Ga naar inhoud

MartijnM

Members
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Auto

  • Merk
    Skoda
  • Type
    Superb II HB
  • Uitvoering
    Comfortline
  • Motor
    1.8 TFSI
  • Transmissie
    Hand-6
  • Kleur
    Zwart
  • Bouwjaar
    2009
  • Eigenaar sinds
    2 maart 2014
  • Kilometerstand
    100000
  • Accessoires
    Trekhaak

MartijnM's prestaties

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputatie

  1. Hallo allemaal, Ik ben onlangs de trotse bezitter geworden van een Skoda Superb II HB, in de comfort-uitvoering. Bij de zoektocht naar deze Superb kwam ik natuurlijk ook Ambition en Elegance uitvoeringen tegen van de Superb II, en daarbij was ik erg gecharmeerd van de af-fabriek gemonteerde zonneschermpjes die wanneer ze niet gebruikt worden zichzelf oprollen in ruimtes in de deurpanelen. Deze gordijntjes worden volgens mij aan de bovenste raamstijl vastgeklikt (met magneetjes)? Nu wil ik graag weten of iemand al eens bezig is geweest om dit achteraf in te bouwen? Is dat uberhaupt ogelijk? Wat is daarvoor nodig? Moeten ik daarvoor bijvoorbeeld op zoek naar gebruikte/sloop-deurpanelen van een van deze uitvoeringen en deze overzetten? Of is dat als een los onderdeel op een bestaand deurpaneel over te zetten? En is er dan een interieur- of kleur mismatch mogelijk of moet ik ergens op letten? En die aansluitpunten/magneetjes, of wat er dan ook nodig is om de gordijntjes aan vast te maken als ze gebruikt worden: Kunnen die los besteld worden bijvoorbeeld, en kun je die dan zonder problemen monteren? Wie weet hier meer over? groetjes, Martijn ps. Ik weet ook van andere optie's voor zonnegordijntjes, zoals Sonniboy, maar wil eigenlijk het liefts deze orginele Skoda-oplossing.
  2. Een 700cc 3cilinder turbo inderdaad in drie uitvoeringen: 45 Kw (61pk) en 60 Kw (82 pk (die heb ik), en er is ook een Brabus-versie en die geeft 101pk, allemaal uit hetzelfde blok. Het is vrijwel hetzelfde blok als in de kleine Smart ForTwo's. Alleen zijn bijv. de versnellingsbak-verhoudingen aangepast voor een Roadster, sportiever.
  3. Hallo allemaal, Ik wil me graag even voorstellen omdat ik nieuw ben op dit forum: Ik ben Martijn uit Den Haag (Ypenburg) en sinds twee weken in het bezit van een zwarte Skoda Superb (HB) 1.8 TSI (TFSI?) uit 2009 met ong. 100.000 km op de teller. Het is een Comfort-uitvoering. De autp is gekocht bij A-point in Amsterdam. De skoda is onze gezinsauto, en zal naast woon-werk verkeer door mijn vriendin ook in de vakantie's ingezet worden als caravan-trekker. Naast deze prachtige Skoda hebben wij nog een hele mooie rode Smart Roadster Coupe die ik dagelijks berijdt voor woon-werk en fun. De Skoda bevalt tot nu toe al erg goed, er zijn wel wat dingetjes waar ik de komende jaren wat aan/mee wil doen. Ten eerste, en belangrijkste, geluid! Ik wil een speaker-upgrade gaan doen, en misschien een andere head-unit (nu Swing). En ik wil ook nog kijken of het zonder al te veel kosten mogelijk is om de deurpanelen achter te voorzien van de gordijntjes die standaard in bijvoorbeeld de Elegance uitvoering aanwezig zijn, voor onze twee kinderen (4 en 6). Daarbij hoop ik hier en daar op jullie kennis te mogen leunen? Groetjes, en tot ziens op het forum! Martijn
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe