een aantal seconden in blinde paniek heeft gezocht naar een knopje dat lawaai maakt als je erop drukt. 

    • Like 1
  2. 2 minuten geleden, Cordoba said:

    Jazz is iets dat je live moet horen/zien

    Absoluut! 

     

    3 minuten geleden, Cordoba said:

    óf een sterke melodie moet hebben, óf een sterk ritme

    Voor mij ook, alleen ligt bij mij de nadruk op "onvoorspelbaarheid". Als ik het (zonder het te bestuderen) kan mee-trommelen of mee-neuriën, vind ik het al heel snel saai. Drie-akkoordenmuziek in vierkwartsmaat, daar kun je mij mee tot waanzin drijven. ;)
    Da's een beetje overdreven. Soms heb je heel pakkende muziek met drie akkoorden in vierkwartsmaat. Maar daar gaat bij mij het leuke toch vrij snel vanaf. 

  3. 2 uur ago , Cordoba said:

    geen ritme/beat

    Dat is precies wat de meeste mensen zeggen. Ik snap wel waar dat vandaan komt... één van de kenmerken van deze man als componist is dat 'ie op een heel impressionistische manier met maatsoorten omgaat. Wat dat betreft staat 'ie dichter bij Débussy dan bij Bach (dat "telt" wat makkelijker mee). Hij zei weleens voor de grap over zichzelf "3/4, 7/8, wat nou... ik kan alleen maar tot 1 tellen, dus alles is bij mij in 1/1."

    Wat ik in jouw lijstje niet zie is jazz. En dat is ook precies wat dit is. Qua improvisatie-stijl is hij heel erg beïnvloed door Coltrane, maar compositorisch zit 'ie dichter bij Débussy, dus eigenlijk is het heel hybride muziek. 

  4. Ik heb een auto gehad met zo'n optie. De achterklep opende met een motor wanneer je de (elektrische) bediening op de achterklep zelf, of een knop op de afstandsbediening, gebruikte. 

    Most Useless Option Ever. Blij dat ik die optie niet heb op mijn Oh Twee. 

    • Thanks 1
  5. Ik kan me herinneren dat ik daarover ook bij de buren luidkeels heb geklaagd. In een zo onthutsend doordachte auto als de C5 was, was dat echt wat je noemt een in het oog springende omissie. 

    Over het superdoordachte van de C5 : de C5 Phase 1 en Phase  2 (en de C6, en de C3 van mijn vrouw) had geen knopjes op het stuur. En toch kon je, met de handen aan het stuur, van alles en nog wat bedienen. Je kon de telefoon opnemen, de audio bedienen, alle cruise-control-functies bedienen... de hele mikmak. Aan weerszijden van het stuur zat een bedieningselement zoals op de foto, met daarop vijf knoppen, die je met middelvinger en ringvinger blindelings en super-intuïtief kon bedienen... en die je nooit per ongeluk bediende bij het achteruit inparkeren. Best Idea Ever. Het zag er alleen niet "gelikt" uit, want de enige knop op het stuur zelf was de (substantieel veel lawaai makende) toeter, en een stuur zonder een woud aan knopjes is anno 201x niet premium genoeg. Maar zo af en toe, als ik in de C3 van mijn vrouw zit, mis ik die bedieningsknopjes in mijn eigen auto weer, want vergeleken met die twee superieure stalkjes is elke andere oplossing gewoon primitief. Het idee was zo briljant dat ook Peugeot ermee aan de haal ging bij de introductie van de 307. 

    En dat doet me dan vanzelf weer terugdenken aan mijn CX 2400 Pallas. Daarin zat een knop voor de toeter -- met twee standen. Als je 'm lichtjes indrukte, vroeg 'ie heel bescheiden *tuut* of hij er misschien even langs mocht.
    En als je de knop helemaal indrukte *BLAAT*, zag je her en der voetgangers en fietsers van schrik omvallen.
    Een mécanicien legde die tweede stand ooit uit als "ca, ç'est pour doubler les camions", oftewel "dat is om vrachtwagenchauffeurs adequaat van repliek te dienen". 


      

    image.png

    • Like 1
  6. 13 minuten geleden, Rosinfield said:

    O best aardig vind ik. Ik ben meer van de Americana/Roots in de breedste zin. Maar dit klinkt wel relaxed vind ik

    "Best aardig" en "relaxed" zijn woorden die ik niet vaak hoor als ik dit aan iemand laat horen. :D

    Oja, ik was in mijn introductie nog een kleinigheidje vergeten. 
    Ik snap prima hoe auto's werken, en als software engineer snap ik ook nog wel iets van hoe de onderliggende aansturing zou kunnen werken. 

    Maar ik kwalificeer mezelf steevast als "met gereedschap in mijn hand ben ik nutteloos, grenzend aan gevaarlijk". 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe