JJM

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

JJM last won the day on September 6 2016

JJM had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About JJM

  • Rank
    GO

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Octavia
  • Uitvoering
    Ambition Business Line
  • Motor
    1.2 Tsi (105 pk)
  • Transmissie
    Hand-6
  • Kleur
    Beige
  • Bouwjaar
    November 2011
  • Eigenaar sinds
    Januari 2016
  • Kilometerstand
    117.000

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. De velgen die ik op het oog heb, zijn originele Skoda velgen (Skoda onderdeelnummer 1Z0 601 025 AB). Deze velgen hebben een ET-waarde van 54, terwijl ik op www.steekmaat.nl zie dat een ET-waarde van 47 gangbaar/gebruikelijk is voor een Octavia uit 2013. Vormt deze afwijkende ET-waarde een probleem, denken jullie?
  2. Momenteel zijn de standaard (?) lichtmetalen velgen van 15 inch, zoals onderstaande foto toont, onder onze Octavia gemonteerd. Op termijn wil ik andere lichtmetalen velgen aanschaffen i.v.m. winterbanden. Als ik mij dan toch ga oriënteren op andere velgen, lijkt het mij wel fraai om grotere velgen aan te schaffen. Maar kan ik zonder problemen bijvoorbeeld velgen monteren van 17 inch (als de steek, naaf en ET hetzelfde zijn)? Of krijg ik dan problemen met schokdempers, wielkasten, enz.? Een grotere velg qua omtrek/diameter in combinatie met een plattere band (195/45R15) zou gevoelsmatig moeten passen... Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
  3. Wasmachineman en EdK, bedankt voor jullie tips. Ik ga eens rondneuzen op die internetsites! Jullie hebben aardig wat kennis en netwerk in huis m.b.t. Skoda's is me al opgevallen. Bedankt voor het delen.
  4. Mensen, ik vroeg mij het volgende af: Elke dag worden er auto's in de prak gereden en komen deze (lease-)auto's bij een sloperij terecht. Dan zou er toch een tweedehandsmarkt moeten zijn waarin deze mObrigde-kastjes te koop aangeboden worden? De opvolger van het kastje dat ik hierboven op de foto heb gezet (February 25) is de "M2 Connect Can" (importeur Deynos) en die kost EUR 399,- Misschien heeft iemand nog zo'n kastje liggen die ik voor minder dan deze nieuwprijs kan overnemen? Of misschien weet iemand een tweedehandscircuit voor dit soort inbouwapparatuur. Bedankt!
  5. Ik heb een nieuw topic aangemaakt, maar wellicht past deze vraag onder een reeds bestaand topic, dan hoor ik dat graag... Mijn vorige probleem (zie topic "geen geluid via speakers bij bellen via bluetooth") is twee maanden geleden door een autobedrijf verholpen; het bleek een niet-functionerende verbinding te zijn. Geen dure reparatie dus, maar wat gefriemel met stekkertjes. Gelukkig. Nu echter heb ik echter weer een probleem met bellen via de autoradio. Wanneer ik op mijn Amundsen het knopje 'Phone' induw, verschijnt het 'mute-symbool' links boven in beeld op het scherm en wordt het geluid van de radio/media gedempt. Voorheen echter, kwam ik bij het menu waarin ik mijn telefoon kon bedienen. Duw ik nogmaals op het 'Phone', dan begint de muziek weer te spelen. Zie twee toegevoegde foto's hieronder. Daarnaast kan mijn telefoon geen verbinding meer maken met Car_BT (hij wordt niet gevonden). Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit een hardware-fout? Of weer losse stekkers? Is de optie 'Phone' = mute standaard bij de Amundsen als er geen carkit is ingebouwd o.i.d.? Ligt het aan de Amundsen of aan het ingebouwde mObridge-kastje? Ben benieuwd naar jullie inbreng!
  6. Bedankt allen, voor het warme welkom! Ik woon in zo'n "Jan Modaal wijk" waar er 's ochtends een exodus plaatsvindt van mensen die met de auto naar hun werk vertrekken. Deze foto is midden op de dag gemaakt toen ik weer eens genoot van een van de vele vakanties in het onderwijs :-) En ja, dan ben je ongeveer de enige in de wijk met een auto :-) Overigens had mijn vrouw liever die VW Kever gehad, die past volgens haar beter bij onze brocante inrichting. Maar in die Kever zat geen automatische regensensor, dus ja, die viel af :-s
  7. Bedankt voor het meedenken. Helaas blijkt het ook voor jullie als Skoda-bezitters een onbekend probleem. Toch maar weer even de snoeren loskoppelen en de contacten schoonmaken o.i.d. Klinkt bijna te eenvoudig, deze oplossing. Het ligt ook niet aan de speakers van de auto, aangezien radio en media wel gewoon geluid geven. Dat lijkt het toch dat ingebouwde mObridge-apparaatje te zijn. Weet iemand of daar ook zekeringen o.i.d. inzitten die te vervangen zijn? Als ik er een schroevendraaier insteek, vervalt eventuele garantie natuurlijk sowieso :-)
