Dopski

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dopski last won the day on February 18 2018

Dopski had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About Dopski

 • Rank
  GO

Profiel Informatie

 • Interesses
  Volvo 240-740

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Fabia I
 • Motor
  1.4
 • Tuning
  LPi Vialle
 • Bouwjaar
  02-2007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja spanning gaat er wel naartoe maar op de motor zelf (2pinnen) meet ik niets. Maar ok dat is dus de bedaamde comfort module... nog een onderdeel dus dat verdacht kan zijn. Is die van jou toevallig in de buurt van rotterdam?
 2. Tnx. Maar bedrading lijkt ook in orde. Meeste bedrading doorgemeten. Aangezien op de sloop ook al die onderdelen geroofd zijn vermoed ik een "standaard"kwaaltje. Dan koop ik liever een nieuw onderdeel. Zou graag even checken wel onderdeel ik dan nodig heb. Eens even op ebay snuffelen...
 3. Dopski

  Dopski@skoda

  Even een plaatje bij het plaatje:
 4. Jep. Ook omgewisseld. Het vreemde was dat het even heeft gewerkt. Aangezien ik had gezien dat het wil helpen om de chip op het printplaatje te verwarmen zodat heb ik dat dus gedaan, maar dat lijkt fataal te zijn geweest. Dus vandaar dat ik dat printje verdenk, maar mogelijk zijn er nog andere modules in de fabia 1 die de elektrische ramen beïnvloeden. Ik kan hier helaas niet veel over vinden. Lijkt een bekend probleem, aangezien op de sloop ook alle Fabia's 1 geplunderd waren wat betreft schakelaars en "motorprintplaatjes".
 5. Van de een op andere dag werken de ramen van de Fabia (combi 2007) niet meer. De auto heeft alleen elektrische ramen voor. Van de een op andere dag werken beide ramen niet meer. Niet met de schakelaars op de bestuurdersdeur en ook niet die van de passagiersdeur. Ik heb al een aantal dingen uitgesloten: - knopjesverlichting, deurvergrendeling, spiegelverstelling- en verwarming werkt. - ik weet niet of mijn auto de optie heeft om op afstand alle ramen te openen/sluiten met de afstandbediening... maar dat werkt in ieder geval niet - ook met het deurslot zijn de ramen niet te bediening voor zover dat mogelijk is. Op de sloop een ander setje schakelaars van de bestuurdersdeur geprobeerd, geen verbetering. Wat wel kortstondig werkt is de oplossing om tijdens "auto op contact" de bovenste stekker in de passagiersdeur eruit te halen. Klaarblijkelijk wordt er dan iets gereset. De passagiersdeur is dan weer met de knop in de passagiersdeur weer te bedienen. De bestuurderskant blijft niet werken. Dit werkt echter na herstarten van de auto niet meer en moet opnieuw gedaan worden. Als ik op dat moment de stekkers uit de printplaat heb bij de raammotor (bestuurderskant) werkt deze reset niet. Die werkt pas zodra de stekkers erin zitten. Zodra boel gereset is, is het overigens geen probleem om de stekkers er weer uit te halen en blijft de passagiers kant het dus gewoon doen. Dus ik vermoed dat er iets stuk is aan de printplaat bij de motor in de passagierskant. Echter de youtube oplossing om dit te fixen met een hittebron heeft bij mij geen effect gehad.
 6. Dopski

  Dopski@skoda

  Hi allemaal. Ik ben nieuw hier. We rijden al een tijdje een Fabia 1. De eerste was een jaar of 2.5 geleden. Helaas sneuvelde die vroegtijdelijk aan een geknapte distributieriem. Hierop volgde wederom een fabia 1 uit 2007. Dit keer een wat mooiere kleur, antraciet en bovendien nu minder kilometers. Fabia's staan bekend bestuurd te worden door knakenrijders. Nou daar is die van ons ook voor bedoeld eerlijk gezegd. Hij rijdt namelijk op lpg en dat doet hij zo'n 60km per dag en is helemaal prima. Er zitten een paar leuke velgen onder van een Fabia 2. Dus ziet er prima uit. Regulier onderhoud doe ik niet zelf maar een lokale garage. De typische klachtjes die de Fabia 1 heeft probeer ik wel zelf te verhelpen. Zo zijn ook bij deze de achterportieren toe aan een nieuwe laag kit. En werken sinds kort de elektrische ruiten niet meer. Met dat laatste probleem loop ik sinds kort te tobben. Hoop hierover op dit forum wat meer info te vinden. Groet