Ga naar inhoud

Emmy

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Emmy won de laatste dag op 20 oktober 2016

Emmy had de meest gelikete inhoud!

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Fabia
  • Uitvoering
    Ambition
  • Transmissie
    Hand-5
  • Kleur
    Race Blue
  • Bouwjaar
    2015-03
  • Eigenaar sinds
    2015-04
  • Kilometerstand
    13000

Recente bezoekers van dit profiel

815 profielweergaven

Emmy's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputatie

  1. Hoi, Even een recap over dit probleem. Sinds mijn start stop niet meer werkte aan dat rode licht gebruik ik hem ook niet meer. Bij het klein onderhoud heb ik het probleem gemeld bij Skoda maar zij vonden niets. Bij skoda zeiden ze "zeker blijven start stop gebruiken, dan komt het probleem mss terug". Hallo! Ik ga heus niet nog eens ergens aan een groot kruispunt de boel staan blokkeren hoor. Ondertussen heb ik het wel nog eens meegemaakt dat ik iemand ging oppikken en ik na 15 minuten wachten opnieuw wou starten. Het starten lukte echter niet. Foutmeldingen heeft hij ook niet. En ik heb het vandaag weer zitten gehad. Ik rij lekker richting de stad achter cadeautjes. 40 minuten later ofzo kom ik terug aan de auto. Motor is nog niet volledig afgekoeld en buiten is het ongeveer 0°C. Ik denk dat de motor pas bij poging 8 of 10 weer aansloeg. Dit is zo'n irritant probleem. Ik heb het trouwens ook nog nooit zelf kunnen uitlokken. De motor demarreert maar slaat niet aan. Tot nu toe enkel bij een warme motor. Met het nodige geduld en x-aantal herstart pogingen lukt het plots wel weer. Vader denkt dat hij geen brandstof (diesel) krijgt. Kan het dat de skoda fabia (2015) verschillende start scenario's heeft? 1 bij koude en 1 bij warme motor (cnf. start stop)? Er loopt precies soms iets mis met warm starten. Ik heb de geluiden van het afslaan en het correct starten eens opgenomen. Ik probeer deze nog online te krijgen. Dus +43000km en drie keren faling bij warme start..........
  2. Ik heb de auto terug. Alles binnen garantie hersteld. Het zou de waterpomp geweest zijn. We hebben een winnaar
  3. Dank voor de suggesties. Het enige onderhoud dat bij deze auto uitgevoerd werd is olieonderhoud bij dealer maar dat is half jaar geleden. Koelvloeistofniveau is ok. Olie ook. Mijn vader heeft (zelfs tijdens de oververhitting) alles bekeken en voor hem was alles normaal. Totaal geen uiterlijke signalen voor wat de tellers in het dashboard aangeven. Het meest vreemde vind ik, als auto-technische leek, dat de vloeistoftemperatuur plots terug naar de 90 schiet. De olietemperatuur daalt dan wel graad per graad, zeer geleidelijk aan. Maar hoe kan en vloeistof nu plotsklaps terug naar 90 gaan? (de eerste keer schoot hij zelfs van 130, dik int rood, als een speer terug naar 90) Nog geen nieuws gekregen van de garage voorlopig.
  4. 1.2 TDI (90pk) Is de eerste versie van de nieuwe Fabia (bj 2015) Aan de telefoon zeiden ze dat een eventuele vervangwagen enkel betalend is. Moet ik binnen garantie geen gratis vervangwagen krijgen? De herstelling valt toch ook wel binnen garantie hoop ik. Onderhoud voor olie is bij de dealer gebeurd en koelvloeistof en olie waren in orde. De fout is dus niet mijn schuld
  5. Stop! Oververhitte Motor! Deze leuke melding kreeg ik op de autosnelweg. Nog voor ik aan de kant kon stopte de melding en schoot de koelvloeistoftemp. ook van 130° terug naar 90°. De olietemp stond op 124° en ging daarna geleidelijk terug naar 100°. Niets aan de wagen gemerkt, geen geur, geen rook, geen rare effecten. De volgende dag gewoon normaal naar mijn werk kunnen rijden. 's Avonds na de werkdag weer van dat! Olietemp loopt op en koelvloeistoftemperatuur ook vlot boven de 90° waar hij anders staat. Auto op de pechstrook gezet en gewacht tot er terug normale waarden waren. Daarna vlug de eerste afrit genomen. Bij het verder rijden richting garage bleef de olie rond 110° en te koelvloeistoftemp. rond de 100°. Voorzichtig en zonder al de veel toeren te maken verder gereden. Op een 8-tal km van de garage plotsklaps alles weer normaal.....koelvloeistof direct weer naar 90° (normale stand) en de olie zakte weer graad per graad. Mijn vader vind het raar dat er onder de motorkap geen signalen zijn dat hij overvehit is. De ventilator draait ook gewoon. De garage gaat er naar kijken. Wagen is 1.6 jaar oud en heeft net geen 40.000 km. Ik houd jullie op de hoogte. Iemand al zoiets voor gehad?
  6. Hoi, Ik ben Emmy en ik heb sinds anderhalf jaar een race blauwe skoda Fabia! Daarvoor reed ik met de Felicia die ik overgekocht heb bij een overlijden. Ik heb dit forum ontdekt omwille van problemen met de nieuwe Fabia. ....De Felicia liet mij minder in de steek Bedankt aan iedereen om tijd en energie in dit forum te stoppen! Groeten! E.
  7. Hallo Forum! Sinds april 2015 ben ik de trotse eigenares van een nieuwe Fabia. Ondertussen al probleemloos 13000 km afgelegd. Paar weken geleden echter stond ik aan een verkeerslicht. Zoals geleerd bij de ecodriving cursus van Skoda gebruik ik mijn start/stop enkel bij langer stilstaan dan 4 seconden. Ook hier stond ik een half minuutje stil. Bij groen licht schakelde ik in eerste versnelling, motor startte en sloeg opnieuw af. Dit herhaalde zich 3 of vier keer. Er gingen geen lampjes branden en er was geen signalering van een probleem. Hij sloeg gewoon meteen af. Ik had er net 40km autosnelweg opzitten dus koud had de motor niet (in dat geval slaat de motor zelfs niet af). Ik heb toen mijn vier richtingsaanwijzers opgezet (stond links voorgesorteerd ) en ben ondertussen blijven proberen, ik denk dat bij poging vijf de motor opnieuw bleef draaien en ik kon doorrijden. Sindsdien heb ik mijn start/stop eigenlijk niet meer durven gebruiken. Ik wil dit ook niet meteen gaan melden aan de garage, misschien jagen ze mij onnodig in de kosten. Vandaar mijn idee om het eens aan jullie te vragen: zijn er mensen die reeds hetzelfde hebben meegemaakt? Ik ben nu van plan om het systeem te testen als ik niet te ver van huis ben. En te kijken of het in de toekomst nog faalt en om te kijken of het erger wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe