Herald

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Herald

 • Rank
  GO
 • Birthday 04/15/1966

Profiel Informatie

 • M/V
  Man
 • Woonplaats
  Overijssel

Auto

 • Merk
  Skoda
 • Type
  Superb II
 • Uitvoering
  Ambition Bussines line
 • Motor
  1.8 TSi 160PK
 • Transmissie
  hand 6
 • Kleur
  Mocco Brown
 • Bouwjaar
  2010
 • Eigenaar sinds
  2011
 • Kilometerstand
  41.000
 • Opties
  Xenon, leer, navi, LMV 17"

Recent Profile Visitors

320 profile views
 1. Hallo, Ben zelf ook begonnen met de ombouw naar LED verlichting in de Superb II. Heb de instapverlichting voorin voorzien van de philips Blue Vision lampjes, hiermee benader je LED-kleur aardig en ben je het snelst klaar . Kwam via mijn VW dealer achter de LED lampen die in de Passat zitten. Heb aan deze led lampjes 2 draden met 2 stekkertjes gesoldeerd zodat ik de stekkertjes in de originele contra stekker van het lampje kan doen. Dit heb ik gedaan omdat aan de LED lampjes een kleinere stekker zit dan aan de "originele" lampen.
 2. Vrienden, Eindelijk alles aangesloten van het weekend en het werkt Door onwetendheid over de plek van het stoelverwarmings regelapparaat was ik iets van slag, maar heb toch doorgezet Deze zit dus bij de relais achter het kleine opbergvakje links naast het stuur. Bij de huidige Passat zit deze dus onder de bestuurdersstoel. Ik heb zelf dit stoelverwarmings regelapparaat ook onder de bestuurdersstoel geklikt. Dit heb ik gedaan omdat ik een "standaard" kabelboom voor een Passat >2008 had besteld bij Kufatec in Duitsland. Voordeel is dat je de hele kabelboom intact kunt laten, nadeel is dat je toch nog relatief veel draden moet ompluggen onder de bestuurderstoel. Om het toch eenvoudig te maken heb ik alle massa draden onder de stoel aan elkaar gesoldeerd zodat ik niet met al teveel draden de auto in moest Hoe kan ik deze ombouw het beste op dit forum zetten ??? stoelschema Superb II.pdf stoelverstelling CAN_bus.pdf stoelverwarming vanaf maart 2008 (1).pdf
 3. zullen we er dan maar vanuit gaan dat de vrijgave 12V is of zijn er nog andere spanningsvarianten mogelijk ??
 4. Antera, De witte draad gaat van het boordnet ( stekker B - pin 21 )naar het regelapparaat van de stoelverwarming ( bij mij onder de stoel gemonteerd ). Het regelapparaat van de stoelverwarming regelt e.e.a. voor beide stoelen. Ik denk dat het boordnet gewoon een soort "vrijgave" geeft om te mogen verwarmen 1Z0 959 772 regelt gewoon de hele stoelverwarmings regeling voor beide stoelen, eigenlijk is het gewoon een soort relais/triac regeling. pin 1 naar passagiersstoel pin 2 van boordnet stekker B nr.21 pin 3 +12V van zekering 37 pin 4 van clima pin 11 naar thermo voeler passagiers stoel pin 5 naar bestuurdersstoel pin 6 +12V van zekering 37 pin 7 massa pin 8 van clima pin 10 naar thermo voeler bestuurderstoel
 5. Heb op het internet nog een plaatje gevonden van de stekkers van het regelapparaat boordnet. Er zit toch nog wel verschil tussen een Superb II en een Passat 3C( > 2008 ). Stoelverwarming voor een Passat zit op het Boordnet Stekker C pin 1 en bij een Superb op de witte stekker B pin 21 Kan pas volgende week donderdag bij de dealer terecht om de stoelverwarming te laten coderen . Wil het voor de tijd toch nog wel even testen. De draad van het boordnet naar het regelapparaat van de stoelverwarming geeft die gewoon +12V ?? Dan zou ik daar dus gewoon even 12V op kunnen zetten voor een testje ??
 6. Antera, ik heb een kabelboom bij Kufatec voor een VW Passat en daar zit een stekkertje aan die ik op plaats 21 van de witte stekker moet stoppen tbv. "aanzetten" regelapparaat stoelverwarming. Kon het zelf niet lezen dus heeft mijn zoon even gekeken en dan kom ik als we logisch tellen op een klein "kamertje" uit waar het stekkertje niet in past. Als het gewoon een logische opvolgende nummering is dan betekent dat dat er aan het draadje dus een te groot stekkertje zit en dat ik dat dan moet veranderen Maar wou het zeker weten omdat het toch een rare complexe stekker is met afwisselend grote en kleine "kamertjes", waardoor de nummering ook iets anders kon zijn ??
 7. Hallo, Heb alles "bijna" aangesloten op 1 klein draadje na. Dit is het draadje wat van het stoelverwarmings regelapparaat naar pin 21 van het boordnet regelapparaat gaat. Dit is een witte 52 polige stekker. Het probleem wat ik heb is dat mij niet duidelijk is hoe de nummering van deze stekker is. Heeft iemand hier een plaatje van, waar de nummerning duidelijk op is te zien ???
 8. Tussenbalans Ik weet nu eindelijk hoe e.e.a. in elkaar zit . Het regelapparaat (1Z0 959 772) voor de stoelverwarming zit bij een Skoda Superb bij de relais boven het koppelings pedaal. Bij een VW Passat zit dit apparaat onder de bestuurders stoel. Aangezien ik een kabelboom voor een VW Passat besteld heb kwam ik even in onbalans . ( dacht dat deze auto's een beetje gelijk waren ) Heb dus de kabelboom zoals ik deze gekocht had intact gelaten en de bekabeling onder de stoel aangepast zodat het nu precies zo zit als bij een Passat.
 9. Antera, Heb nog een paar vraagjes: - de vorige keer kon ik het stuurapparaat voor de stoelverwarming niet vinden (1Z0 959 772), nu blijkt onder mijn bestuurders stoel een "combi" apparaat te zitten ( 3C8 959 760). op de schema's die jij ter beschikking hebt gesteld staat het stuurapparaat (1Z0 959 772) nog. is er misschien nog een versie waar het "nieuwe" type op staat (3C8 959 760) ??? - zo niet, is er dan een schema waar de lampjes onder de stoel op staan. het e.e.a. wel door gemeten maar nu twijfel ik of ik misschien niet door e.e.a. heb doorgemeten met nagenoeg geen weerstand, het gaat om de draden rood/groen op pin 1 van de 10-polige stekker en nr. 4 bruin/wit ik denk dat het nieuwe "combi" apparaat meer intelligentie in zich heeft waardoor de aansturing voor de stoelverwarming vereenvoudigd is ?? groet, Herald
 10. Hallo, Heb alles nog niet werkende maar ben wel aardig op weg Heb bij Kufatec een kabelboom voor de huidige Passat bestelt en die iets aangepast omdat er toch een paar draadjes op een andere plek zaten De stoelverstelling + memory werken. Ga deze week naar de dealer om de stoelverwarming te laten coderen. Heb er nog niet zoveel vertrouwen in dat alles gaat werken. De schema's en de werkelijkheid zijn toch anders.( het stuurapparaat voor de stoelverwarming zit bij mij in een gecombineerde unit, vandaar dat ik hem niet kon vinden ) Hierbij mijn kabel lijstje tot dusver, wordt vervolgt. Groet, stoelschema Superb II.pdf
 11. Als ik bij de dealer ben, om e.e.a. te laten coderen vraag ik hem wel ( neem aan dat e.e.a. gecodeerd moet worden ??) Voor de Passat en de Superb zijn het dezelfde types 1Z0....... en 1K0..... Heb net geboden op zo'n regelapparaat dus binnenkort weten we meer. Ander vraagje, hoe zet je foto's op dit forum ??
 12. Hallo, Ik weet niet waar het regelapparaat zit, maar 1 ding is zeker hij zit niet onder de stoel. Volgens mij zit ie ergens in de buurt van de relais o.i.d. Skoda heeft een apparaat 1Z0 959 772 ( VW volgens mij 1K0 959 772 ??). Het is een zwart blokje( relais ) met een platte 8 polige stekker.
 13. Antera Wederom dank, zal er gewoon aan beginnen en houd jullie op de hoogte. Heb nu bijna alles gevonden en gekregen via dit forum, waarvoor dank. ( er moet toch ook een overzicht zijn waar alle "stelmotoren e.d. op staan ==> daar staat de voeding dan ook op ) Laatste kleine vraagje is waar zit het "regelapparaat stoelverwarming voor - J774" zit die onder de stoel of zit dit verstopt in de buurt van de zekeringen aan de bestuurderskant, daar waar ook enkele relais e.d. zitten?? Of moet ik die nog gewoon aanschaffen ??
 14. Antera, Ik ben er bijna uit en ga in het weekend maar eens een poging doen om een begin te maken met de bekabeling. Heb vele bedrijven gemaild voor een kabelboom maar krijg geen antwoord of ze hebben het niet in hun programma Zou je als je tijd en zin hebt a.u.b. nog eens willen kijken waar de + van de stoelverstelling op moet worden aangesloten. Het is volgens mij T10e/8. Heb ook reeds in de handleiding gekeken maar kan daar nergens iets over vinden welke zekering hier voor bedoeld is. Verder zal als ik alles heb aangesloten moeten blijken of ik het juiste regelapparaat in mijn auto heb, of zetten ze er bij Skoda direct een uitgebreide versie in de Superbs. In mijn Passat 3C moet ik destijds een nieuw regelapparaat monteren omdat de oude alle functies niet had. Groet, Herald ps ik zal er een kort handleidingkje van maken voor eventueel een volgende ???
 15. Antera, Wederom dank we zijn er bijna ( als je een keertje in de buurt van Borne bent, kom je er maar 1 drinken bij mij ) 1- rood/groen ( + lampje onder de stoel T10e/1) 2- geel (stoelverw. T10e/2) 3- 4- bruin/wit (massa lampje onder de stoel T10e/4 ) 5- bruin (massa stoelverw. T10e/5) 6- oranje/zwart ( canbus High T10e/6) 7- oranje ( canbus Low T10e/7) 8- rood 9- bruin/wit 10- paars ( stoelverw.T10e/10) 8+9 zijn waarschijnlijk de + en - voor de stoelverstelling. Ik wil het graag zo "origineel" mogelijk aansluiten, vandaar de puntjes op de "i" Het eerste bestand (stoelverwarming) was voor een Climatic, is die hetzelfde als voor een Climatronic ?? Alweer hartelijk dank voor de moeite, Groet, Herald