  8. En wat m'n achtergrond betreft; ik heb me even voorgesteld op een ander gedeelte van deze site:
  9. Sinds eind januari ben ik de trotse eigenaar van een fraaie Octavia, een serieuze vooruitgang ten opzichte van onze vorige auto; een Hyundai Atos uit 2001. Toen deze na 190.000 kilometer een lekke koppakking kreeg, was het, ook door de komst van een kleine, noodzaak om een andere auto te gaan rijden. Na wat studie kwam de Octavia 1.2 Tsi als zuinig en voordelig uit de bus. Ook qua veiligheid gaan we er flink op vooruit, want na 15 cm hoedenplank in de Japanner, begon de kreukelzone in de vorm van mijn zoontje... Nu word je omgeven door massief staal en diverse airbags. Qua afschrijving is de Skoda uiteraard iets ongunstiger in vergelijking met mijn vorige vierwieler van 830 kilogram. Enfin, het lijkt wel een ruimteschip als je het elementaire dashboard van een Atos gewend bent. Tot nog toe zeer tevreden over de Octavia en over dit forum, waar ik direct al adviezen aangereikt kreeg i.v.m. mijn bluetooth mObridge probleem (zie forumtopic: 'geen geluid via speakers bij bellen via bluetooth'). Tot slot ben ik leerkracht basisonderwijs, evenals mijn vrouw, en daarnaast hebben we een zoontje die de hele achterbank tot zijn beschikking heeft...
  10. Maar 't is wel opvallend: alles werkt; microfoon, telefoons koppelen, boordcomputerbediening, enz. Alleen geluid dus niet. Dan is het wel zonde om het complete kastje voor EUR 299,- te vervangen. Heeft iemand anders dit soort ervaringen met mObridge? Of heeft iemand anders zo'n apparaatje liggen tweedehands?
  11. Ja, dat is inderdaad erg prijzig! Toch is het een fraai systeem als je via je Amundsen en boordcomputer alles kunt bedienen. Dat lijkt me toch het grote voordeel van die mObridge. Ik zal de stekkers eens opnieuw inpluggen en inspuiten met vaseline o.i.d. En anders eens via Marktplaats gaan speuren naar een tweedehands mObridge...
  12. Bedankt voor het meedenken en de gegeven adviezen, PC-fre@k, Cordoba, Edk, Wasmachineman en Marco02. Fijn om direct zo geholpen te worden! Helaas blijkt het euvel toch complexer: ik was vanmorgen bij Skodadealer De Waal in Gorinchem, en daar kregen ze het geluid ook niet hoorbaar via de autospeakers. Zowel via de instellingen op de boordcomputer (schermpje tussen de snelheidsmeter en toerenteller) als via het Amundsen-Phone-Setup-menu lukte het niet om geluid te krijgen... Ondanks dat ik in mijn iPhone had aangevinkt dat ik geluid wilde via Car BT. Het ingebouwde bluetooth bellen gebeurt via mObridge, zie foto's hieronder van het kastje dat achter de middenconsole zit. De monteur meldde dat mObridge tegenwoordig niet meer geïnstalleerd wordt in Skoda's. Wie heeft ervaring met mObridge? Wat raden jullie mij aan? Nieuw kastje bestellen? Ik weet niet of het daar aan ligt, ik denk het wel... Enfin, ik zie jullie reacties tegemoet! En PC-fre@k; goed idee, ik zal me even voorstellen via de desbetreffende pagina :-)
  13. Ja, want via de autoradio wordt alles weergegeven: telefoonboek, gemiste en beantwoorde oproepen, enzovoort. Daarnaast kan ik ook gewoon bellen en spreken via de ingebouwde microfoon. Ik hoor alleen zelf niks via de speakers van de auto. Zelfde is ook het geval bij de LG-telefoon van mijn vrouw. Die verbindt ook gewoon via bluetooth, maar ook geen geluid via de autospeakers.
  14. Sinds een maand heb ik een Otavia met een Amundsen radio, die in staat is een telefoon via bluetooth te koppelen. Nu heb ik mijn iPhone gekoppeld en wanneer ik bel functioneert alles, behalve dat ik niks hoor. Het ingebouwde microfoontje werkt wel, want mijn gesprekspartner kan mij verstaan. Ook zie ik mijn telefoonboek via het autoradioscherm. Ik hoor echter niks; wanneer de telefoon overgaat verneem ik geen ringtone en ik hoor mijn gesprekspartner ook niet. Wanneer ik het telefoonvolume via Phone > Setup harder zet, hoor ik wel een ruis uit de speakers komen. Weet iemand wat er mis gaat? In de bijgevoegde foto's is de informatie zichtbaar via de radio en een screenshot van de boordcomputer met versie-informatie van de telefoon. Ben benieuwd of het gemakkelijk te verhelpen is, anders moet ik wellicht met de auto terug naar de verkoper.