Ga naar inhoud

vlaar032

Members
  • Aantal items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door vlaar032

  1. Ik zie wel ns de opmerking voorbij komen "op gas moet je koken". Ik was voor de degelijkheid van motor ook omgegaan van LPG naar diesel.

    Maar ik heb nu al meer kosten aan onderhoud aan de diesel dan ooit aan de LPG wagen gehad. Vergeet bij LPG wagens niet om een FlashLube tankje met kleppensmeer vloeistof in te bouwen. Dan gaat de kop gewoon as usual mee zoals op benzine. Beste is ook om een automaat te nemen icm LPG omdat die vanzelf een zo hoog mogelijke versnelling in schakelt.

     

    De diesel heeft alleen veel meer koppel. Ik ben van Octavia 1,6 mpi op LPG gegaan naar Fabia 1,4 Tdi en die laatste trekt in elk geval de caravan beter...

    • Like 1
  2. Bougies vervangen bij een 2,0 liter 115pk Octavia 1 benzine blok (die had ik eerst) is een ramp, want het inlaatspruitstuk gaat over de motor heen, dat moet er eerst afgehaald worden. Inderdaad wel even wat werk.

    En volgens mij is het bij de 1,6 liter 102pk Octavia 2 die ik nu heb net zo onhandig. Ze hoeven er alleen gelukkig niet zo vaak uit. En neem altijd long-life bougies. Kunnen 100.000 km blijven zitten.

  3. Mijn naam is Arnold. Ben ex wagenparkbeheerder en heb vele Skoda's van het werk gekocht en gereden. Beviel wel. Naar aanleiding daarvan heb ik er ook een gekocht privé.

    Een 2nd Handsje met 118000 km op de teller bij aankoop. 1,6 MPI met LPG G3 en Tiptronic uit 2007 en ik hoop dat ik hem een jaartje of 3~4 nog kan rijden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.

Disclaimer: Skoda Forum Europe is not an official SKODA site and is not affiliated to SKODA in any way. Visit the Official SKODA Website. Skoda Forum Europe are not directly responsible for information which maybe posted in this forum. All content is viewed and used at your own risk. We do not warrant the accuracy or reliability of any of the information. The views expressed herein are those of the individual contributors and not necessarily those of Skoda Forum Europe or SKODA. All trademarks and copyrights remain property of their respective owners. © Skoda Forum Europe