Ga naar inhoud

Blaauw

Members
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Blaauw

  1. Net even het serviceboekje erbij gehad, en daar staat alleen de 210000 KM in. Mijn vrouw heeft bij de Skoda dealer, waar de auto altijd in onderhoud is,gevraagd of het nodig was de riem te vernieuwen, moet namelijk volgende week voor de APK en beurt. Volgens de dealer was dit nog niet nodig. Wij hebben 2 auto's bij deze dealer in onderhoud, en ik heb nog geen negatieve ervaringen gehad bij deze dealer, en je mag aannemen dat ze weten wat ze zeggen. Misschien is het verstandig dat ze de riem in ieder geval controleren op droogtescheurtjes.
  2. Ik heb op internet al kunnen vinden dat de distributieriem van de 1.2 tdi cfwa bij 210000 km vervangen moet worden, echter kan ik nergens vinden na hoeveel jaren dit moet gebeuren. Onze Greenline van 2010 heeft nog geen 140000 km gereden, maar is wel 7 jaar oud, ik verwacht dat we pas over 3 jaar de 210000 km bereikt hebben. Kan iemand mij vertellen na hoeveel jaren de riem vervangen dient te worden?
  3. Ik kwam een advertentie tegen op marktplaats van Orange chiptuning. Zij geven aan dat ze de Delphi DCM 3.7 computer van de 1.2 tdi Greenline, polo blue motion kunnen her programmeren, dus bijvoorbeeld EGR en roetfilter wegschrijven chiptuning . Heeft iemand hier ervaring mee? Ik kon hier nog niets over vinden op de websites van mij bekende tuners.
  4. Ik begreep dat de sjoemelsoftware pas gaat werken in een testomgeving en dat er aan bepaalde eisen moet worden voldaan. Vorig jaar heb ik overwogen een externe tuningsmodule te kopen omdat de computer van de fabia greenline 1.2 tdi nog niet gekraakt was, later besloten dit niet te doen. Bij mijn zoektocht op internet zag ik dat er originele greenline's(zonder module dus) waren die op de testbank meer als de opgegeven 75 pk hadden. Op een testbank is volgens mij een testomgeving, hebben ze dan met sjoemelsoftware in werking een vermogen van meer als 75 pk? Dit vraag ik omdat ik hier veel lees over mensen die denken dat ze na de softwareaanpassing minder vermogen hebben. Als er een softwareaanpassing komt dan neem ik aan dat de sjoemelsoftware altijd in werking is om aan de uitstooteisen te voldoen. En als de dealer de software aan kan passen dan kan een chiptuner dit toch ook, of is dit te makkelijk gedacht?
  5. Blaauw

    Voorstellen.

    Mijn naam is André en ben sinds Oktober 2014 de bezitter van een fabia combi greenline van 2010. Gekocht met 70000 km en ondertussen met meer als 90000 km. Tevens hebben we nog een fabia van 2005 1.2 http met eveneens 90000 km. Ik heb me aangemeld omdat ik de discussie over het softwareschandaal met interesse volg en zelf ook wat vragen heb.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe